Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
              
Ως Προεδρείο του Π.Φ.Σ , με επιστολή μας από τις 19/10/17 προς τον κ. Μπερσίμη , Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ , μεταξύ άλλων ρωτούσαμε :

"Σε περίπτωση που στις 23/10/17 , που θα ισχύσει το νέο Φ.Ε.Κ και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ  του e- dapy , τα προϊόντα που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα οποία έχουν χορηγηθεί  από τα φαρμακεία λόγω μη λειτουργίας του e-
DAPY , θεωρούμε αυτονόητο και παρακαλώ επιβεβαιώστε το , ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή ". 
  Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , μας διαβεβαίωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ,ότι η νέα εφαρμογή θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με την ισχύ του νέου Φ.Ε.Κ ,δηλαδή στις 23/10/17 , επομένως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα . Διαβεβαίωση όμως ,που παρά την επιμονή μας , ποτέ δεν λάβαμε γραπτώς.
 
  Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και σήμερα Δευτέρα 23/10/17 , η νέα εφαρμογή δεν θα ανοίξει παρότι το νέο Φ.Ε.Κ θα ισχύσει κανονικά ,   και με πλήρη αδιαφορία του ΕΟΠΥΥ  για τις ενστάσεις μας .
 
 Για τούς ανωτέρω λόγους και μπροστά στον κίνδυνο  μη αποζημίωσης σε προϊόντα που θα χορηγήσουμε , τα οποία δεν θα αποζημιωθούν με βάση το νέο Φ.Ε Κ , το ΔΣ αποφάσισε από σήμερα  23/10/17 και μέχρι την λειτουργία της νέας εφαρμογής ,τα εξής : 
  
 1 - Αναστολή στην χορήγηση όλων των προϊόντων της νέας σύμβασης , εκτός των Αναλωσίμων Σ.Δ και αυτό γιατί δεν θέλουμε απροειδοποίητα να φέρουμε σε δύσκολη θέση την εν λόγω ιδιαιτέρως ευαίσθητη ομάδα πασχόντων , δηλαδή θα χορηγούμε μόνο :
 
α) ταινίες μέτρησης σακχάρου με ανώτατη τιμή αποζημίωσης τα 19,5 € , γιατί  με το νέο Φ.Ε.Κ , υπάρχουν και ταινίες μέτρησης με μικρότερες τιμές αποζημίωσης , λόγω της αλλαγής ( βάση νόμου ) της μεθόδου προσδιορισμού αυτών ( Μ.Ο των τριών χαμηλότερων τιμών ) , όπως  Vivacheck eco 18,73€,    Fora Diamond 15,43 €,     Gluneo 15,33 €, Ζαφείρι 12,63 €, Ruby 12,63 €, Gluco Dr autostrips 17,83 €, Freestyle Lite 18,29 €
β) βελόνες για φυσικοσύριγγες εκτός NOVOFINE που δεν αποζημιώνονται με το νέο Φ.Ε.Κ.
γ) Σκαρφιστήρες και 
δ) Σύριγγες ινσουλίνης.
  
 2 - Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν λειτουργήσει έως 31/10/17 , η εισήγηση / πρότασή μας θα είναι , η αναστολή χορήγησης να επεκταθεί και για τα Αναλώσιμα του Σ.Δ. από 1/11/2017.


      Τέλος ,  κάτω από τις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις και με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε  ζημίες   από τη μη  πλήρη εφαρμογή του συστήματος , σας ενημερώνουμε ότι καλέσαμε έκτακτο Δ.Σ του Π.Φ.Σ  για αύριο  Τρίτη 24/10/17 στις 15:00, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει  λόγω της μη λειτουργίας του νέου συστήματος  eDAPY.

                               Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς  

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. ΓραμματέαςΚυριάκος Θεοδοσιάδης                                           Σεραφείμ  Ζήκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου