Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορoνοϊός: Ραγδαία αύξηση στα βαριά περιστατικά! Στα 695 τα επιβεβαιωμένα – 71 τα νέα -17 θάνατοι

Healtreport.gr
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας
Αύξηση στον αριθμό των νέων ασθενών με κορoνοϊό καθώς και εκείνων που επιδεινώνονται και χρειάζεται να διασωληνωθούν καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο.
Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό,
λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας  τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 71 και το σύνολο των επιβεβαιωμένων ανέρχεται σε 695 ενώ υπολογίζεται πως 8 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα.
Παράλληλα κατέστησε σαφές  πως χωρίς μέτρα ελέγχου ο αριθμός των περιπτώσεων θα συνέχιζε να αυξάνεται δραστικά. «Υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί περισσότερο από το 50% του πληθυσμού», τόνισε.
Πάντως βάση των στοιχείων που έδωσε οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες,  τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.Το 56% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, 114 ασθενείς νοσηλεύονται και 35 είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 χρόνια, όλοι τους άνδρες εκτός από μια γυναίκα.
Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. 29 συμπολίτες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.
«Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας
Νέες ΜΕΘ
Νωρίτερα το λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως οι κλίνες ΜΕΘ για τον ιό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.
Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας το Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου