Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πόσο καθαρός είναι ο υπουργός Ανάπτυξης???? Διαβάστε για τα σκάνδαλα που είναι μπλεγμένος και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί


Σκάνδαλο με ανύπαρκτη μελέτη που επικαλέστηκε ο κ. Χατζηδάκης για τα οφέλη του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα: «Επίκληση εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και χρήση ανύπαρκτης μελέτης (άλλως «έκθεσης») του ΟΟΣΑ για τις υποτιθέμενες θετικές συνέπειες από την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.»
«Στις 11/7/2013, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατέθεσε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών». Στο άρθρο 16, με τίτλο «Λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές», προβλέπεται η απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με την, υπό προϋποθέσεις, προαιρετική λειτουργία τους τις Κυριακές.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στα υποτιθέμενα οφέλη της επιχειρούμενης απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, επικαλούμενος τα συμπεράσματα συγκεκριμένης μελέτης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με θέμα τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, και δήλωσε: 
«[...] μεταρρυθμίζουμε το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές [...] το σημαντικότερο από όλα είναι πως αυτό θα έχει άμεσες και θετικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Έχουμε στη διάθεσή μας μία πολύ σημαντική, πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ που  έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό και βασίζεται σε στοιχεία από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Στη μελέτη αυτή αποδεικνύεται το πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, από τη μελέτη του ΟΟΣΑ, μεταξύ άλλων, μπορούμε να κάνουμε τρεις διαπιστώσεις: Πρώτον,  εάν παρατηρήσει κανείς το χάρτη της Ευρώπης και κάνει τη σύγκριση μεταξύ 1999 και 2011, τότε θα δει ξεκάθαρα την τάση για απελευθέρωση. Και θα διαπιστώσει πως η Ελλάδα αποτελούσε μέχρι σήμερα εξαίρεση. Δεύτερον, η μεταρρύθμιση αυτή, μπορεί να απαλλάξει τους καταναλωτές στην Ελλάδα, από μία επιβάρυνση της τάξης των 309 εκ. ευρώ το χρόνο,  με την  ενίσχυση του ανταγωνισμού. Τρίτον και σημαντικότερο, η απελευθέρωση   θα μπορούσε να δημιουργήσει  έως και 30.000 θέσεις εργασίας, στον τομέα του εμπορίου, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις έμμεσες θέσεις.»
Η τοποθέτηση του Υπουργού, μαζί με την ανωτέρω φερόμενη ως μελέτη του ΟΟΣΑ, περιελήφθησαν σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 11/7/2013 και ώρα 15.58.  Από τις 11/7/2013, βρίσκεται επίσης αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στη θέση: http://www.mindev.gov.gr/?p=11528. 
Η εμφανιζόμενη ως «μελέτη του ΟΟΣΑ» αποτελείται από έξι (6) σελίδες και φέρει εξώφυλλο με τίτλο «The Regulation of Sunday Opening» [Η ρύθμιση της Λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές] και το διακριτικό σήμα του ΟΟΣΑ στα αγγλικά [OECD]. Οι υπόλοιπες σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκριτικούς πίνακες και στοιχεία έχουν συνταχθεί στα ελληνικά. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στη σελίδα 2 παρουσιάζεται πίνακας, σύμφωνα με τον οποίο «την τελευταία δεκαετία πολλές ευρωπαϊκές χώρες απελευθέρωσαν τη νομοθεσία τους σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων», στη σελίδα 3 αναφέρεται ότι «ο καταναλωτής ζημιώνεται από την υπάρχουσα νομοθεσία για τις Κυριακές στην Ελλάδα (Ζημιά ύψους 309 εκατ. ευρώ περίπου)», στη σελίδα 4 παρουσιάζονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η απελευθέρωση τείνει είτε να αυξήσει, είτε να αφήσει την πραγματική δαπάνη αμετάβλητη», στην σελίδα 5 αναφέρεται ότι «η απελευθέρωση αυξάνει την απασχόληση σε όλους τους τομείς κατά 7% (Μ.Ο)», και τέλος στη σελίδα 6 σημειώνεται ότι «περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένονται στην Ελλάδα από την απορρύθμιση». 
Εντούτοις, όπως αποκάλυψε με σειρά δημοσιευμάτων (12/7/2013, 13/7/2013) ο διαδικτυακός τόπος «matrix24», ουδεμία τέτοια μελέτη φαίνεται να υπάρχει. Στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε δημοσιογράφος του ανωτέρω ιστοτόπου με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΟΟΣΑ, κ. Louise Fietz, η τελευταία επεσήμανε ότι δεν υφίσταται μελέτη με τον ανωτέρω τίτλο στη βάση δεδομένων του οργανισμού: 
«Ι cannot find any publication in our database with this title and it is impossible to find the correct publication without the correct title. This does not sound like something that would come from the OECD although you seem to say it does »
[«Δεν μπορώ να βρω καμμία δημοσίευση με αυτό τον τίτλο στη βάση δεδομένων μας και είναι αδύνατο να βρω τη σωστή δημοσίευση χωρίς το σωστό τίτλο. Δεν μοιάζει με κάτι που θα προερχόταν από το ΟΟΣΑ, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ότι λέτε πως προέρχεται»]
Περαιτέρω, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου «matrix24» της 13/7/2013 με τίτλο «Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη του matrix24.gr»:  «από τον ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός χρησιμοποιεί μόνο την αγγλική γλώσσα καθώς δεν διαθέτει γραφείο στην Ελλάδα για να τα μεταφράζει στα ελληνικά». 
Ερωτηθείς επί του θέματος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στις 16/7/2013, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: 
«Όλα αυτά που λέμε εμείς δεν τα υποστηρίζουμε μόνο εμείς. Έχω μαζί μου αποσπάσματα από την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για μια ευρύτερη παρέμβαση ως προς τον ανταγωνισμό. Ο ΟΟΣΑ λέει ότι η απελευθέρωση τείνει είτε να αυξήσει είτε, στη χειρότερη περίπτωση, να αφήσει την πραγματική δαπάνη αμετάβλητη. Άρα, είτε ο τζίρος μένει σταθερός ή πάντως αυξάνεται. Σε καμία περίπτωση δεν μειώνεται και δεν πλήττεται η αγορά. Προχωρώντας, αναφέρει ότι ο καταναλωτής ζημιώνεται από την υπάρχουσα νομοθεσία για τις Κυριακές στην Ελλάδα, ζημιά 309 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το χρόνο. Αναφέρει, επίσης, ότι η απελευθέρωση στην υπόλοιπη Ευρώπη αυξάνει την απασχόληση σε όλους τους τομείς κατά 7% κατά μέσο όρο. Περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένονται στην Ελλάδα από τη ρύθμιση αυτή σε σχέση με τα καταστήματα και τα προσδιορίζει πως ακριβώς κατανέμονται. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να απαντήσω σε οκτώ μύθους που έχουν καλλιεργηθεί με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο. Πρώτον, η μελέτη του ΟΟΣΑ δήθεν δεν υπάρχει. Μύθος, ο οποίος μάλιστα είναι και ο πιο πρόσφατος, χθεσινός μύθος που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή στα μέσα ενημέρωσης. Πήραμε τηλέφωνο τον ΟΟΣΑ και ήρθε σχετικό e-mail που επιβεβαιώνει την ύπαρξη της μελέτης. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλετε πολιτικά μεταξύ μας, αλλά να επικαλείται κάποιος τέτοιου είδους μυθοπλασίες για να αδυνατίσει τη θέση της οποιαδήποτε κυβέρνησης, θυμίζει το γνωστό ‘όταν δεν μας βολεύει πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα’».
Ωστόσο, στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2013, το οποίο δεν αναφέρει ηλεκτρονική διεύθυνση παραλήπτη -και απευθύνεται σε υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο του Ελληνικού κράτους, αφού χρησιμοποιείται η επίσημη προσφώνηση «Your Excellency»-, η αρμοδια επικεφαλής του προγράμματος αξιολόγησης Ανταγωνισμού στην Ελλάδα του ΟΟΣΑ, κ. Ania Thieman, επιβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται καμμία ολοκληρωμένη μελέτη για την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό στην Ελλάδα, με αναφορά στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Αντιθέτως, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο 2013, χωρίς να έχει αποπερατωθεί και χωρίς, φυσικά, να επικεντρώνεται στη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή. Οι πρώτες εισηγήσεις, πρόκειται να παρουσιασθούν, «όπως συμφωνήθηκε», στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013: 
«I am pleased to confirm that the OECD Competition Division has been working on a project to screen product market regulation for obstacles to competition since January 2013. The project aims at improving consumer welfare and to contribute to economic growth and job creation through lifting regulatory barriers to competition. The powerpoint presentation that you attended last week gave some of our early indications, of what is still a work in progress. As agreed, we expect to present our draft recommendations at the end of September. For your information, you can find a detailed description of the project and its objectives on the webpage of the division […]»
- See more at: http://left.gr/news/skandalo-me-anyparkti-meleti-poy-epikalestike-o-k-hatzidakis-gia-ta-ofeli-toy-anoigmatos-ton#sthash.gurVsesc.dpuf

Το σκάνδαλο των 5 υπουργών

Σε «αδίκημα διαρκείας», που διατρέχει τις θητείες πέντε υπουργών Μεταφορών (ή Υποδομών) των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., εξελίχθηκε τελικά η σύμβαση 994 του ΟΣΕ για τον προαστιακό σιδηρόδρομο με την εργοληπτική τρόικα Siemens - ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ.
Χρ. Βερελής, Μιχ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Δ. Ρέππας, Ευρ. ΣτυλιανίδηςΧρ. Βερελής, Μιχ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Δ. Ρέππας, Ευρ. ΣτυλιανίδηςΤο κακό άρχισε επί υπουργικής θητείας Χρ. Βερελή, όταν ο εποπτευόμενος απ' αυτόν ΟΣΕ προκήρυξε το έργο με διάτρητη διακήρυξη και μόνο με εθνικούς πόρους. Το έργο κατακυρώθηκε το 2003. Η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens αποδίδει στον πρώην υπουργό την κατηγορία της ζημίας του Δημοσίου εξαιτίας πλημμελούς εποπτείας της διαχείρισης της περιουσίας του ΟΣΕ από μέρους του και προτείνει περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών του.
* Συνεχίστηκε επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη, στον οποίο η εξεταστική αποδίδει πανομοιότυπες ευθύνες, γιατί δεν επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για τον προαστιακό και έμεινε στο ολυμπιακό έργο με τις εξωπραγματικές προθεσμίες και με τη σύμβαση να εκκινεί με επιβαρύνσεις στις τιμές των υλικών πάνω από 10%, λόγω αναθεωρήσεων από το 2003 έως το 2005.
* Την ίδια σύμβαση, επί θητείας τους, άφησαν να κυλήσει -εν μέσω προθεσμιών που έδιδε ο ΟΣΕ- οι μετέπειτα υπουργοί Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης και Ευρ. Στυλιανίδης, ενώ η τελευταία παράταση στην «τρόικα» δόθηκε επί Δ. Ρέππα, τον περασμένο Φεβρουάριο. Επί θητείας του σημερινού υπουργού Υποδομών, πάντως, διαλύθηκε η σύμβαση 994, αθορύβως, και μόνο έπειτα από δημοσιεύματα της «Ε» και άλλων ΜΜΕ αξιώθηκε το υπουργείο να εκδώσει ανακοίνωση. Οχι, αυτή δεν κάνει λόγο για νέες μακέτες και για εγκαίνια του μόνιμου εργοταξίου του προαστιακού ή για υποσχέσεις περί ενός άρτιου δικτύου προαστιακού τρένου, οσονούπω!
Χωρίς τιμωρία

Λίγα τα λεφτά, τα τρώνε και οι δρόμοι...ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
«Κόλλησε» στους δρόμους το 1 δισ. για τους ανέργους

Στην απροθυμία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να διαπραγματευτεί στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας τη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο Ταμείο Συνοχής «κολλάει» η υλοποίηση του προγράμματος για τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας, που φέρεται να έχει εγκρίνει και η τρόικα, στην τελευταία διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.
Λίγα τα λεφτά, τα τρώνε και οι δρόμοι... 
Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ανακοινώθηκε εν χορδαίς και οργάνω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, έχει εγκριθεί -σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες- από την τρόικα, που έχει πειστεί ότι χρειάζονται κάποιες κινήσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, ώστε να εκτονωθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη. Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως φέρεται αρνητικός στη μεταφορά πόρων από το διαρθρωτικά ταμεία στο κοινωνικό ταμείο, που αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση της εξαγγελίας. 
«Φρένο» Χατζηδάκη 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδάκης έχει μεταφέρει τον προβληματισμό του στις συσκέψεις προετοιμασίας υπό τον Γ. Στουρνάρα όπου μετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ότι ενδεχόμενη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο Ταμείο Συνοχής θα δημιουργήσει πρόβλημα στην προώθηση των μεγάλων έργων, στα οποία η κυβέρνηση επίσης ποντάρει για την περίφημη επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Την ίδια ώρα όμως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το «φρένο» Χατζηδάκη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας οφείλεται σε συμφωνίες που έχει κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης με τους μεγαλοεργολάβους για την επανεκκίνηση μεγάλων έργων, όπως οι οδικοί άξονες. Με λίγα λόγια, ο υπουργός Ανάπτυξης αρνείται να διατεθούν χρήματα που προορίζονται για τα μεγάλα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις μεγάλες κατασκευαστικές εαιρείες, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Παράλληλα, ούτε το Μαξίμου ούτε το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή για την υλοποίηση του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει κάνει ήδη μία πρόταση ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή». Και αυτή αφορά τη μεταφορά 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στο Ταμείο Συνοχής και όχι 1 δισ. και κάτι που είναι το ποσό που χρειάζεται για να υλοποιηθεί συνολικά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. 
Την πρόταση Στουρνάρα φέρεται να στηρίζει και το Μαξίμου, που επιχειρεί αφ' ενός να μην ακυρωθεί ένα πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί και θα συμβάλει -έστω και σε μικρό βαθμό- στην ανάσχεση της ανεργίας, που εξελίσσεται σε Νο1 κίνδυνο για την τρικομματική κυβέρνηση, και αφ' ετέρου να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους μεγαλοεργολάβους, με τους οποίους ο κ. Χατζηδάκης έχει έρθει ήδη σε συμφωνία και την οποία δεν θέλει να αθετήσει. 
Αποζημιώσεις 
Σημειώνεται ότι στα μέσα της εβδομάδας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα διατεθούν ως αποζημιώσεις προς τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες 353 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κίνηση που συνδέεται απολύτως με το θέμα, καθώς χωρίς τη συμβολή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δεν μπορούν να αντληθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα μεγάλα, συγχρηματοδοτούμενα έργα. 
Το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης έχει καλέσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στις συσκέψεις προετοιμασίας της κυβέρνησης, όπου θα ξανασυζητήσουν το όλο ζήτημα.

Ελευθεροτυπια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! Ο Χατζηδάκης νομοθετεί για τον Κυριακόπουλο με τις πλάτες της Τρόικας!


Έτσι ρημάζουν την Ελλάδα και την οικονομία.

Μία μεθόδευση που θυμίζει την Καλτσεστρούτσι της μαφίας, στις πλάτες του Ελληνικού λαού, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr.

Μία εξόφθαλμη περίπτωση διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής με στόχο τον φυσικό πλούτο, που δίνεται βορά στους παγκόσμιους τοκογλύφους με την αμέριστη στήριξη του κυρίου Χατζηδάκη.

Μιλάμε βεβαίως για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» και στο οποίο ο κύριος Χατζηδάκης με πρόσχημα την "ανάπτυξη" παρέχει πολύτιμο στήριγμα στην βιομηχανία που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου με τη βούλα της δικαιοσύνης.

Την S&B του κ. Κυριακόπουλου, όπως αποκάλυψε χθες το Πρώτο Θέμα.
Στο παρασκήνιο όμως συντελείται μία εξοργιστική μεθόδευση που αποκαλύπτει και τις δήθεν "απαιτήσεις" της Τρόικας που για άλλη μία φορά εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με την αγαστή συνεργασία ύποπτα προθύμων πολιτικών.
Την ίδια στιγμή λοιπόν, "καθυστερεί" να ψηφιστεί και σχετική διάταξη για τη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς που απαγορεύει την συγχώνευση εισηγμένων εταιρειών με μη εισηγμένες εταιρείες.
Την "καθυστέρηση" θα την κατανοήσετε όταν μάθετε ότι ένα μεγάλο fund του εξωτερικού, έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της S&B!

Αμέσως μετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Κυριακόπουλου, θα ακολουθήσει άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) κατ' άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 προκειμένου αμέσως μετά να ζητηθεί η διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Πράγμα βεβαίως που θα ήταν αδύνατον εάν είχε ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος!
Την ίδια στιγμή λοιπόν ο κύριος Χατζηδάκης κάνει μία απίστευτη αβάντα στην εταιρεία εν όψει της εξαγοράς, ενώ κωλυσιεργούν και την ψήφιση του νόμου που θα την καθιστούσε αδύνατη!
Προφανώς εάν ο κύριος Κυριακόπουλος ήταν υπουργός, θα επιδείκνυε περισσότερο "τακτ" σε αυτή την εξοργιστική μεθόδευση.
Ποιό όμως είναι το fund που θέλει να "επενδύσει" στον Ελληνικό ορυκτό πλούτο με τόσο προνομιούχα αντιμετώπιση;

Η Rhone Capital IV L.P. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει κάτι, λένε όμως πολλά οι ιδρυτές του. Εχοντας την έδρα της στο Ρόκφελερ Πλάζα της Νέας Υόρκης και γραφεία στο Λονδίνο και το Παρίσι, η Rhone Capital ιδρύθηκε το 1995 από τους Ρόμπερτ Αγκοστινέλλι, 60χρονο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και Στήβεν Λάνγκμαν, οικονομολόγο - επενδυτή και υψηλόβαθμο στέλεχος έως τότε του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χρηματοπιστωτικού ομίλου Lazard!
H Rhone Capital μάλιστα, "χρησιμοποιεί" συνεχώς της υπηρεσίες της Lazardωστε να διευκολυνθεί σε παρόμοιες εξαγορές.

Πως ακριβώς μπορεί να διευκολύνει η Lazard στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Μα η Lazard είναι επισήμως ο "σύμβουλος" της Ελληνικής κυβέρνησης που είχε προσλάβει αδιαφανώς ο Παπανδρέου! Η εταιρεία που ενεπλάκει στην σκανδαλώδη εκποίηση των 4 Airbus της Ολυμπιακής και απασχόλησε το κοινοβούλιο, χωρίς όμως ποτέ να απαντηθεί το "Ποιά η αμοιβή της Lazard για τις συμβουλές της".

Ίσως τώρα καταλαβαίνουμε ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία της ανάπτυξης για την Ελλάδα του Χατζηδάκη, του Κυριακόπουλου, της Τρόικας και της... Lazard.
Εκτός εάν ο υπουργός έχει άλλη, πειστικότερη δικαιολογία για τον χορό εκατομμυρίων που στήνεται στην πλάτη των χειμαζόμενων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου