Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κίνηση σωτηρίας από το Συνεταιρισμό ΡΕθύμνου




Η ανάγκη του κόσμου σε φάρμακα φάνηκε τις τελευταίες δυο ημέρες με τις ουρές στα φαρμακεία που αποφάσισαν κόντρα στην απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, να χορηγήσουν επί πιστώσει σκευάσματα στους πολίτες.
Ρεθυμνιώτες κάθε ηλικίας, κυρίως ηλικιωμένοι που παίρνουν πολλά φάρμακα, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία έσπευσαν να επισκεφθούν τα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα φάρμακα που τους χρειάζονται και που από τα μέσα του Αυγούστου είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν σε όλα τα φαρμακεία του Ρεθύμνου, λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών.
Τρία είναι τα φαρμακεία που πήραν τη απόφαση αυτή για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, συναισθανόμενοι την πίεση και την αγωνία του, με δυο τουλάχιστον από αυτά να κλείνουν χθες μέσα στη μέρα διότι πλέον είχαν ελλείψεις σε φάρμακα. Άλλωστε ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τον τεράστιο όγκο των συνταγών που θα δέχονταν σε μικρό χρονικό διάστημα.


Όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Τσαούλης εκ των φαρμακοποιών που άνοιξαν τα φαρμακεία τους, τα φαρμακεία αναγκάζονται να κλείσουν για το λόγο επίσης ότι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης τους έκοψε την πίστωση που έχουν όλοι οι φαρμακοποιοί και ζητά πληρωμή τοις μετρητοίς για τα φάρμακα που παραγγέλνουν, κάτι που οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά λόγω του μεγάλου αριθμού των συνταγών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Σήφης Σπαντιδάκης και αντιπρόσωπος του Συνεταιρισμού από το Ρέθυμνο, τονίζει ότι ο συνεταιρισμός δεν είναι δυνατόν σε έναν φαρμακοποιό που έκανε συγκεκριμένο αριθμό παραγγελιών και τώρα κάνει υπερδιπλάσιες να τον εμπιστευτεί και τον προμηθεύσει με πίστωση, διότι είναι πιθανό να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. «Ακόμη και αν ήταν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις του με αυτές τις παραγγελίες μπορεί να γίνει επικίνδυνος οικονομικά».
Τονίζει, δε, ότι  «Για να είσαι ανθρωπιστής πρέπει να έχεις πόρους, αλλιώς δεν γίνεται. Δεν υπάρχει φαρμακοποιός που να μη θέλει να εξυπηρετήσει τον πελάτη του, αλλά πώς να αντέξει χωρίς χρηματοδότηση;», τονίζει.
Ο ίδιος πάντως όπως και πολλοί συνάδελφοί του είναι βέβαιος για τη χρεοκοπία του ΕΟΠΥΥ και τονίζει  πως στο τέλος του χρόνου θα ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση με τους φαρμακοποιούς να βλέπουν ασθενείς να εκλιπαρούν φάρμακα τα οποία δεν θα υπάρχουν στα φαρμακεία.
πηγη GOODnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου