Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και με την οποία δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα καταπάτησης των κείμενων διατάξεων για τις συνταγές που έχουν γραφτεί μετά την 1/6/2012, είναι ουσιαστικά και τυπικά παράνομη.
Πέρα από την ουσιαστική πλευρά του θέματος που αντικειμενικά υπονομεύει την κινητοποίηση των φαρμακοποιών, τυπικά  προσπαθεί  να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ΠΔ 121/2008 που φυσικά δεν επιτρέπεται.
Είναι προφανές ότι μια «Ανακοίνωση» ή μια «Εγκύκλιος» ή άλλο παρόμοιο έγγραφο δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή να καταργήσει ένα ΠΔ ή τη Συλλογική Σύμβαση.
Η θέση του ΠΦΣ είναι ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο από 1/6 έως 13/6.
Στη βάση αυτή ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργασίμων ημερών.
Ο έλεγχος τήρησης των ανωτέρω είναι αρμοδιότητα των φαρμακευτικών συλλόγων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Δεν φθανει που τοσα χρονια οι φαρμακοποιοι κερδισαν ολοι απο τον καθε ασφαλισμενο,καθως εγιναν ενα μικρο σουπερ...με κρεμες,φυτικα,αντιλιηκα και κλπ. γιατι θελουν παλι να ταλαιπωρουν τους ασφαλισμενους με την διαταξη να μη περασουν οι συνταγες απο 1/6/2012 για οσους δεν την πληρωσαν περιμενοντας μηπως και γινουν δεκτες ?ξανα ραντεβου ?ξανα χρηματα??που ζουμε ΘΕΕ ΜΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή