Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ηλίας Χαλιγιάννης: "Δεν δεχόμαστε αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα"


Προς ΔΣ ΠΦΣ

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν την μέχρι τώρα ανεκτικότητα του κλάδου προς την κυβερνητική τακτική του “πληρώνω όταν έχω (θέλω)”, αποδεχθήκαμε με οριακή πλειοψηφία (70 έναντι 64 αντιπροσώπων) στη ΓΣ του ΠΦΣ στις 15/9/2012, το χρονοδιάγραμμα Σαλμά,  αισιοδοξώντας οτι ως αντάλλαγμα της φερεγγυότητας του Υπουργού Υγείας στο θέμα των πληρωμών, θα έπρεπε να κάνουμε το τελευταίο μας βήμα πριν την ολοκληρωτική μας επαγγελματική καταστροφή. Να επεκτείνουμε δηλαδη την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ στις 90 ημέρες, κατά παράβαση των μέχρι σήμερα συμβατικών υποχρεώσεων του οργανισμού, με δική μας επίγνωση και συναίνεση.

            Στο ΔΣ του ΠΦΣ της 29ης Οκτωβρίου 2012 – παρουσία και Προέδρων Νομών -  ανακοινώθηκε επισήμως, οτι το χρονοδιάγραμμα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο σύνολο των συμφωνηθέντων, προδιαγράφοντας έτσι, τον αναμφισβήτητο πλεον, οικονομικό “αποκεφαλισμό” του Έλληνα φαρμακοποιού.



            Αντιλαμβάνεστε, ότι η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης πρότασης πέραν των ημερομηνιών του χρονοδιαγράμματος από το ΔΣ του ΠΦΣ, κρίνεται απαγορευτική. Δε θα δρομολογήσει μόνο το τέλος του επαγγέλματος για μεγάλη μερίδα συναδέλφων (νέων κατα πλειοψηφία), αλλά θα σημάνει σε όλους, την οριστική ρήξη με τη συνδικαλιστική αντιπροσώπευση του κλάδου, απέναντι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Δεν υπάρχουνε άλλα περιθώρια για λάθη. Οφείλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα.

            Άλλωστε, η εμπιστοσύνη του αφελούς, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο του ψεύτη. Ας μην αναζητήσουμε το δεύτερο ανάμεσα μας, όσο η λογική προλαβαίνει να συγχωρέσει τον πρώτο.

Χαλιγιάννης Ηλίας
Πρόεδρος ΦΣ Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου