Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Κρυμμένη παγίδα στην εκτέλεση παραπεμπτικων

Σε νεο κολπάκι μπαίνει η πολυβραβευμένη...
Πολλά παραπεμπτικα εμφανίζονται άκυρα κατά την εκτέλεση από τους μικροβιολόγος μιας κ ο ιατρός δεν έχει προβεί σε πιστοποίηση ΕΚΠΥ, οπότε κ εμφανίζεται κοκκινισμενο το αντίστοιχο μήνυμα. Ξ αλήθεια είναι ότι εμείς δεν έχουμε σύστημα σε λειτουργία για να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο κ στα δικά μας παραπεμπτικα... Για ακόμα μια φορά όμως π ΕΟΠΥΥ κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος των ιδιωτών, κ αντί να εφαρμόζει τον κόφτη στο συνταγογραφο, πατάει το μπαλάκι σε αυτόν που εκτελεί. Ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε μεν ανακοίνωσή ότι θα αποζημιώσει κανονικά τα παραπεμπτικα μέχρι τέλος του έτους, αλλά έχουμε φάει τόσες περικοπές που δε λέγονται....
Παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ δίνεται μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2017. Μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.
Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι το μήνυμα που εμφανίζεται (σσ θα εμφανίζεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου): «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά.
 


Πηγή: Παράταση για την πιστοποίηση γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ -Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου