Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ποιά φαρμακεία σε σούπερ μαρκετ?? Ξυπνήστε!!! Στα OTC παίζεται η μπάλα- Διορθώσεις στην ανάλυση ΠΦΣ


Κάποιοι μέσα στον πανικό τους, δε μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται με τις τροποποιήσεις..
Ας τα πάρουμε ένα - ένα..

1ον. Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα : 
α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί.  (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)
 β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super markets… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)

2ον. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%. Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων…

Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε φαρμακευτική ύλη και δημιουργία αλυσίδων , χωρίς να έχει καμία πρόθεση ο Βερόπουλος να μου αγοράσει την άδεια...
Παρανομώντας ως προς την κοινοτική οδηγία για ανεξαρτησία του φαρμακοποιού, απλά δίνει τη δυνατότητα να πουλάει φαρμακευτική ύλη ελεύθερα ο Βερόπουλος και τα jumbo... OTC και ότι άλλο έχει ζεστό χρήμα..

3ον. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων.-4ον. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια... Διαφορετικά αν κάποιος φαρμακοποιός ήταν κολλημένος στα Jumbo, θα δημιουργούταν πρόβλημα στο κόλπο

5ον. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες. -6ον. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, Κλαιν μάιν το ωράριο για τον υπουργό.. Τον έτρωγαν τα παράπονα "τηλεοπτικά διασήμων" συναδέλφων?? Αλλά με το νόμο λοβέρδου, και το διαφημιστικό όρο πλεον, φαρμακείου, δε θα μπορούσε το Lidl και τα Jumbo να λειτουργούν φαρμακείο σε ωράριο εφημεριων..


7ον. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών  Φαρμακείο μέσα σε ιατρική κλινική δε σας χάλασε γατάκια?? !

8ον. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ. που ήταν προηγουμένως… όπως προείπα, δεν θέλουν τα Jumbo φαρμακείο, ούτε τα carefour , ούτε τα lidl.. phama-corner θέλουν, ροή χρήματος από αγορές otc, otrivin δίπλα από τις σοκολάτες κτλ...

ΑΛΛΑ δεν αναφέρονται τα πιο σημαντικά!



Εντός του 3μήνου τα otc θα πάρουν το 10% αύξηση και από 1-1-2017 ανεξέλεγκτη χοντρική , ανεξέλεγκτη λιανική.. Χοντρή μπάζα λοιπόν για τους προλαλήσαντες.. Εμείς?? Εμείς στο επόμενο εξάμηνο όπως είπε ο Άδωνις θα πάρουμε το μνημονιακό 15%! Όλον τον τοξικό ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ στα χέρια μας! Οι περισσότεροι θα κλείσουν , οι άλλοι θα ψωμοζούν..

Χαμένοι δηλαδή εμείς..
Κερδισμένοι μόνο οι lidl, θανόπουλος, βερόπουλος, jumbo???
Όχι βέβαια, άλλωστε οι δύο είναι ελληνικές..
Κερδισμένη η glaxo, η novartis, που θα πουλάνε ΟΣΟ γουστάρουν στην ανεξέλεγκτη και φιλελεύθερη αγορά.. Δε θα μας φανεί περίεργο τα otc να έχουν αντίστοιχα μοίρα της βενζίνης , την πιο ακριβή στην Ευρώπη!
Μόνο αυτοι???, όχι βέβαια.. Φαρμακείο δεν ανοίγουν οι s/m, αλλά η Teva, η Mylan κτλ..!  Με μισθούς 400 ευρώ, ποιος θα αγοράζει σε 2 χρόνια plavix, procef ή ακόμα και elpen,specifar? Το κόλπο με τις ασφαλιστικές τιμές δεν ήταν τυχαίο.. Φθηνή πρόσβαση για κάποια χρόνια οι ασθενείς θα έχουν μόνο στα Ινδικά Γενόσημα, σε φαρμακεία με φουλ διαφήμιση, που θα έχουν ανοίξει ΜΕΣΑ στα νοσοκομεία, στις ιδιωτικές κλινικές, στο ΠΕΔΥ κτλ.. Κόστος παραγωγής μηδενικό, μόνο και μόνο με την είσπραξη της συμμετοχής, και το μονοπώλια εξασφαλίζουν τεράστια κερδοφορία..
Και τα ΦΥΚ ποιος θα τα δίνει?? Ο μαλάκας ο Έλληνας φαρμακοποιός?? Όχι, αυτός δε θα έχει να φάει..
Ο Θανόπουλος?? Αυτός ούτε σοκολάτα δε σου δίνει τζάμπα?
Θα πιστώσει η Novartis και h Roche το ΠΕΔΥ? Ούτε για γέλια..
Θα πεθάνει κόσμος?? Ναι, αλλά όχι γιατί δε θα πάρει το φάρμακο, μιας και τότε οι εταιρίες θα είναι χαμένες.. Να πουλήσους θέλουν.. Στις ΗΠΑ ενημερωτικά, η εταιρία στέλνει απευθείας στον πελάτη έναντι ενός θεωρητικά ευτελούς ποσού των 5$. Το ταμείο πληρώνει, αλλά για τον έλεγχο των συνταγων
 ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (Γερμανικές στη δική μας περίπτωση) κατακρατούν ως αμοιβή ελέγχου υγείας, το ποσό των 200$ μηνιαίως από τη σύνταξη του Αμερικάνου πολίτη..

Μάγκες, μην νομίζετε ότι τον ήπιαμε τώρα.. Όταν πριν 2-3 μήνες, συνάδελφος είχε ανεβάσει φωτογραφία φαρμακείου σε νεόδμητο κτίριο σουπερμαρκετ, τι νομίζετε ότι ήταν,,, ? Έπαιζε ο αρχιτέκτονας με τις πιθανότητες, η κάπνιζε μπάφο σαν την Πυθία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου