Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Κερκόπορτα των Πληρωμών...


Φέσι , φέσι, φέσι.. 



Το ΙΚΑ πλήρωνε σε 20 μέρες , μετά έγιναν 30, μετά 40... μετά Πάροχος Υγείας και τσουκ φτάσαμε και στις 120! 
Αναστάτωση , γκρίνια , τα φαρμακεία στο κόκκινο! Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει μια, πατέντες ενίσχυσης του με τον κρατικό προυπολογισμό, με rebate, clawback και τους ασθενείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη βαθιά! Και σε ένα μήνα το πολύ , ακόμα πιο βαθιά, με τη δυναμική τιμολόγηση να συμπαρασύρει τις τιμές αναφοράς στο μηδέν!
Και ξαφνικά αρχίζουν οι πληρωμές! Ιούνιος , Ιούλιος και τσαφ ο Αύγουστος! Στις 80 μέρες παρακαλώ! 
"Τι λες ρε Χαρίση, από τις 30 που μας έταξαν , πήγαμε στις 80 και θα πανηγυρίζουμε? "
80 μέρες είναι πολλές, πάντως είναι καλύτερες από τις 120!Έτσι δεν είναι? Έστω αυτά τα λεφτουδάκια που βρέθηκαν? Και γιατί τα έδωσαν σε εμάς τους φαρμακοποιούς? Σίγουρα δεν είμαστε σαν κάποιους άλλους παρόχους υγείας, αλλά μην ξεχνάτε, υπάρχουν και άλλοι που βάζουν κάθε μήνα ζεστό χρήμα από τη τσέπη τους.. Υπάρχουν κλινικάρχες, υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα , υπάρχουν μικροβιολόγοι..
 -Μήπως ήταν οι εκλογές?? Η αλήθεια είναι ότι μύρισε μπαρούτι η φάση, και για ένα διάστημα ασχολούμασταν με αυτό.. Οι του ΠΦΣ γλυκαίνονταν εκείνο τον καιρό και πουλούσαν έργο, οι αντίθετοι το θεώρησαν στεγνή προβοκάτσια! Για το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που γίνονταν , γαργάρα...
- Μήπως είμαστε πιο όμορφοι ρε παιδί μου? Συνήθως είμαστε, αλλά δεν τον κόφτει τον Άδωνι.. Στο κρεβάτι έχει την Ευγενία, δε μας θέλει εμάς εκεί.. Αλλού θέλει να μας ... Γιατί, κυρίες και κύριοι, όταν φτάσει στο δια ταύτα ο Χατζηδάκης, να θέλει να σπρώξει τα ΜΥΣΥΦΑ στα σουπερ μαρκετ, όταν ο Μανδραβέλης θα αρχίσει πάλι τα άρθρα του στην καθημερινή, όταν το capital φιλοξενεί "brochures" άλλων συμφερόντων , και κάποιοι σύμβουλοι Υπουργείων- "συνάδελφοι" αρχίσουν τις εξυπνάδες περί υψηλού ποσοστού κέρδους, και εμείς τότε θα πάμε να ξυπνήσουμε, θα βγει ο τζουτζούκος και θα σου πει.. "Εσένα φαρμακοποιέ σε έχω "εξοφλήσει" πλήρως! ,και αντιδράς σε τόσες δύσκολες εποχές? Εσύ που έχεις προνομιακή μεταχείριση??? Χάσε τα ΜΥΣΥΦΑ, τσίμπα και 2 μοναδούλες κάτω στο ποσοστό , αλλιώς δε βγαίνω.. Να γκρινιάξεις δεν μπορείς, σε έχω ε ξοφλημενο..
Κοινώς , θα πάμε πίσω και από την κόκκινη αυτή γραμμή, ο Πάροχος θα γίνει Αγοραστής Υγείας, κκαι ούτε ΜΥΣΥΦΑ θα έχουμε , ούτε ποσοστό κέρδους.. Και οι μέρες από 80 θα ξαναπάνε στις 120,, και όποιος γουστάρει "πουλάει"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου