Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Βρε αγράμματε Λοβέρδο! "Λουκετο στα φαρμακεία των χωριών"

Λουκέτο στα φαρμακεία των χωριών ετοιμάζεται να βάλει η διάνοια , που ονομαζεται Λοβέρδος. Με επιστολή του, στιγματίζει ως υπαίτιους της φαρμακευτικής δαπάνης τους ιατρούς των 800 ευρώ κ ΑΠΕΙΛΕΙ ότι θα βάλει πλαφόν στον αριθμό συνταγογράφησης!
Βρε αγράμματε, αν βάλεις πλαφόν 100 συνταγές σε ένα χωριό 1000 κατοίκων, που το 90% συνήθως είναι ηπερήλικα άτομα, οι άλλοι 800 πως θα πάρουν τα φάρμακα τους?


Θα πληρώσουν 1,90/λίτρο τη βενζίνη για να κατέβουν στην πόλη 40 km μακριά για να τα γράψουν σε ιατρό του ΕΟΠΥΥ?
Κ σε ποιον ιατρό?? που γεμίζουν τα 50 άτομα την πρώτη μέρα.. ή θα πρέπει να πληρώσουν κανα 10ευρω ακόμα από τη τσέπη τους για να τα γράψουν εκτός ωραρίου?
Πάλι εσύ το ίδο θα πληρώσεις!
Τι σκέφτεσαι??

Θα τα πληρώσουν από τη τσέπη τους?
Θα τα φεσώνουν επ'αορίστο στο φαρμακοποιό?
Μόνο έτσι σώζεσαι! Τόσα χρόνια στο υπουργείο , απλά διέλυσες τα πάντα! Τον Νέρωνα, μια μέρα τον άφησαν μόνο να κάψει τη Ρώμη, εσένα γιατί σε άφησαν τόσο? Μήπως αντί να έβγαινες στα κανάλια, να δούλευες λίγο πραγματικά??
Άσε μας να δούμε κ λίγο Μενεγάκη, άνεργη θα την αφήσεις την κοπέλα στο τέλος!

Τώρα, αν σκέφτεσαι "πολλά παίρνει ο αγροτικός, θα του βάλω rebate" είναι άλλο θέμα... Εσένα τι σε τρώει άλλωστε? Όταν αρρωστήσεις, θα σε πάνε στο ρετιρέ στον Ευγγελισμό, με prive doctor πληρωμένο από το φορολογούμενο,  στα μονόκλινα με τη θέα, που δεν έχει γεννόσημα , ούτε συριγγες που δεν τρυπάνε..

Παρακάτω η επιστολή

'Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να γίνεις κοινωνός της πορείας της φαρμακευτικής δαπάνης στον ΕΟΠΥΥ για το πρώτο δίμηνο του 2012.


Ενώ σε επιμέρους φορείς παρατηρείται και αναγνωρίζεται σοβαρή προσπάθεια να διακρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στο όριο που έχει τεθεί για το τρέχον έτος, δυστυχώς στο σύνολο των αγροτικών γιατρών, που εξυπηρετούν κυρίως άτομα που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, διαπιστώνεται υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. 

Δαπάνη

Η υπερσυνταγογράφηση αυτή αποτυπώνεται τόσο από την αυξημένη δαπάνη που αφορά μηνιαία τον ΟΓΑ όσο και από επί μέρους ποιοτικούς δείκτες όπως ο μέσος όρος συνταγής ανά γιατρό, που είναι υψηλότερος κατά 25% - 30% από τον μέσο όρο συνταγής ανά γιατρό των άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Αναμένοντας και τα αποτελέσματα του Μαρτίου 2012, θα ήθελα να σου γνωρίσω, ότι πέρα από τα τεχνικά μέσα που θα λάβω, όπως καθορισμό συνδυασμένων ορίων (πλαφόν) που θα αφορούν ανώτατο αριθμό ασθενών, ανώτατου μηνιαίου επιτρεπομένου ποσού συνταγογράφησης, ανώτατου επιτρεπομένου μηνιαίου μέσου όρου συνταγής, θα εφαρμοστούν με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση, οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή.

Αφορούν τις κάθε είδους ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των γιατρών, που παραβιάζουν τους κανόνες της ορθής και χρηστής συνταγογράφησης.


Σε κάθε περίπτωση όμως διατηρώ την πεποίθηση, ότι θα γίνεις κοινωνός και συμμέτοχος της προσπάθειας που κάνει η χώρα για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική της αυτοτέλεια, προσπάθεια η οποία εν τέλει αποσκοπεί στην διατήρηση του κοινωνικού κράτους'.

Δ.Κ. 

www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου