Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

εξαίρεση της ένταξης των Ταμείων υγείας ΤΑΑΠΤΓΑΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΕΤΒΑ από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ



Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την εξαίρεση ΕΤΒΑ, ΠΙΣΤΕΩΣ και ΤΑΠ-ΕΤΕ από τον ΕΟΠΥΥ

Μην πάρετε τηλέφωνα στους Συλλόγους
Δείτε το έγγραφο εδώ





 «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ  »
Και υπότιτλο «σας κοινοποιούμε  αυτούσια την ανακοίνωση που έστειλε στον Σύλλογο μας πριν από λίγη ώρα η ΟΤΟΕ (γραμματεία ασφαλιστικού)… 
«Η επίμονη προσπάθεια της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση της ένταξης των Ταμείων υγείας ΤΑΑΠΤΓΑΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΕΤΒΑ από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, είχε θετικό αποτέλεσμα.
Το αίτημα της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων – Μελών της να εξαιρεθούν τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη διαδικασία της αναστολής ένταξής τους μέχρι 31/12/2012 στον ΕΟΠΥΥ (όπως άλλωστε προβλέπεται στο Ν. 4075/2012), έγινε δεκτό από τον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου, υπέγραψε σήμερα την σχετική απόφαση.
Η εξέλιξη αυτή αναστέλλει την από 1/5/12 ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σημαίνει ότι τα Ταμεία Υγείας παραμένουν στο προηγούμενο καθεστώς του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή της.
Μετά από αυτό το πρώτο καθοριστικό βήμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που είναι αναγκαία για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων, όπως προβλέπεται στο σχετικό Νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου