Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Oi δηλώσεις του Αμπατζόγλου στους διαφορους σταθμούς

Ο Θ. Αμπατζόγλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, Θοδωρής Αμπατζόγλου μίλησε στις 17/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Σωτήρη Ξενάκη.


Μεταξύ άλλων, είπε:


«Οι μέρες από την Τετάρτη και μετά, θα είναι μέρες απεργιών και κινητοποιήσεων. Συνεπώς, αν κάποιοι έχουν ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους, καλά θα κάνουν να σπεύσουν στα φαρμακεία σήμερα και αύριο. Είμαστε αναγκασμένοι πια να προχωρήσουμε στις κινητοποιήσεις αυτές, μια και έγινε ένας διάλογος που εμείς λέμε ότι ήταν ένας προσχηματικός διάλογος με προαποφασισμένα τα πράγματα και κατέληξε σε ένα πλήρες αδιέξοδο.
..
Θα υπάρχουν φαρμακεία ασφαλείας, είναι τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Θα ενημερωθούν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι εφημερίδες, ο κόσμος θα ξέρει πού να πάει σε περίπτωση ανάγκης...
Το κατασκεύασμα που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας ως νομοσχέδιο, μας καταστρέφει κυριολεκτικά. Οδηγεί τα μικρά φαρμακεία σε κλείσιμο και μας οδηγεί όλους σε μια οικονομική, αλλά και βιολογική εξουθένωση».«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή με το Γιώργο Σμυρνή:

«Έχουμε πλήρη ρήξη με το υπουργείο. Στην αρχή υπήρχε ένα καλό κλίμα αλλά φάνηκε ότι ήταν ένας διάλογος προσχηματικός. Είχαν προαποφασιστεί τα πράγματα και για ένα διάστημα απλώς μετρούσαν τις αντιδράσεις μας. Αυτό μας πικραίνει πιο πολύ απ’ όλα. Από τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται την πρόσφορά μας, δε σέβεται το ρόλο μας και τελικά βάζει το ελληνικό φαρμακείο σε διωγμό. Αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο. Είναι ένα νομοσχέδιο που καταστρέφει το φαρμακείο που ξέρατε».

Για τη μεταβιβάσεις των φαρμακείων:
«Ένας άνθρωπος που έχει φτιάξει μία δουλειά 40 χρόνια, έχει μία φήμη, έχει μία πελατεία, έχει ένα εμπόρευμα, τί θέλετε να το χαρίσει, να απαλλοτριωθεί από το κράτος; Αυτό το παραμύθι που ακούμε από την κυβέρνηση ότι κληρονομείται το φαρμακείο, είναι ένα απίστευτο ψέμα».

Για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις:
«Το πράγμα δεν θα το αφήσουμε μόνο στις απεργίες αυτής της εβδομάδας. Θα συνεχιστούν και την επόμενη και θα κλιμακωθούν στην πορεία. Θα κλιμακωθούν και με δικαστικές προσφυγές γιατί το κατασκεύασμα που παρουσίασε ο Υπ. Υγείας είναι ένα διάτρητο πράγμα που θα πέσει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Aκούστε τον Προεδρο εδώ


«Δεν θέλουμε διάλογο κωφών αλλά διάλογο με αποτελέσματα» τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θόδωρος Αμπατζόγλου αναφερόμενος στον διάλογο των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. προανήγγειλε κινητοποιήσεις για την Τετάρτη, αφού χαρακτήρισε πραγματικό κατασκεύασμα, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτεία.

Ο κος Αμπατζόγλου τόνισε πως «οι φαρμακοποιοί ζητούν να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ευρωπαικής επιτροπής που αφορούν το φαρμακευτικό επάγγελμα» και υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται καταργούνται χωρίς όρια οι περιορισμοί και μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίξει φαρμακείο, ενώ αναρωτήθηκε αν και επιχειρηματικά συμφέροντα θα μπορούν να αγοράζουν φαρμακείο.

«Μας χρωστάει το κράτος 500 εκατομμύρια ευρώ και αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε από τι τράπεζες» είπε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. τονίζοντας πως «12.000 φαρμακοποιοί και 20.000 φαρμακοϋπάλληλοι δεν είναι τρελοί αλλά αγωνίζονται για το αύριο και το ψωμί τους. Ο κόσμος είναι μαζί μας και ξέρει τι προσφέρουμε, αλλά η κυβέρνηση δυστυχώς δεν μας σεβάστηκε» κατέληξε ο κος Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί διαφωνούν στην πλήρη απελευθέρωση ωραρίου τη Δευτέρα, Τετάρτη και το Σάββατο, αλλά και στην κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων.


Υπνεθυμίζεται πως σήμερα και αύριο είναι κλειστά τα φαρμακεία Πειραιά, έπειτα από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος αντιδρά έτσι στις ρυθμίσεις του υπουργείου. Αποφασισμένοι εμφανίζονται και οι Φαρμακοποιοί Πελοποννήσου, με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου, να δηλώνει ότι "δεν κάνουμε πίσω στο θέμα του ιδιοκτησιακού μας καθεστώτος, στο ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος και στην κατάργηση της σταθερής λιανικής τιμής, γιατί το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να γίνει αντιληπτό".
Εμμένει ο Α. Λοβέρδος στις ρυθμίσεις για τα φαρμακεία
Στις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών επέμεινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Σχετικά με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στο οποίο αντιδρούν οι φαρμακοποιοί ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταβίβαση της άδειας. Επισήμανε δε ότι οι όποιες παρεξηγήσεις που δημιουργούνται γύρω από το θέμα αυτό, θα λυθούν στην πορεία προς την ψήφιση από την Ολομέλεια του σχεδίου νόμου και αν χρειαστεί, ακόμη και με συγκεκριμένη νομοθετική διευθέτηση.
Όσον αφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα υλοποιηθεί στα μέσα του 2012. Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο προσωπικό των νοσοκομείων, υποστηρίζοντας ότι "η πλειονότητα των νοσοκομείων έχει υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών και υποτριπλάσιο νοσηλευτών".
Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως πρόβλημα τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις. Όπως τόνισε η κατάσταση θα βελτιωθεί με τις μετατάξεις από άλλους οργανισμούς, π.χ. τον ΟΣΕ, καθώς θα απελευθερωθούν όλοι οι νοσηλευτές που είναι σε θέσεις διοικητικές στα νοσοκομεία.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι "ακόμα και επί των ημερών του εντόπισε τάσεις απόσπασης από νοσοκομείο στο υπουργείο Υγείας". "Έλεγα εγώ, αυτά που έλεγα δημοσίως και από κάτω μου οργάνωναν αποσπάσεις από τα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη στο υπουργείο Υγείας που έχει 1.151 υπαλλήλους, αντί ενός πολύ μικρότερου αριθμού. 1.151 παρακαλώ στην κεντρική διοίκηση. Οι Γερμανοί με 82 εκατομμύρια κατοίκους έχουν 600", ανέφερε.
Σχετικά με το ΙΚΑ, τόνισε ότι θα περάσει στο υπουργείο Υγείας και θα βρίσκεται σε κοινή διαχείριση και κοινή εποπτεία από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας. Όπως είπε, θα εντάσσεται λειτουργικά μέσα στο ΕΣΥ κι έτσι τα νοσοκομεία και τα πολυϊατρεία του θα αποτελούν σημεία του ενιαίου πια ζητήματος της Πρωτοβάθμιας Υγείας και θα παρέχουν σε όλους τους ασφαλισμένους τις υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου