Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συνεχιση αποκαλυψεων απο το newsbomb για την αμαρτωλη σχεση Μοσιαλου-teva


Γιατί δεν απαντάτε για την Teva, κ. Μόσιαλε;

Τη μπάλα στην κερκίδα ρίχνει από το προφίλ του στο facebook - Ούτε λέξη ως απάντηση για τις καταγγελίες σχετικά με την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία.

Γιατί δεν απαντάτε για την Teva, κ. Μόσιαλε;
Τη γνωστή «καραμέλα» τον συμφερόντων που τον πολεμούν, επειδή τυχαίνει να είναι ο μοναδικός… σταυροφόρος της κάθαρσης, επικαλείται ο Ηλίας Μόσιαλος, κάτω από την πίεση των αποκαλύψεών μας.
Μπορεί να τιτλοφορεί τη σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook «Απάντηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα blogs», ωστόσο αυτή δεν περιλαμβάνει τίποτε που να μοιάζει καν με απάντηση στα όσα του καταλογίζει το ρεπορτάζ του newsbomb.gr .
Ούτε λέξη για τις εκθέσεις με την υπογραφή του, οι οποίες εκθείαζαν την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία Teva, την εποχή που ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων εντόπιζε νοθευμένα φάρμακα στα εργοστάσιά της! Μόνο ένα παραλήρημα, στο κρεσέντο του οποίου ο κ. Μόσιαλος δεν ντρέπεται καν να ισχυριστεί ότι όταν κάποιος καταγγέλλει τον ίδιο, καταγγέλλει ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών! Και θα περίμενε κανείς η θητεία του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να του είχε διδάξει ότι η αμετροέπεια ισοδυναμεί με ύβρη…
FACEBOOK_-_MOSIALOS
Φαίνεται, όμως, πως μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις… Τα ίδια δεν έκανε και ο μέντοράς του, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μόλις συνειδητοποίησε ότι χάνει οριστικά το παιχνίδι (εξαιτίας των δικών του εγκληματικών -πολιτικών και άλλων- λαθών), θυμήθηκε ότι τον πολεμούν τα εκδοτικά συμφέροντα; Μόνο που «ξέχασε» να μας πει ότι αυτά τα… συμφέροντα, τα είχε καλέσει ο ίδιος στο γραφείο του, παρακαλώντας τα -μάλιστα- να μπουν από την πίσω πόρτα!
Είναι πολύ εντυπωσιακό, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Μόσιαλος στο παραλήρημά του δε βρίσκει ούτε μια λέξη να πει για την ταμπακέρα. Η λέξη «Teva» δεν αναφέρεται ούτε μία φορά (προφανώς, κάνει… τζιζ!).

Ο κ. Μόσιαλος αποφεύγει να απαντήσει στις καταγγελίες του newsbomb.gr, παρότι αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες. Με τη γνωστή τακτική, πετάει τη μπάλα στην κερκίδα. Εμείς του υπενθυμίζουμε τα ερωτήματα και τον προκαλούμε -έστω και την ύστατη αυτή ώρα- να δώσει απαντήσεις:
1. Ηταν τυχαίο το εγκώμιο που πλέκουν στην Teva δύο εκθέσεις με την υπογραφή Μόσιαλου;
2. Ηταν τυχαία η πρωτοφανής εκτόξευση του κ. Μόσιαλου από το μηδέν στις κορυφαίες θέσεις της ελληνικής πολιτικής ζωής;
3. Ηταν τυχαία η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση της ποιότητας από τα κριτήρια επιλογής των σκευασμάτων που θα χορηγούνται πλέον στον Ελληνα ασθενή, δεδομένων και των σοκαριστικών εκθέσεων του αμερικανικού ΕΟΦ εις βάρος της Teva για τις απαράδεκτες συνθήκες παραγωγής φαρμάκων;
4. Ηταν τυχαία η προώθηση της τιμής ως μοναδικού πλέον κριτηρίου, γεγονός που επιτρέπει στην Teva να σαρώνει ήδη στους σχετικούς διαγωνισμούς, με τα πάμφθηνα (αλλά αμφιβόλου ποιότητας, σύμφωνα με τον FDA) φάρμακά της;
5. Ηταν τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν όταν ο κ. Μόσιαλος, «έκοβε και έραβε» στο πλάι του πρωθυπουργού;

κ. Μόσιαλε,

Ρίχνοντας την ποιότητα των φαρμάκων όλοι μπορούν να κάνουν οικονομία. Το ζητούμενο ήταν η εξοικονόμηση φαρμακευτικής δαπάνης να μην θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα των φαρμάκων και την δημόσια υγεία με σκευάσματα αγνώστου προελεύσεως (έχουμε δικαίωμα να αγνοούμε τα ευρήματα του αμερικάνικου ΕΟΦ;). Αντ’ αυτού η κυβέρνηση της οποίας ήσασταν εκπρόσωπος απάλειψε το κριτήριο της ποιότητας των σκευασμάτων θέτοντας όλους μας σε κίνδυνο. Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο επισημαίνουμε στην κοινωνία που θα υποστεί τις «παρενέργειες». Για αυτό η «κοινωνία των πολιτών» απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις. Όχι υπεκφυγές.
Υ.Γ. Και, βέβαια, προς υπεράσπιση του κ. Μόσιαλου σπεύδει -με σχόλιό της στο προφίλ του- η ιατρική συντάκτρια του ΣΚΑΪ, κυρία Μελίνα Τσέλιου, η οποία πριν από λίγες μέρες αποδείχτηκε ότι παραπλάνησε την ελληνική κοινή γνώμη, επικαλούμενη στοιχεία που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου