Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το παιχνίδι της δραστικής ουσίας

Παραθέτω το παρακάτω άρθρο...
Προσωπικά δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της δραστικής
Κ αυτό , απλά γιατί , η όλη κουβέντα όπως γίνεται, μου θυμίζει διάλογο παππούδων κ γιαγιάδων, που έχουν αδράξει στο ΚΑΠΗ , που αναπαράγουν ό,τι ακούν από τον κάθε Καμπουράκη στα άχρηστα πρωινάδικα των καναλάρχων. Με θλίβει το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιευθεί καμία μελέτη που να αποσκοπεί σε ένα υγιές μοντέλο που να εξασφαλίζει τόσο τη θεραπεία του ασθενούς όσο κ την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων, παραμερίζοντας οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον στον όλο κύκλο Φαρμακοβιομηχανία --> ιατρός --> φαρμακοποιός --> ασθενής.
Όταν θέλουμε να αποκτήσουμε μοντέλο λειτουργικό, τότε ο οποιοσδήποτε οικονομικός μεσάζοντας στέκεται εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος που ονομάζεται Εκτροχιασμός Δαπάνης Δημόσιας Υγείας. Τέτοιοι οικονομικοί μεσάζοντες είναι κ οι συνήθεις ύποπτοι.. τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες , ραδιοφωνικές εκπομπές που αποπροσανατολίζουν τους ασθενείς .. 
"σύσσωμος ο τύπος παλεύει για γιατρούς κ φαρμακοβιομηχανίες " θα έπρεπε να είναι ο τίτλος..
Απλά τον παράλλαξαν, μιας κ ο πρόλογος είναι αυτός που επηρεάζει τον αναγνώστη , όσο οτιδήποτε άλλο...


Σύσσωμος ο Τύπος κατά της δραστικής ουσίας και της τρόικας

Στην αγανάκτηση και στην αγωνία των ελλήνων απέναντι στο νόμο που θέλει να επιβάλει η τρόικα στον τομέα των φαρμάκων αναφέρεται σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος.

Το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει μετά τις διαταγές της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ και της τρόικας να υιοθετηθεί από την χώρας μας η καταστροφική για την Υγεία μας συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και χωρίς αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου, προβληματίζει τον ελληνικό λαό, στην πλάτη του οποίου κάποιοι έχουν επιλέξει να παίξουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια.
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα σχηματίζουν κοινό μέτωπο κατά της τρόικας, σχετικά με τον τρόπο συνταγογράφησης των φαρμάκων.

«Η διακομματική συμφωνία βρίσκει απέναντί της τις πιεστικές πιέσεις των δανειστών μας, που δείχνουν να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο προσανατολισμό παρά την επιχειρηματολογία και τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς για την ισοδύναμη εξοικονόμηση ιατρικής δαπάνης που αποδεικνύονται με μαθηματικούς υπολογισμούς. Η αξίωση όμως της τρόικας είναι να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος με οποιοδήποτε κόστος για την ελληνική κοινωνία αλλά και τον παραγωγικό ιστό της», αναφέρει η εφημερίδα.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αντέδρασε ο επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας κ. Τζουζέπε Καρόνε, όταν σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας του παρουσιάστηκε το σκεπτικό της ελληνικής πλευράς με βάση το οποίο η συνταγογράφηση μόνο με τη δραστική ουσία μεσοπρόθεσμα θα αυξήσει αντί να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη ενώ θα σημάνει και το τέλος της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου, καθώς θα δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες υπέρ των πολυεθνικών. Ο Ιταλός αξιωματούχος αφού άκουσε τους συνομιλητές του, απάντησε κοφτά: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Συνταγογράφηση με δραστική ουσία τέρμα»!
«Ταφόπλακα της φαρμακοβιομηχανίας η δραστική όυσία»
Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου των φαρμακοβιομηχανιών, Δημήτρη Δέμου, ο οποίος τονίζει ότι «αν ισχύσουν τα μέτρα της τρόικας για τα φάρμακα, πολλές εταιρείες θα κλείσουν το επόμενο εξάμηνο»
Ο κ. Δέμος σημειώνει ότι «παρά την οικονομική ύφεση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν έχει απολυθεί κανείς και σε κανέναν εργαζόμενο δεν έχουν γίνει μισθολογικές μειώσεις. Μολονότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας είναι ο πρώτος κλάδος της χώρας που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εν τούτοις γίνονται προσπάθειες εξαφάνισής τους».
 «Αν ισχύσει το μέτρο της συνταγογράφησης με τη δραστική ουσία, τότε θα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία ήδη πλήττεται», συμπληρώνει.
«Ύποπτη η εμμονή της τρόικας στο συγκεκριμένο μέτρο»
Ο κ. Νίκος Μπουφίδης, ταμίας-μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», αναφέρει ότι «ο νόμος για τη συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, δεν εφαρμόζεται στις 24 από τις 27 ευρωπαϊκές χώρες λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί».
«Κατά συνέπεια», σημειώνει ο κ. Μπουφίδης, «θεωρώ πλέον ύποπτη την εμμονή της τρόικας στο συγκεκριμένο μέτρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν να γεμίσει η ελληνική αγορά φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας. Είμαστε αντίθετοι στην αθρόα εισαγωγή ανεξέλεγκτων φαρμακευτικών σκευασμάτων από τρίτες χώρες (Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σενεγάλη), από εταιρείες-φαντάσματα χωρίς δομή, οργάνωση και απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό που επιπλέον παρουσιάζουν τέραστιες ζημίες στον ισολογισμό τους».
«Η συνταγογράφηση θα είναι «ταφόπλακα» και για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και για τη δημόσια Υγεία», τονίζει τέλος και ο κ. Μπουφίδης.
ΤΕVA: Η εταιρεία των επικινδύνων ανώνυμων γενόσημων
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το ΧΩΝΙ", η Teva έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά ανώνυμων γενόσημων. Η εν λόγω εταιρία προωθεί τα γενόσημα που είτε δεν θεραπεύουν τις ασθένειες για τις οποίες προορίζονται είτε προκαλούν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Μέχρι και νοθευμένα φάρμακα είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές αρχές.
Ο «φίλος μας» ο Ρέσλερ
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ο γνωστός σε όλους μας για τα εμετικά σχόλια που κάνει για τη χώρα μας, Φίλιπ Ρέσλερ ήταν ο αρμόδιος υπουργός όταν η Ratiopharm πουλήθηκε στην Teva». Μάλιστα ήταν και ο υπουργός Υγείας που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση στη Γερμανία. Μία μεταρρύθμιση με σύνθημα «Φθηνά Φάρμακα» η οποία έφερε τα πάνω-κάτω στο σύστημα Υγείας της χώρας.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Τελικά η μεταρρύθμιση Ρέσλερ ποιον ωφέλησε;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ωφέλησε τους Γερμανούς πολίτες. Αυτό αναφέρει και δημοσίευμα της γνωστής γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Μάλιστα, όπως φαίνεται οι Γερμανοί τιμωρούν τον Ρέσλερ και την πολιτική του αφού τα ποσοστά του κόμματός του, FDP, έχουν καταβαραθρωθεί σε όλες τις εκλογές γερμανικών κρατιδίων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε επίσης:


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/247281/syssomos-o-typos-kata-tis-drastikis-oysias-kai-tis-troikas#ixzz2Ad8FRXOv


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/247281/syssomos-o-typos-kata-tis-drastikis-oysias-kai-tis-troikas#ixzz2Ad86cqU6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου