Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακοινωση ΦΣΘ



Αγαπητοί συνάδελφοι
Την ώρα που γράφεται αυτή η ενημέρωση, συζητείται και κατά πάσαν πιθανότητα υπερψηφίζεται από την κυβερνητική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου που αφορά θέματα υγείας και φαρμάκου.
Σε μια έκρηξη αυταρχισμού ο Υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος «διαμαρτυρήθηκε» για τα … παρασιτικά συμφέροντα που δήθεν τον υπονομεύουν και σε μια ανάλογη έκρηξη αναξιοπιστίας πήρε πίσω ό,τι είχε υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει στον υπό ψήφιση νόμο.
Για ακόμη μια φορά, άλλα συμφώνησε με τους συνομιλητές του, εκπροσώπους του κλάδου μας και άλλα εμφανίζει προς ψήφιση! Και μάλιστα έχοντας έτοιμες τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν το Νόμο, τις οποίες μοίρασε στους βουλευτές προς ενημέρωσή τους. Με άλλα λόγια, την ώρα που συνομιλούσε με τους εκπροσώπους μας, πίσω από την πλάτη τους (και κατ’ επέκταση όλων των φαρμακοποιών) είχε έτοιμες τις υπουργικές αποφάσεις που αναιρούσαν όλες τις υποσχέσεις του!
Συγκεκριμένα:
Επιβάλλει την χορήγηση του φθηνότερου αντιγράφου στους ασφαλισμένους των ταμείων (από 1/4 για τις 10 πρώτες σε κατανάλωση θεραπευτικές κατηγορίες),
Αυξάνει το rebate και συγχρόνως μειώνει το αποδυναμωμένο ποσοστό κέρδους κατά 2,6% στην χονδρική.
Καθορίζει αποζημίωση 30 Ευρώ για τα φάρμακα με χονδρική τιμή πάνω από τα 200 Ευρώ,
Μειώνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακαποθηκών και των Συνεταιρισμών,
Εκβιάζει με κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά άλλα ταμεία τα οποία συστηματικά δεν πληρώνουν,
Μας υποχρεώνει να «ηλεκτρονικοποιούμε» τις χειρόγραφες συνταγές δίνοντάς μας χαρτζιλίκι 1 ευρώ για κάθε μετατροπή,
Ενσωματώνει στον ΕΟΠΥΥ τον οίκο Ναύτου από 1/4, το ΤΑΥΤΕΚΩ από 1/5 και τα υπόλοιπα ταμεία (ΕΤΑΑ κλπ) από 1/6,
Δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις μας στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και
Δεν αποδέχτηκε τις βελτιωτικές προτάσεις του ΠΦΣ αν και ισχυριζόταν ότι έχουμε δίκιο.
Η πολιτική Λοβέρδου διαλύει του κοινωνικό κράτος, καταστρέφει τη δημόσια υγεία και στρέφεται ευθέως κατά των ασφαλισμένων και των φαρμακοποιών.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ρόλο μας και την αποστολή μας
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την επιβίωση των φαρμακείων μας
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, τα φαρμακεία και τους ασφαλισμένους
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 σε χώρο και ώρα που θα καθορισθεί αύριο Πέμπτη 1 Μαρτίου με θέμα την κήρυξη πολυήμερων Πανελλαδικών κινητοποιήσεων από την Τρίτη 6 Μαρτίου (θα έχει προηγηθεί έκτακτο ΔΣ του ΠΦΣ).
Τα φαρμακεία θα επιβιώσουν παρά τα σχέδια Λοβέρδου.
Είναι ώρα μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου