Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Κ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

Συνέχεια λάσπης από την Καθημερινή μέσω των μισθοφόρων της σε φαρμακεία κ βενζινάδικα. Αφού στην πράξη καταργήθηκε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αφού τα γάλατα κατ'εντολή Χρυσοχοίδη πέρασαν ,με τιμές ακριβότερες των φαρμακείων στα σουπερμαρκετ, τώρα ο λόγος περνάει στο απελευθερωμένο ωράριο.. Το παραμύθι συνεχίζεται, μιας κ η υπουργική απόφαση, δε βολεύει ακόμα πλήρως τα συμφέροντα των πολυεθνικών , ούτε των λίγων Σαββατιανών. Ο Πάσχος Μανδραβέλης κ η παρέα του, έχουν λυσάξει κυριολεκτικά , επιθυμόντας ένα μοντέλο που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Διότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει ανεξέλεγκτο ωράριο! Στις περισσότερες χώρες τα φαρμακεία δουλεύουν επι συγκεκριμένου ωραρίου (συνήθως συνεχόμενου)
  40-45 ώρες την εβδομάδα, ενώ στις διανυκτερεύσεις προβλέπεται επιπρόσθετη αμοιβή φαρμακοποιού! Σε κάποιες χώρες ωστόσο , δύναται η δυνατότητα λειτουργίας επι 24ωρης βάσης, φαρμακείων τα οποία βρίσκονται σε θέσεις κλειδία π.χ. κέντρο Παρισιού.. Τα υπόλοιπα ωστόσο τηρούν το προβλεπόμενο από το νόμο 40-45 ώρες την εβδομάδα! Μόνο στην Ελλάδα, θέλουν να περάσουν ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ!
Αραγε κύριε Μανδραβελη, πως θα εξυπηρετούταν ο κόσμος καλύτερα? Από 130 φαρμακεία Πανελλαδικά που θέλουν να ανοιγουν επιλεκτίκα όποτε τους βολεύει ο τζίρος, ή με την πρόταση του ΠΦΣ , όπου θα είχαμε 500 εφημερευοντα μόνο στο Λεκανοπέδιο???
Βεβαίως κύριε Παπαχελά, δεν είναι μόνο ο φαρμακευτικός κλάδος το ζουμί? Μία από τα ίδια κ για τους βενζινοπώλες! Φταίνε τα πολλά πρατήρια καυσίμων?? Και για τη ψυχή της μάνας τους να δουλευαν οι άνθρωποι δωρεάν, όπως θέλετε να δουλεύουν τα φαρμακεία, πάλι θα είχαμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ελλάδα! Διότι τα καρτελ που εσείς προστατεύετε, τα καρτέλ που σας χρηματοδοτούν , δεν τα αγγίζετε καν. Οι περιορισμοί που υπάρχουν για την οδική ασφάλεια στα βενζινάδικα θέλετε να καταργηθούν. Παρομοίως κ τα εφημερεύοντα βενζινάδικα... Μπροστά σε κάποιον οδηγό που θα σκοτωθεί εξερχόμενος από καταργημένες λωρίδες ασφαλείας , μπροστά σε κάποιον που δε θα βρίσκει ούτε βενζίνη , ούτε φάρμακο, όταν τη χρειάζεται, δε σκοπεύετε να χάσετε ούτε ένα ευρώ απο τη χρηματοδότηση σας...Τόσο άπληστοι γίνατε..???

Η οικονομία είναι μαθηματικά. Η υγεία δεν είναι.. Ωστόσο οι εξισώσεις ισχύουν πάντα

Τιμή Βενζίνης= Χ.Τ+φόροι+κέρδος βενζινοπώλη = 1,80
αν το κέρδος του βενζινοπώλη είναι μηδέν τότε η τιμή της θα είναι 1,70-1,75! πάλι την πιο ακριβή στην ΕΕ!!!

Φαρμακευτική Δαπάνη= αριθμός φαρμάκων*Χ.Τ +ΜΙΚΤΟ  κέρδος φαρμακοποιού(Χ.Τ*αριθμος φαρμακών*18%)
αν το κέρδος του φαρμακοποιού είναι μηδενικό τότε πάλι το πρώτο σκέλος της εξίσωσης είναι παραπάνω από το κονδύλιο των 23ευρώ μηνιαίως που ορίζεται ότι Δικαιούται ο κάθε ασθενής!
Μαθηματικές εξισώσεις που λύνονται από μαθητές πρώτης γυμνασίου,της πιο φτωχής νέας γενιάς Ελλήνων, κ που δε λύνονται από τους πιο ακριβοπληρωμένους βουλευτές παγκοσμίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου