Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Απόφαση ΓΣ ΠΦΣ

αναστολή πιστωσης αποφάσισε η ΓΣ του Πανελληνιου                                                                                                                                                Αθήνα, 25/8/2012
                                                     ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση  των  Φαρμακευτικών Συλλόγων, με  αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η  Σεπτεμβρίου .
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1.  Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν  πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών  καθώς και των όρων που αφορούν  την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6%  του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
 4.  Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον  τραπεζικό δανεισμό των  φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.
Μπροστά  στην δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε και στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε,  ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου  έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Δ.Σ. Σε δήλωσή του ανέφερε «Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου» .
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. εκτιμώντας τις εξελίξεις θα αποφασίσει για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

1 σχόλιο:

 1. Υπάρχουν οι εύκολες λύσεις και οι δύσκολες , εμείς γιατί προτιμάμε τις δύσκολες ?
  Συζήτηση με έναν πελάτη μου :
  - Πόσα σας χρωστάνε ?
  - Πολλά και από φέτος και από πέρυσι .
  - Τι συμφωνία έχετε να σας πληρώνουν ?
  - 45 εργάσιμες μέρες .
  - κοιτάξτε τότε να τα πάρετε με κάθε δυνατό τρόπο σύντομα , να ξεκινήσετε από το μηδέν και κάθε φορά που δεν θα σας πληρώνουν στις 45 μέρες θα σταματάτε αυτόματα να δίνετε φάρμακα με συμμετοχή , χωρίς άλλη συζήτηση και αποφάσεις και συνεδριάσεις ,μόνο έτσι θα αναγκαστούν να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να τηρούν τη συμφωνία τους ! αν ερχόμουν κάθε μήνα και σου ζητούσα από ένα κατοστάρικο δανεικό , μέχρι πότε θα μου έδινες ? στο κράτος γιατί τα δίνεις χωρίς να έχεις πάρει τα προηγούμενα ? δεν είστε υπάλληλοι τους , για τα σας λεφτά μιλάμε , λεφτά που στερείτε από τον εαυτό σας και από τα παιδιά σας , οπότε καλά σας κάνουν και σας κοροϊδεύουν κάνοντας εκείνοι κουμάντο στη τσέπη σας !!! αφού υπάρχουν εύκολες λύσεις εσείς γιατί προτιμάτε τις δύσκολες ???

  Είναι πελάτης μου 16 χρόνια , συνταξιούχος οικοδόμος , επί χρόνια έδινε τον οβολό του για να έχει φαρμακευτική περίθαλψη και τώρα την απαιτεί , γιατί εμείς του την στερούμε ? τελικά μήπως όντως είμαστε κορόιδα ?
  Ο κόσμος δεν είναι χαζός , βλέπει ότι υπάρχουν λύσεις , αλλά μάλλον δεν θέλουμε είτε να τις δούμε , είτε προτιμάμε να εξυπηρετούμε άλλου είδους συμφέροντα προκειμένου να συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έναν αναξιόπιστο στις συμφωνίες του οφειλέτη !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή