Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αναλυτική Ενημέρωση από Λουράντο

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
Mόλις γύρισα από την συνάντηση ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ με την πολιτική ηγεσία. Θεώρησα επιβεβλημένο να ενημερώσω τους φίλους και συναδέλφους συνοπτικά για το τί έγινε και για το τι ελέχθει συνοπτικά.

Παρόντες ήταν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου και από τον ΦΣΑ ο κος Γιαννόγλου, ο κος Καλογερόπουλος και εγώ. Από την πολιτική ηγεσία ο κος Λυκουρέτζος, ο κος Σαλμάς ο κος Παπαγεωργόπουλος, η κα Παπανικολάου (Γ.Γ. Υ.Υγείας) και ο κος Νικόλης (Αντοπρ. ΕΟΠΥΥ) και ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κος Κρεμαστινός.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε καθαρά η προσπάθεια του Υ.Υγείας να επικεντρώσει την συζήτηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για το υπόλοιπο του Αυγούστου και για τον Σεπτέμβριο. Για αυτό το θέμα, που μας πήρε περίπου μία ώρα , ο Υπ. Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, παρουσίασαν τις πληρωμές ως εξής: «Αρχές της επόμενης εβδομάδας η εξόφληση του υπολοίπου του Αυγούστου και μέχρι 20 Δεκεμβρίου περίπου τον Σεπτέμβριο». 

Οι αντιπρόεδροι του ΠΦΣ κ.κ. Θεοδοσιάδης και Βαλτάς αμφισβήτησαν την πληρωμή μας δηλώνοντας ότι από τις προηγούμενες εμπειρίες, στο τέλος του έτους δεν γίνονται πληρωμές, πολύ δε περισσότερο σήμερα που τα πράγματα είναι δραματικά.

Πήρα τον λόγο και τους έκανα γνωστό ότι :

• Δεν απεργούμε ούτε κινητοποιούμαστε μόνο για τις πληρωμές των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

• Κινητοποιούμαστε για τα χρέη που περιμένουμε να πληρωθούν ( ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ ) αλλά και για τα υπόλοιπα που είναι κυριολεκτικά στον αέρα ( ΤΑΥΤΕΚΩ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ) κ.λ.π.


• Κινητοποιούμαστε για το αναδρομικό rebate , αλλά και για το rebate που θα κρατείται από τον ΕΟΠΥΥ ανεξαρτήτως του πότε και άν πληρώνει. Είναι μάλιστα εξοργιστικό, στον νόμο που πέρασε από την Βουλή με τους 153 βουλευτές, να έχει διαγραφεί το αναδρομικό rebate και μετά τέσσερις μέρες να επανέρχεται με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου...

• Κινητοποιούμαστε διότι δεν γνωρίζουμε ΠΟΤΕ και ΕΑΝ θα πληρωθούμε τις συνταγές του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ( αν σταματήσουμε την άρση της πίστωσης ). Ισχύει τελικά η σύμβαση ή θα εκδοθεί νέο χρονοδιάγραμμα; Και μπορεί να πιστέψει κανείς το όποιο νέο χρονοδιάγραμμα όταν το προηγούμενο δεν τηρήθηκε; Υπάρχει τεράστια ανασφάλεια, γιατί οι επιταγές δεν περιμένουν.

• Το κέρδος για τα ΦΥΚ είναι μόλις 30 ευρώ για άνω των 200 ευρώ σε χονδρική τιμή. Με το rebate δε στο 5% δεν πρόκειται να τα δίνουμε με τίποτα. Εφόσον λοιπόν αυτό επιθυμούν με τις αποφάσεις τους να βγούν να το πουν, ώστε να ξέρει ο κόσμος ποιός είναι υπεύθυνος, που δεν βρήσκει τα φάρμακά του στο φαρμακείο. Γιατι για το νοσοκομείο γνωρίζουν όλοι, ότι οι Εταιρίες δεν τα δίνουν λόγω του ότι δεν πληρώνουν.... Ασε δε που οι προμηθευτές ζητούν εν τη παλάμη τα χρήματά τους από εμάς. Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα σ’ αυτούς ... ενω τα νοσοκομεία εκατομύρια!!!

• Για συμψηφισμό δεν υπάρχει τίποτα αλλο εκτός από ... υποσχέσεις...

Για όλα τα ανωτέρω ουσιαστικά δεν πήραμε καμμία απάντηση. Όλα εξαρτήθηκαν από την ... δόση που ΘΑ πάρουμε, πράγμα που προσωπικά με προβληματίζει πολύ. Τι σχέση μπορεί να έχει η δόση, με τις τρέχουσες τουλάχιστον υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ;

Αυριο θα είμαστε στο ΕΟΠΥΥ όλοι μαζί. Δεν προσδοκώ τίποτα..... ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!! 

Οπως δήλωσα στα ΜΜΕ : « Το πνεύμα μεν πρόθυμο (εννοώντας το Υ.Υγείας), αλλά η σαρξ ... (δηλ. ο ΕΟΠΥΥ ) ασθενεί» !!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου