Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Tα top ρευματολογικά φάρμακα για το 2017 Πηγη iatronet

Το adalimumab της Abbvie βρίσκεται στην κορυφή της λίστας από πλευράς περιθωρίου κέρδους, ενώ από την πλευρά της παρουσίας, η J & J κλέβει την παράσταση με τρία φάρμακα στα δέκα κορυφαία αντιρευματικά φάρμακα, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο (25%) στην κορυφαία λίστα.

Αdalimumab

Το  προϊόν με μεγάλη επιτυχία, της Abbvie, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων αρθρίτιδας, σπονδυλίτιδας, ψωρίασης
, κολίτιδας, νόσου Crohn μεταξύ άλλων. Το προϊόν είχε έσοδα 16 δισ. δολαρίων,
με ρυθμό ανάπτυξης 15%. Η εταιρεία σχεδιάζει να αφιερώσει σημαντικές προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης για την επέκταση των ενδείξεων για το σκεύασμα, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ρευματολογίας, της γαστρεντερολογίας και της δερματολογίας. 

Εtanercept

Παράγεται από την Pfizer και την Amgen. Το σκεύασμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας,  της ψωρίασης κατά πλάκας, της ψωριασικής αρθρίτιδας, κ.λπ. Το προϊόν παρουσιάζει πολύ μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πρώτης εισόδου ενός βιο-ομοειδούς σκευάσματος (etanercept), καθώς και από την εντολή μειώσεων των τιμών σε  ορισμένες αγορές στην Ευρώπη, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ισχυρότερη αύξηση της ζήτησης και των τιμών στις αναδυόμενες αγορές, ειδικά σε Λατινική Αμερική.

Ιnfliximab

Χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ορισμένων φλεγμονωδών ασθενειών στις οποίες μεσολαβεί το ανοσοποιητικό σύστημα και αναπτύσσεται από κοινού από τη J & J μαζί με τη Merck. Το φάρμακο παρουσιάζει σήμερα αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, αν και οι πωλήσεις είναι υψηλές.

Rituximab

Αυτό το προϊόν της Roche χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του αίματος, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και ορισμένων τύπων αγγειίτιδας. Οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται παρά την ανταγωνιστική πίεση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3%, κυρίως λόγω της ανάπτυξης στην Κίνα (+ 25%) και στις ΗΠΑ (+ 2%) στην ογκολογία και την ανοσολογία. Οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. επηρεάστηκαν αρνητικά από τις υψηλότερες εκπτώσεις στα νοσοκομεία στο πλαίσιο του Προγράμματος έκπτωσης φαρμάκων. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3%, κυρίως λόγω της υψηλής αύξησης των πωλήσεων στη Γερμανία και τη Γαλλία.  

Ustekinumab

Μια θεραπεία για ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας  και ενεργό ψωριασική αρθρίτιδα και για ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ενεργό νόσο του Crohn, το φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο ρυθμό ανάπτυξης, του 31%, από το 2015 έως το 2016. H υψηλή ανάπτυξη του προϊόντος οφείλεται κυρίως στην αυξημένη διείσδυση του προϊόντος στην αγορά.

Golimumab

Χρησιμοποιείται ως υποδόρια θεραπεία για ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενεργό ψωριασική αρθρίτιδα, ενεργό αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και μέτρια έως σοβαρή ενεργό ελκώδη κολίτιδα. Εκτιμάται ότι η μεγάλη διάρκεια ζωής των ευρεσιτεχνιών και η συνολική ανάπτυξη της αγοράς ρευματολογίας θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη του προϊόντος τα επόμενα χρόνια.

Αbatacept

Ενδείκνυται για ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργό ρευματοειδή αρθρίτιδα και ενδείκνυται επίσης για τη μείωση των συμπτωμάτων σε ορισμένους παιδιατρικούς ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργό πολυαρθρική νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. Τα έσοδα για το φάρμακο αυξήθηκαν λόγω των υψηλότερων μέσων καθαρών τιμών πώλησης και της ζήτησης. Η BMS και η Ono έχουν επίσης συμμαχία για να αναπτύξουν και να συν-εμπορεύσουν το σκεύασμα στην Ιαπωνία.  

Tocilizumab

Χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και των μορφών νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας. Η αυξανόμενη χρήση του ως μεμονωμένου παράγοντα και του υποδόριου σκευάσματος παρέμεινε βασικός παράγοντας ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16%, με αύξηση σε όλες τις περιοχές. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για την υποδόρια σύνθεση, η οποία αντιπροσώπευε το 39% των συνολικών πωλήσεων του tocilizumab και στη μονοθεραπεία.

Certolizumab pegol

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών που σχετίζονται με τοTNF όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ασθένειες του Crohn. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21% λόγω της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις αγορές όπου είναι διαθέσιμο σε ασθενείς που ζουν με φλεγμονώδεις ασθένειες.

Secukinumab

Ένας νεοεισερχόμενος στους δέκα πρώτους καταλόγους με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 100%, το Secukinumab είναι το πρώτο εγκεκριμένο πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που παίζει σημαντικό ρόλο στην οδήγηση της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος σε διάφορες διαταραχές. Το 2016, η εταιρεία έλαβε έγκριση από την FDA για τη θεραπεία ασθενών με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα. Οι δύο νέες ενδείξεις ακολουθούν τις εγκρίσεις του FDA και της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2015 για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας και την ευρωπαϊκή έγκριση τον Νοέμβριο του 2015 για τη θεραπεία της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και ψωριασικής αρθρίτιδας.
ΠΗΓΗ Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου