Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Καραγεωργίου: Οι φαρμακοποιοί ζουν, αναπνέουν και λειτουργούν με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων Πηγή: PHARMA TEAM: Καραγεωργίου: Οι φαρμακοποιοί ζουν, αναπνέουν και λειτουργούν με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων http://pharmateam.blogspot.com/2012/06/blog-post_3391.html#ixzz1wclNANei

ANADHMOSIEYSH

Ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Καραγεωργίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Pharma Team έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο πραγματικά υπεύθυνος για την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και την καταρράκωση όλου του τομέα Υγείας, αυτός στον οποίο κυρίως έπρεπε να στραφεί εισαγγελέας και να ζητήσει ευθύνες για τις λαθεμένες πολιτικές που εφάρμοσε, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, εμφανίζεται ακόμα μια φορά υποκινητής του κοινωνικού αυτοματισμού που βάζει τους ασφαλισμένους να εναντιώνονται στους μόνους που είναι κοντά τους και πραγματικά μαζί τους, τους φαρμακοποιούς.


Ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων κλείνουν, καρκινοπαθείς αδυνατούν να βρουν το φάρμακό τους και να ολοκληρώσουν τις ακτινοθεραπείες τους. Διαγνωστικές διαδικασίες γίνονται ελλιπώς ή και καθόλου. Η σύγχρονη ιατρική έχει πάψει να ασκείται. 
Πρόκειται για πλήρη υγειονομική κρίση στην Ελλάδα και οι πραγματικοί ένοχοι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δυστυχώς όλοι αυτοί που τα τελευταία δύο χρόνια σχεδίασαν υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων βρίσκονται σε προεκλογικό επίπεδο τιμητές των πάντων. 
Φυσικά δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δε γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης και φαίνονται παγερά αδιάφοροι απέναντι στην απειλή μεγάλου αριθμού θανάτων ή μόνιμων βλαβών της υγείας εκατομμυρίων ασφαλισμένων. 
Οι φαρμακοποιοί ζουν, αναπνέουν και λειτουργούν επί 24ώρου βάσης με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων. Δυόμιση χιλιάδες από αυτούς τους φαρμακοποιούς, σήμερα απειλούνται με οριστικό κλείσιμο της δουλειάς τους και τα κανάλια της τηλεόρασης επιμένουν να μη βλέπουν πίσω από τους φαρμακοποιούς ούτε τις τράπεζες και τη ρευστότητα που δεν υπάρχει, ούτε τις τακτικές των εταιριών και του εμπορίου, ούτε -το κυριότερο- τις εγκληματικές επιλογές της τελευταίας διετίας.
Τους λέμε πως εξιλαστήριο θύμα δεν είναι ούτε οι φαρμακοποιοί, ούτε οι ασφαλισμένοι, ούτε κάποιος από αυτούς ήταν ποτέ προνομιούχος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου