Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Eνημέρωση από Κ.Λουράντο

Eνημέρωση από Κ.Λουράντο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του ΦΣΑ στο ξενοδοχείο Χίλτον παρουσία εκπροσώπων κοινωνικών φορέων ατόμων πασχόντων με πολύ σοβαρές ασθένειες, καθώς και εκπροσώπων κομμάτων . Έλαμψαν δια της απουσίας τους το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ παρόλο που είχαν δηλώσει την παρουσία τους!

Στο πάνελ κάθησαν ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι των φορέων καθώς και ο πρόεδρος με τον γραμματέα του ΦΣΑ. Από κάτω οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι των κομμάτων οι οποίοι στο τέλος, πήραν τον λόγο και απάντησαν στο ερώτημα, πώς και απο που θα χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ μετα τις εκλογές.

Μετά το πέρας της συνέντευξης, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία, πήγα στον Υπουργό Υγείας , ο οποίος είχε ορίσει ραντεβού στις 2:30 το μεσημέρι. Εκεί ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Βουδούρης καθώς και οι κύριοι Αμπατζόγλου και Κούβαρης. Αργότερα ήλθε ο κος Καλογερόπουλος.

Το θέμα ήταν αυτό που ήξερα από το πρωϊ : η αποπληρωμή του Μαρτίου από τον ΕΟΠΥΥ. Πράγματι με ένταλμα που μας έδειξε ο κος Βουδούρης την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη θα κατατεθούν στον λογαριασμό των μελών μας μέσω ΦΣΑ το υπόλοιπο χρέος του ΕΟΠΥΥ, που αφορά τον Μάρτιο.
Πέραν αυτού παρουσιάστηκε και πλάνο πληρωμής του Απριλίου, το οποίο προσωπικά βλέπω ότι ίσως μπορεί να υλοποιηθεί μετά τις εκλογές , παρά τα υπεσχεθέντα, εάν και εφόσον υπάρξει ... «κατάλληλη κυβέρνηση»!!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι τόσο ο κος Βουδούρης όσο και ο Υ.Υ. κος Κίττας κατέβαλαν προσπάθειες να πληρώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν, πράγμα που εντείνει τις ανησυχίες μου, αφού αν μπορούσαν περισσότερα σίγουρα θα το έκαναν!

Κατεβλήθη επίσης προσπάθεια να αναστείλουμε την κινητοποίηση με την αιτιολογία ότι μας εξόφλησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν μας τον οφείλουν ακόμα, αφού δεν έχουν εκπνεύσει οι 45 ημέρες πληρωμής. Επίσης ότι στην προεκλογική περίοδο μιας εβδομάδας που απέμεινε , αυτό θα ήταν πολύ καλό για τον κλαδο και θα παρουσιάζετο ως κίνηση ... καλής θέλησης. Θα μπορούσαμε μάλιστα να συνεχίζαμε την κινητοποίηση μετά τις εκλογές πάλι ....

Θα σας γράψω την άποψή μου όπως πάντα, χωρίς να αναφερθώ στους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Δεν πρόκειται περί κινητοποίησης, διότι αυτό που κάνουμε είναι μία αμυντική τακτική για να περισώσουμε τα φαρμακεία μας , την αξιοπρέπειά μας και να γλυτώσουμε την φυλακή. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα: « Ολα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε υφίστανται ανά περιόδους ; Δηλ. την Τρίτη π.χ. που θα πληρωθούμε το υπόλοιπο του Μαρτίου, δεν θα έχουμε πρόβλημα για τα χρέη του 2011, ενώ την επόμενη αμέσως εβδομάδα θα έχουμε;». Επίσης , αυτή η «κινητοποίησή» μας γιατί έγινε ; Για να πληρωθεί ο Μάρτιος; Και όχι για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ; Γιατί και αυτό ακούστηκε!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τον Μάρτιο πηγαίνουν για ακάλυπτες επιταγές σε φαρμακαποθήκες καθώς και για τα τρέχοντα έξοδα των φαρμακείων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει, ούτε ΦΠΑ που επίσης δεν έχουμε εισπράξει.. Και οι φόροι ΕΡΧΟΝΤΑΙ καθώς και ο ΦΠΑ !!! Αν θέλουν οπωσδήποτε να πληρώσουμε φόρους και ΦΠΑ πρέπει επίσης οπωσδήποτε να μας πληρώσουν τα χρέη τους για τα οποία μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ να πληρώσουμε φόρους και ΦΠΑ. Αρκετά έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και αυτά είναι που μας έφεραν σε αυτή τη θέση.

Δεν έχω να πω πολλά πράγματα.
Εχουμε ξεκινήσει έναν αμυντικό αγώνα και τον περιφρουρούμε όπως μπορούμε, όταν άλλοι όχι μόνο δεν τον περιφρουρούν αλλά απαγορεύουν τον έλεγχο των συνταγών, επειδή .... οι συνταγές αποτελούν «προσωπικά δεδομένα»!
Εχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα συντεταγμένα χωρίς υπερβολές με την υπόσχεση να τον ακολουθήσουν όλοι ασχέτως αν κάποιοι στην επαρχία ( και όχι μόνο ) νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν εκτελώντας συνταγές.
Εχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα που ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να τορπιλίσει για ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και άλλα συμφέροντα. Και ξέρω πολύ καλά τι λέω...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ λοιπόν και αυτή είναι όχι μόνο η άποψή μου αλλά και η εντολή της γενικής μας συνέλευσης.
Ειναι αυτονόητο ότι η αποιαδήποτε «αλλαγή στάσης» για οποιονδήποτε λόγο θα αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ και μόνο... !Ειμαι στην διάθεσή σας.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου