Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη πληρώνει ο Αυγουστος χωτις αναλώσιμα όμως..

Αριθμ. Πρωτ. 2706

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Δ/νση του ΕΟΠΥΥ, μετά από ερώτημά μας:
- Σήμερα κατατίθενται τα ποσά της δαπάνης του μηνός Αυγούστου, στους ΦΣ που τηρούν διανεμητικό Λογαριασμό.

- Ή εξόφληση των φαρμακείων που πληρώνονται μέσω ΔΙΑΣ θα γίνει την Τρίτη 26/11/2013.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ»




Άλλη μια «…νίκη» των Κυβερνητικών Συνδικαλιστών μας, καταγράφει η σημερινή δημοσιογραφική ενημέρωση με την υπ.αριθ. Αριθ. ΓΠ/οικ.103499/8-11-2013 ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη και Υγείας κ.Γεωργιάδη, που έχει δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2855/Β’ από τις 11-11-2013 η οποία αναφέρει ότι: 

«…Η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται να γίνεται από τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα τα οποία, κατά την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Κερκόπορτα των Πληρωμών...


Φέσι , φέσι, φέσι.. 



Το ΙΚΑ πλήρωνε σε 20 μέρες , μετά έγιναν 30, μετά 40... μετά Πάροχος Υγείας και τσουκ φτάσαμε και στις 120! 
Αναστάτωση , γκρίνια , τα φαρμακεία στο κόκκινο! Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει μια, πατέντες ενίσχυσης του με τον κρατικό προυπολογισμό, με rebate, clawback και τους ασθενείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη βαθιά! Και σε ένα μήνα το πολύ , ακόμα πιο βαθιά, με τη δυναμική τιμολόγηση να συμπαρασύρει τις τιμές αναφοράς στο μηδέν!
Και ξαφνικά αρχίζουν οι πληρωμές! Ιούνιος , Ιούλιος και τσαφ ο Αύγουστος! Στις 80 μέρες παρακαλώ! 
"Τι λες ρε Χαρίση, από τις 30 που μας έταξαν , πήγαμε στις 80 και θα πανηγυρίζουμε? "
80 μέρες είναι πολλές, πάντως είναι καλύτερες από τις 120!Έτσι δεν είναι? Έστω αυτά τα λεφτουδάκια που βρέθηκαν? Και γιατί τα έδωσαν σε εμάς τους φαρμακοποιούς? Σίγουρα δεν είμαστε σαν κάποιους άλλους παρόχους υγείας, αλλά μην ξεχνάτε, υπάρχουν και άλλοι που βάζουν κάθε μήνα ζεστό χρήμα από τη τσέπη τους.. Υπάρχουν κλινικάρχες, υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα , υπάρχουν μικροβιολόγοι..
 -Μήπως ήταν οι εκλογές?? Η αλήθεια είναι ότι μύρισε μπαρούτι η φάση, και για ένα διάστημα ασχολούμασταν με αυτό.. Οι του ΠΦΣ γλυκαίνονταν εκείνο τον καιρό και πουλούσαν έργο, οι αντίθετοι το θεώρησαν στεγνή προβοκάτσια! Για το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που γίνονταν , γαργάρα...
- Μήπως είμαστε πιο όμορφοι ρε παιδί μου? Συνήθως είμαστε, αλλά δεν τον κόφτει τον Άδωνι.. Στο κρεβάτι έχει την Ευγενία, δε μας θέλει εμάς εκεί.. Αλλού θέλει να μας ... Γιατί, κυρίες και κύριοι, όταν φτάσει στο δια ταύτα ο Χατζηδάκης, να θέλει να σπρώξει τα ΜΥΣΥΦΑ στα σουπερ μαρκετ, όταν ο Μανδραβέλης θα αρχίσει πάλι τα άρθρα του στην καθημερινή, όταν το capital φιλοξενεί "brochures" άλλων συμφερόντων , και κάποιοι σύμβουλοι Υπουργείων- "συνάδελφοι" αρχίσουν τις εξυπνάδες περί υψηλού ποσοστού κέρδους, και εμείς τότε θα πάμε να ξυπνήσουμε, θα βγει ο τζουτζούκος και θα σου πει.. "Εσένα φαρμακοποιέ σε έχω "εξοφλήσει" πλήρως! ,και αντιδράς σε τόσες δύσκολες εποχές? Εσύ που έχεις προνομιακή μεταχείριση??? Χάσε τα ΜΥΣΥΦΑ, τσίμπα και 2 μοναδούλες κάτω στο ποσοστό , αλλιώς δε βγαίνω.. Να γκρινιάξεις δεν μπορείς, σε έχω ε ξοφλημενο..
Κοινώς , θα πάμε πίσω και από την κόκκινη αυτή γραμμή, ο Πάροχος θα γίνει Αγοραστής Υγείας, κκαι ούτε ΜΥΣΥΦΑ θα έχουμε , ούτε ποσοστό κέρδους.. Και οι μέρες από 80 θα ξαναπάνε στις 120,, και όποιος γουστάρει "πουλάει"....

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση απο Λουράντο για Νομοσχέδιο- Ευνοούνται mylan kai TEVA

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Κατατέθηκε το σχέδιο Νόμου του Υπουργού Υγείας, με θέμα «προσαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης/3/2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4-4-2011) 

Στη σελίδα 11, στο άρθρο 5 περί «τιμολόγησης των φαρμάκων και συναφών θεμάτων» 

• στην παράγραφο 1 αναφέρονται τα εξής : 

«Η μέγιστη τιμή των φαρμακων αναφοράς υπό καθεστώς

Φεκ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ - Δείτε πως το χειρίζεται ο ΦΣ Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 252 Α/18.11.2013) ο Νόμος υπ' αριθμόν 4208 "Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις", όπου το άρθρο 4 αναφέρεται στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010, 2011 και 2012. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Άρθρο 4
Για την εξόφληση του συνόλου των υφιστάμενων κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Κλάδων Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον Οργανισμό προς τα φαρμακεία:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση Μακρυγιάννη από τη συνέλευση του PGEU-ιδιοκτησιακό καθεστώς κτλ...



PGEU στις 13-15 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών.

Με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της PGEU το 3ήμερο 13-15 Νοεμβρίου. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπήρξε έντονη διαφοροποίηση και οξεία αντιπαράθεση σε πολλά θέματα της ημερησίας διάταξης.

Α. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ- ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/2016

Φάνηκε ξεκάθαρα πλέον η επικράτηση της θέσης των Φαρμακοβιομηχάνων και των ισχυρών επενδυτών ότι βασικός τους στόχος είναι η άλωση της ιδιοκτησίας όλων τω επιστημόνων φορέων όλων των ιδιωτών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την δημιουργία φθηνού επιστημονικού δυναμικού σ΄όλη την Ευρώπη.




Β. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Αφού κάθε μεγαλοκεφαλαιούχος μπορεί να ανοίγει φαρμακείο, ιατρείο, δικηγορικό γραφείο, γραφείο μηχανικού χρησιμοποιώντας ως υπεύθυνο τον αντίστοιχο επιστήμονα παραχωρούμε και το δικαίωμα στον πτυχιούχο να εργάζεται σ΄όλη την Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό θα είναι εφοδιασμένος με μια ηλεκτρονική ταυτότητα πιστοποιημένη από την χώρα αναγνώρισης του πτυχίου του έτσι ώστε να βρίσκει εργασία στις χώρες της ΕΟΚ.
Έτσι δίνουμε λύση στον υπερκορεσμό των πτυχίων στις χώρες του Νότου και παράλληλα στην δυνατότητα λειτουργίας φαρμακείου με φθηνά πτυχία σε ιδιώτες μεγαλομετόχους ν΄ αναπτύξουν φαρμακεία αλυσίδων στο Βορρά.

Γ. ΤΙΜΕΣ & ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται στις χώρες της Ευρωζώνης όπου οι τιμές μειώνονται δραματικά. Η χώρα μας παρουσιάστηκε πρώτη στις εξαγωγές μπροστά από Εσθονία, Πορτογαλία, Τσεχία κα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πύλη νόθευσης του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Η μη αναφορά και χορήγηση τιμών με τις τρείς χαμηλότερες οδηγεί σε μειωμένες τιμές flat και με ποσοστιαίες αναφορές επι των πρωτοτύπων έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τω κλειστών ελεγχόμενων προϋπολογισμών 2 δις Ελλάδα, 1.8 Εσθονία , 2.1 Πορτογαλία για το 2014.

Δ. ΓΕΝΝΟΣΗΜΑ: Η πολιτική γενοσήμων φαίνεται ότι αποτελεί τον δούρειο ίππο άλωσης της πανευρωπαϊκής αγοράς από τις Αμερικάνικες πολυεθνικές

Η εκποίηση από την αγορά πολλών πολυεθνικών πρωτοτύπων φαρμάκων δημιουργεί ένα νέο οικονομικό project για τον ανταγωνισμό στο μέλλον με επικράτηση νέων συμφερόντων.
Η συνεχώς μειωμένη κρατική δαπάνη, για την φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και για την υγεία αλλάζει το επενδυτικό τοπίο στο χώρο της έρευνας και της προώθησης νέων καινοτόμων φαρμάκων τα οποία θα είναι ακριβά και δύσκολα αποζημειούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ετσι δίνεται χώρος για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην κοινωνική ασφάλιση λαμβάνοντας μερίδιο από την φαρμακευτική, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Αν συνυπολογίσει κανείς και την μείωση της κρατικής συμμετοχής κατά 2 δις το 2014 στην κοινωνική ασφάλιση φαίνεται ξεκάθαρα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται.

Ε. Profit margin (ποσοστά κέρδους και ο ρόλος των πολυεθνικών)

Στη σημερινή περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης με την ανεργία να αγγίζει το 30 % με μηδενική επιχειρηματική ανάπτυξη στον χώρο των μικρομεσαίων αλλά και μηδενική ρευστότητα οι πολυεθνικές πιέζουν την Ευρωπαϊκή επιτροπή για μείωση του ποσοστού κέρδους στα φαρμακεία και στο χονδρεμπόριο, αυξάνοντας παράλληλα τα δικά τους ποσοστά κέρδους.
Ενώσεις όπως η PGEU και η GIRP αδυνατούν να αντιπαραθέσουν μια πειστική και κυρίως ανταγωνιστική θέση υλοποίησης.
Έτσι μοιραία οδεύουν σε μια συρρίκνωση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων με συνεχή μείωση του τζίρου των κερδών και κυρίως των αποθεμάτων τους λόγω των συνεχών μειώσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλυσίδα φαρμακείων CELESIO η οποία καταγράφει μείωση των κερδών της κατά 15 εκατομμύρια ευρώ( το 1ο εξάμηνο 2014) σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα (FRANFURTER-ALLEMEINE ZEITUNG).


Η Ελληνική αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε ιδιαίτερη παρουσία με πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμοζόμενης πολιτικής φαρμάκου στην χώρα μας ανέδειξε την απελπιστική κατάσταση του Έλληνα ασφαλισμένου, συνταξιούχου άνεργου, ανασφάλιστου και εξέπνευσε φωνή αγωνίας για την κοινωνική κρίση και την τραγική οικονομική κατάσταση του Έλληνα ασθενή.

Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε μελλοντική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης φαρμάκων θα βγάλει έξω από το σύστημα περίθαλψης μεγάλες κοινωνικές ομάδες δημιουργώντας πλέον ανθρωπιστικό πρόβλημα επιβίωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κιβώτιο Α βοηθειών - Περιεχόμενο - Οδηγίες προς επιχειρήσεις.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2562/11-10-2013 τ. Β η αριθμ. 32205/ Δ10.96 από 2-10-2013 απόφαση του Υπ. Εργασίας με την οποία ορίζεται, σε εκτέλεση του Ν. 3850/2010 και του άρθρου 36 παρ. 4 του Ν. 4144/2013 ότι στα κιβώτια/ φαρμακεία που οφείλουν να διατηρούν οι επιχειρήσεις πάσης φύσεως που απασχολούν προσωπικό σε κάθε τόπο/εγκατάσταση εργασίας, τα ελάχιστα φάρμακα και βοηθήματα που πρέπει να περιέχει το κιβώτιο / φαρμακείο είναι:
  • Aκετυλοσαλικυλικό οξύ
  • Παρακεταμόλη
  • Aντιισταμινικά δισκία
  • Δισκία κορτιζόνης (πρεδνιζολόνη 4 mg)
  • Ενέσιμο σκεύασμα κορτιζόνης (μεθυλπρεδνιζολόνη 125 mg)
  • Aντιόξινα δισκία
  • Σπασμολυτικά δισκία
  • Αντιδιαρροϊκά δισκία − Loperamide
  • Οφθαλμικό διάλυμα για πλύση

Δυνατότητα χορήγησης εμβολίων απευαισθητοποίησης από Πνευμονιολόγους όταν δεν υπάρχει αλλεργιολόγος στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο και μόνο για τα συγκεκριμένα σκευάσματα!



Ως γνωστόν τα σκευάσματα ΕΑΕ δεν είναι καταχωρημένα στο σύστημα της
 ΗΔΙΚΑ, άρα μέχρι τώρα χορηγούνται πράσινα μπλοκ από τον ΕΟΠΥΥ
 στους Ιατρούς που έχουν δικαίωμα να τα συνταγογραφήσουν.


Μέχρι τώρα τέτοια δυνατότητα είχαν μόνο οι Αλλεργιολόγοι και ΩΡΛ
 αλλά πλέον με έγγραφό του ο ΕΟΠΥΥ δίνει αυτή τη δυνατότητα και
 σε Πνευμονολόγους! Θα τους χορηγηθούν πράσινα μπλοκ για χρήση
 μόνο όταν δεν υπάρχει αλλεργιολόγος στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο και μόνο 
για τα συγκεκριμένα σκευάσματα!



 Δείτε το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:


Συνταγογράφηση απο Ειδικούς Ιατρούς Εργασίας επιχειρήσεων


Με σημερινό έγγραφό του ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει 
την απόφαση του ΚΕΣΥ ότι οι Ειδικοί Ιατροί που
 εργάζονται ως Ιατροί Εργασίας μπορούν να
 συνταγογραφούν φάρμακα στο πλαίσιο της ειδικότητάς τους.



Δείτε το έγγραφο:


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αρχαιρεσίες Τρικάλων

update
Δύναμη 162
ψήφισαν 135

        Εκλέγονται  για το Δ.Σ.  οι κατωθι 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  
ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                                              
ΖΑΛΑΒΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                    
ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              
ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                 
ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                 
 ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                         
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                             
ΧΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                 

Εκλέγονται  για το  Π.Σ. του Φ.Σ.Τ
 
   ΤΑΚΤΙΚΟΙ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΙΤΗ ΑΓΛΑΙΑ                                
ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                       
ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΚΟΥΡΣΟΒΙΤΗ   ΠΑΡ ΑΣΚΕΥΗ                                           
ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                      

ΤΖΗΜΑ ΟΛΓΑ  

Εκλεγονται για τον Π.Φ.Σ.
 
ΤΑΚΤΙΚΟΙ

ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              
ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                 


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΠΑΤΣΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  
ΧΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                                                         

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΦΣ Καρδίτσας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα 6/11/13 τον ΕΟΠΥΥ, μαζί με τους κ.Βαλτά και Θεοδοσιάδη, ενημερώθηκα για τα εξής:
 Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ (ΠΕ.ΔΙ.) και όχι στο ΚΜΕΣ (αφού σύμφωνα με εγκύκλιο από τον Ιούνιο έτσι δόθηκε οδηγία να γίνεται) ΟΛΕΣ οι συνταγές μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου ΟΛΩΝ των φαρμακείων που έχουν κατασχετήρια, ή εκχωρήσεις ή παρακρατήσεις

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Όταν κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν μπάλα μόνοι τους..


Webpharmacy, pharmacyonline, parapharmacie, ikeapharm, pharm927, ofarmakopoiosmou...
Εξέλιξη ή καταδίκη τα on line pharmacies.. Ποια η θέση του ΠΦΣ και τι μπορεί να κάνει?
Εν όψει εκλογών ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση...

Ίσως πριν μερικά χρόνια, μας άφηναν όλους αδιάφορους.. Πριν μερικά χρόνια όλοι κερδίζαμε, πουλούσαμε καρνιτίνες με το τσουβάλι, το χρήμα έμπαινε και έβγαινε και οι μαύρες αγοραπωλησίες των αδειών άγγιζαν εξωφρενικά νούμερα.. Και μετά?? Μετά τα χρήματα τέλειωσαν. Δεν τέλειωσαν ακριβώς , λιγόστεψαν... Όχι γιατί ήρθε η τρόικα, αλλά γιατί η κακή διαχείριση των χρημάτων τόσο από τον καθημερινό Έλληνα, όσο και από τις πολιτικές ηγεσίες οδήγησαν στην οικονομική παρακμή. Η Τρόικα ήρθε απλά για να κάνει παιχνίδι , αφού έστρωσε τις προϋποθέσεις για να μπορεί να το κάνει.. Όπως και να έχει, τα δεδομένα άλλαξαν. Λιγότερα λεφτά, περισσότεροι παίχτες! 
Ο ΠΦΣ  απλά "τραβούσε" κόκκινες γραμμές. Κόκκινες γραμμές που ήταν de facto χαμένες! Ποσοστό κέρδους, παραφάρμακα , ωράριο .. Όλα εντός μνημονίου. Και να ήθελε να κινηθεί με το ίδιο μοντέλο, τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ του κλάδου, ήθελαν να παίξουν μπάλα με άλλα δεδομένα... Για πάρτη τους! Όποιος πήρε πρέφα από νωρίς ότι φαγητό δεν υπάρχει για όλους , έπαιξε μεμονωμένα! E-shop, διευρυμένα ωράρια, διαφημίσεις... Για τον καθένα μια μεγάλη μπάζα πριν την καταστροφή. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΠΦΣ δε μπορούσε να κάνει κάτι τότε κακώς ψηφίζει κακώς δουλεύει..
Υπήρχαν μοντέλα σωτηρίας? Ναι υπήρχαν.. Αλλά όχι για όλους.. Συστεγάσεις, αλυσίδες ιδιωτικών φαρμακείων τύπου Numark.. Όμως εδώ θα επικρατούσαν μόνο οι ικανοί. Ούτε οι τεμπέληδες , ούτε τα λαμόγια ούτε άτομα που δεν έχουν καν φαρμακευτικές γνώσεις.   Επίσης δεν ήταν ούτε μοντέλα για ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ! Οπότε διακρίνουμε σαφέστατα τις εξής κατηγορίες που δεν τους νοιάζει ή/και δεν επιθυμούν μοντέλα σωτηρίας.
α) άτομα που ασχολούνται με τα κοινά μόνο και μόνο για να εξυπηρετούσουν κομματικά συμφέροντα και να κάνουν κονόμα κάποια διοικητική έμμισθη στο μέλλον
β) άτομα άπληστα που δε δέχονται να τρώνε λιγότερα από τη μειωμένη σούπα
γ) άτομα ανίκανα που δεν μπορούν να σταθούν επάξια σε νέα μοντέλα, αρνητικά σε οποιαδήποτε αλλαγή , ή έχουν παιδιά ανίκανα και προτιμούν να δουλέψουν για 100-200 ευρώ το μήνα με ένα αγορασμένο πτυχίο
δ) τα Λαμόγια.. Τα νέα μοντέλα είναι αυστηρά , δεν επιτρέπουν μεμονωμένα κόλπα..
ε) άτομα που σε 5-10 χρόνια μέγιστο θα βγουν στη σύνταξη και δεν έχουν διάδοχο.. Αυτοί πρόλαβαν όλα τα καλά.. Εχουν απόθεμα.. Το να βγουν στη σύνταξη και 5 χρόνια νωρίτερα το ίδιο τους είναι..

Αν αναλογιστείτε πόσα άτομα από τους 12.000 Φαρμακοποιούς ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, και πόσα άτομα από αυτά στελεχώνουν ΠΦΣ και κάποια τοπικά ΔΣ τότε θα καταλάβετε και πιο εύκολα, το λόγο για τον οποίο από το 2010 το μόνο που ακούμε είναι λόγια και δε βλέπουμε έργα.. 

Δε μπορώ να κατηγορήσω ούτε αυτόν που έχει e-shop ούτε αυτόν που είναι διευρυμένος. Κατηγορώ όμως τους πρώτους 2 μαλάκες από κάθε κατηγορία. Γιατί και στην πόλη μου αν το διπλανό μου φαρμακείο άνοιγε ως διευρυμένος, και το παραδιπλανό μου επίσης και μου έτρωγαν την πελατεία , ούτε θα καθόμουν με σταυρωμένα χέρια ούτε θα ήμουν ο μαλάκας που έγινα ο 3ος διευρυμένος.. (Ομοίως με τα e-shop) Πλέον ακολούθησα το λάθος δρόμο χάραξαν οι δύο πρώτοι, τον λάθος δρόμο που κάποιος , εν σκοπώ , τους παρότρυνε να ακολουθήσουν.    Και όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ήταν η αυτού μεγαλειότης τους παράφρονα υπουργού Λοβέρδου , που τον ξεβράκωσε όλο το τότε "ενωμένο" ΠΑΣΟΚ , γελιέται.. Κάποιοι Σαββατιανοί ήταν.. Στην πόλη μου δεν έχουμε διευρυμένους για ένα και μοναδικό λόγο. Παρά την εσφαλμένη μου αρχική γκρίνια , οι εφημερίες των φαρμακείων αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που καθιστούσε οικονομικά ασύμφορη .. δημιουργήθηκε δηλαδή ένα τέτοιο νόμιμο μοντέλο που απέτρεψε οποιαδήποτε ατομική παρέμβαση..

Άραγε, αν κάποιοι είχαν παρέμβει όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα ατομικά e-shop δημιουργώντας ομαδικά νόμιμα μοντέλα που θα εκμηδένιζαν οποιεσδήποτε τέτοιες φιλοδοξίες, θα κάναμε σήμερα τέτοιες συζητήσεις???? Και το μεγάλο ερώτημα είναι έγινε κατά λάθος, γιατί ο ηγέτης (μικρότερος των περιστάσεων δηλαδή) απλά δε κινήθηκε σωστά, ή επιτηδευμένα γιατί ο ηγέτης ήταν όντως πολύ προχώ και ήξερε ότι κάποιοι θα κερδίσουν από το όλο θέμα???

Και στις 2 περιπτώσεις , το να καθόμαστε πλέον με σταυρωμένα τα χέρια, δεν έχει νόημα. Ή το κλείνουμε και είμαστε θύματα, ή κινούμαστε σε ομάδες μεγάλες αλλά εναρμονισμένες ή παίζουμε μπάλα μόνοι μας ...

Όταν θα ψηφίσετε σκεφτείτε πρώτα σε ποια κατηγορία ανήκετε... Μια συμβουλή.. Αν θέλετε να παίξουμε εναρμονισμένα σε μεγάλες ομάδες, διαλέξτε παίκτες με μέλλον , με όρεξη και ικανότητες, Ξέρετε ποιοι είναι.. Όχι αυτους που απλά σας τηλεφωνούν και ζητιανευουν ψήφο, ούτε αυτούς που παίζουν μπάλα μόνοι τους, ή γράφουν το οποιοδήποτε ευχολόγιο.. ...
Αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστευτείτε...


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος μας στην ΔΕ του ΤΣΑΥ κ. Αριστ.  Κολοτούρος, οι συνάδελφοι που επιθυμούν να προμηθευτούν πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία μετάβασης στο Ταμείο, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά ή μέσω φαξ.
Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ.

ΕΟΠΥΥ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ Ν. 3816/2010

Σας ενημερώνουμε ότι με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε ο θετικός
κατάλογος της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010 ο οποίος τίθεται σε ισχύ από
02 Οκτωβρίου 2013. Ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνον τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα
που ανήκουν στον ανωτέρω κατάλογο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, πατήστε εδώ.