Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Όταν,στη "χώρα του ΔΕΝ', ο βιβλιοπώλης ξεγέλασε το φαρμακοποιό ..

Δεν πέρασε παρά ένα μικρό διάστημα, που ο Υπουργός Υγείας , ένας τηλεπωλητής , άδειασε έναν ολόκληρο κλάδο προβάλλοντας τη δύναμη του στον πρωθυπουργό της χώρας. Ήταν η στιγμή που πέρασε την τροπολογία της απελευθέρωσης της κατώτατης τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, πετυχαίνοντας έτσι:
1) να κερδίσει χρόνο έναντι των ευροεκλογών
2) να δείξει στο Σαμαρά και στο Χατζηγάκη ότι στο Υπουργείο του, κουμάντο κάνει αυτός και τα συμφέροντα του
3)να βάλει τους φαρμακοποιούς να τσακωθούν μεταξύ τους.
Βάσει απόφασης, υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Στο πρώτο σενάριο, τα φαρμακεία δε θα ρίξουν τις τιμές μιας και δεν έχουν το περιθώριο. Οι τιμές θα μείνουν αμετάβλητες και θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην πώληση αυτών από άλλα κανάλια διανομής. Στη δεύτερη περίπτωση, οι φαρμακοποιοί που θέλουν να είναι "ανταγωνιστικοί" (όπως άλλωστε έκαναν και με το ωράριο) θα ρίξουν τις τιμές, όχι μόνο στα φαρμακεία τους , αλλά και στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι τιμές μεν θα φαίνονται μειωμένες , αλλά μετά τις εκλογές τα άρθρα στο capital.gr , στο protagon και στα ΜΜΕ, θα βουήξουν ότι το "δια χειρός φαρμακοποιού" είναι αποδεδειγμένα τελειωμένο. Πλέον, θα είναι δια χειρός courier!
Εμείς οι φαρμακοποιοί τι κάνουμε? Ένα μερίδιο ευθύνης το έχει σίγουρα και ο ΠΦΣ, είτε ο τωρινός είτε ο χτεσινός είτε ο αυριανός. Ο τωρινός τουλάχιστον δεν πανηγύρισε ποτέ ότι το θέμα έληξε..
Εμείς ΔΕΝ κλείνουμε τα Φαρμακεία μας, είμαστε ΚΑΛΟΙ
Εμείς  ΔΕΝ αναστέλλουμε-καταργούμε τη σύμβαση, είμαστε εκτελεσάκηδες και απεργοσπάστες
Εμείς ΔΕΝ τηρούμε ενιαίο ωράριο , ως οφείλουμε ως κλάδος , αλλά κοιτάζουμε την πάρτη μας
Εμείς ΔΕΝ δίνουμε τα φάρμακα οι ίδιοι, βάζουμε την υπάλληλο που πουλάει Vichy , να δώσει και Παρακεταμόλη - Δικλοφενάκη - Ξυλομεταζολίνη
Εμείς ΔΕΝ παρέχουμε υπηρεσίες, (γιατί η υπηρεσία είναι γνώση και κάποιοι δεν την έχουν ) αλλά ΠΟΥΛΑΜΕ προϊόντα ( ο Άδωνις δυστυχώς ξέρει να πουλάει καλύτερα, το ίδιο και ο υπεύθυνος marketing των jumbo)
Και το πιο λυπηρό..
ΔΕΝ έχουμε κοινές προτάσεις, ΔΕΝ έχουμε κοινές λύσεις ,παρά μόνο κατηγορούμε τους άλλους για τα αποτελέσματα των  λαθών μας..
Και σας ρωτώ, δώδεκα χιλιάδες φαρμακοποιούς, και τέσσερις χιλιάδες στο facebook:
Αν αύριο βγει ο Άδωνις και πει:
" Όλα τα ΜΥΣΥΦΑ στο Μασούτη" , ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΥΣΗ , ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, που όλοι ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου