Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Φεκ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ - Δείτε πως το χειρίζεται ο ΦΣ Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 252 Α/18.11.2013) ο Νόμος υπ' αριθμόν 4208 "Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις", όπου το άρθρο 4 αναφέρεται στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010, 2011 και 2012. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Άρθρο 4
Για την εξόφληση του συνόλου των υφιστάμενων κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Κλάδων Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον Οργανισμό προς τα φαρμακεία:
α) Δεν απαιτείται η προσκόμιση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα φαρμακεία φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εάν τελούν εν ισχύ οι ήδη προσκομισθείσες από τα φαρμακεία για την εξόφληση των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού.
β) Τα φαρμακεία υποχρεούνται όπως, εντός μηνός από την εξόφληση, εκδώσουν και προσκομίσουν πιστωτικό τιμολόγιο προς τον Οργανισμό για το ποσό της εκπτώσεως επί της συναλλακτικής αξίας (αξία παραστατικού στοιχείου προ Φ.Π.Α.), που παρασχέθηκε.
Η καταβολή γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος ύστερα από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εάν, μετά την καταβολή της προκαταβολής, κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση των παραστατικών προκύψει οφειλόμενο ποσό μικρότερο του προκαταβληθέντος, η διαφορά παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς των φαρμακείων.
Σε περίπτωση μη υποβολής νεότερου λογαριασμού εντός τριμήνου από την εκκαθάριση, η διαφορά αναζητείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Για να δείτε τον Νόμο 4208/2013, πατήστε εδώ.

Μετά τη δημοσίευση του Νόμου, σε έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει:
"Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013. Παρακαλούμε όπως, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων, δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία."

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!
ΑΦου έχετε κάνει ήδη την παρακάτω διαδικασία τότε εφόσον όλα είναι ορθά (ΣΩΣΤΟ ΙΒΑΝ) εμφανίζεται ότι έχετε μήνυμα στην προσωπικη σελίδα 


Πατώντας εκεί πάνω τότε εμφανίζεται ένα νέο μύνημα που αναφέρει τις περιόδους τιμολογίων που πρέπει να κοπεί ΝΕΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ (το παλιό θα μας επιστραφεί και θα γίνει αντιλογισμός!!) . Στο νέο πιστωτικό καλά είναι  πάλι να αναγράφονται οι αριθμοί τιμολογίων, ως ποσό του καθενός  η καθαρή αξία του καθενός * 3,5% με τη μορφή  ριμπειτ, το δε άθροισμα αυτών, προστιθέμενου 6,5% ΦΠΑ, να συμπίμπτει με απόκλιση ίσως κάποιων λεπτών με το ποσό που φαίνεται στο συγκεκριμένο μήνυμα για τον καθένα π.χ. εδώ 217,10€



Μαζί με το πιστωτικό θα πρέπει να προσκομιστούν
1)αντίγραφο που φαίνεται το iban

2) Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (Βάσει νόμου , ο οποίος μόλις πήρε ΦΕΚ η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα ίσως δεν χρειάζεται, περιμένουμε επίσημη ενημέρωση αύριο ή μεθάυριο)


Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013


update για ΔΕΗ

Για όσους έχουν αλλάξει την επωνυμία και έχουν οφειλόμενα στη ΔΕΗ με άλλη νομική μορφή και ΑΦΜ να ρωτήσουν για πληροφορίες το μέλος του ΔΣ Ζαλαβρά Αθανάσιο στο τηλ



30/10/2013
Οσοι είχαν δηλώσει τον παλιό αρ. Λογαριασμού Αγροτικής , θα πρεπει να τον αλλάξουν τελικά και να βάλουν τον ισχύοντα αρ.λογαριαμού που πληρωνόμαστε απο τον ΕΟΠΥΥ!!!!! 


Οπως μας ενημέρωσαν από τη Λειβαδιά, κάθε μέλος του συλλόγου πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά το iban του λογαριασμού στο οποίο επιθυμεί να μπουν τα λεφτά της ΔΕΗ. Είναι ο λογαριασμός που είχε δηλώσει όταν υποβάλλαμε τα χαρτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε δηλώσει τον προηγούμενο λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας, μάλλον δεν ισχύει το παλιό IBAN της Αγροτικής λόγω της συγχώνευσης της στον όμιλο Πειραιώς , οπότε θα χρειαστείτε να επικοινωνήσετε με την Πειραιως να σας δώσει νεό IBAN. 
       ΟΔΗΓΙΕΣ
Από την κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index μπαίνετε πάνω δεξιά στο μενού Εφαρμογές--> Ληξιπρόθεσμες οφειλές --> Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Εναλλακτικά πατάτε ΕΔΩ
Στο πεδίο Κωδικός χρήστη και συνθηματικό βάζετε τους κωδικούς του e-dapy που βάζουμε τα αναλώσιμα και εμφανίζεται μετά η παρακάτω εικόνα


κάνουμε κλικ στο αποδοχή όρων, συμπληρώνουμε το IBAN και μετά αποδοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου