Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ»




Άλλη μια «…νίκη» των Κυβερνητικών Συνδικαλιστών μας, καταγράφει η σημερινή δημοσιογραφική ενημέρωση με την υπ.αριθ. Αριθ. ΓΠ/οικ.103499/8-11-2013 ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη και Υγείας κ.Γεωργιάδη, που έχει δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2855/Β’ από τις 11-11-2013 η οποία αναφέρει ότι: 

«…Η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται να γίνεται από τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα τα οποία, κατά την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα. Η πώληση εξ αποστάσεως συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται μόνο από τις παραπάνω πηγές και εφόσον πληρούνται οι ειδικοί όροι της νομοθεσίας για πωλήσεις εξ αποστάσεως. Η διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής θα πρέπει να ακολουθεί τις προδιαγραφές των παρασκευαστών ως προς τις συνθήκες αποθήκευσης και έκθεσης των προϊόντων σε ό,τι αφορά τους κανόνες υγιεινής, τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος.




Η τοποθέτηση των προϊόντων θα πρέπει να γίνεται σε ιδιαίτερο χώρο, με ευκρινή σήμανση "Συμπληρώματα
διατροφής", όπως και με την προειδοποίηση υπό μορφή πινακίδας, τουλάχιστον 15 Χ 25 εκατ., του άρθρου 2 σημείο (ζ), η οποία θα πρέπει να βρίσκεται αναρτημένη σε κεντρικό και ευδιάκριτο σημείο της προθήκης» 

Η αποσιώπηση επί δέκα ημερών της εν λόγω ΚΥΑ απόφασης, εκ μέρους της Διοίκησης του Πανελληνίου, φανερώνει την προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, ώστε στις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα, να ευνοηθούν τα κυβερνητικά ψηφοδέλτια. 
Ο εναγκαλισμός συνδικαλισμού και Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. 
Οι συνάδελφοι, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πώς με τέτοιους εκπροσώπους, και με τέτοιες μεγάλες «επιτυχίες» ο κλάδος οδεύει οριστικά προς την καταστροφή. Σήμερα είναι τα συμπληρώματα διατροφής, αύριο είναι το ποσοστό κέρδους και μεθαύριο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. 
Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την άλλη βδομάδα στην βουλή θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη «επιτυχία», των Κυβερνητικών συνδικαλιστών μας που θα αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους και το ποσοστό κέρδους. 
Καλούμε τους συναδέλφους που αισθάνονται την ανάγκη να αντιδράσουν μπροστά σε αυτή την μεθοδευμένη τακτική εις βάρος μας, να το κάνουν πρίν είναι αργά. Και καλούμε επίσης τους υπεύθυνους για τις τελευταίες εξελίξεις να παραιτηθούν για σώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπεια τους. 

Κ.Λουράντος 
Α.Σοφιανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου