Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από 1ης Σεπτεμβρίου

iatronet.gr


Τοις μετρητοίς θα αγοράζουν από το Σεπτέμβριο τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών στις 25 Αυγούστου, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα εισηγηθεί άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων για την πληρωμή των οφειλομένων από τον Οργανισμό.
Σήμερα αποφάσισαν άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας με απόφαση του συλλόγου τους, με αποτέλεσμα από την ημερομηνία αυτή να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, οι ασθενείς στην Κρήτη, την Εύβοια και τη Μαγνησία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να άρει την πίστωση στον Οργανισμό από 1ης Σεπτεμβρίου.
Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε σήμερα την κάλυψη όλων των συλλόγων.
Σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακοποιών, το χρέος του ΕΟΠΥΥ στη φαρμακευτική αγορά συνολικά, υπολογίζεται περίπου στο 1 δις. ευρώ και μόνο στα φαρμακεία,οφείλονται περίπου τα μισά.

το παρακάτω θέμα είναι συνάρτηση της απόφασης του ΔΣ του ΠΦΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Print Friendly and PDF


 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα 8/8/2012

Αριθμ. Πρωτ. 2411

ΠΡΟΣ


τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

                                                                                     της Χώρας


ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο ΕΟΠΥΥ   ή  θα  ενισχυθεί  ή θα καταρρεύσει.


Συνάδελφοι,   

Παρακολουθούμε την δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία.
Το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και η ρευστότητα του κράτους δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης.

Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών.
Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου.
Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Συγχρόνως  ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση  από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου και οι προμηθευτές έχουν εκμηδενίσει τις πιστώσεις.

Έτσι τα φαρμακεία αιμορραγούν μεταξύ της ανυπαρξίας πίστωσης από τους προμηθευτές και της συστηματικής καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ του Π.Φ.Σ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση  το Σάββατο 25/8/2012 με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα  ταμεία που δεν πληρώνουν.

Καλεί τους ΦΣ να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις   και να αποφασίσουν σχετικά.
Υποστηρίζει τις αποφάσεις των Συλλόγων αλλά συγχρόνως τους καλεί να λάβουν υπόψη την ενιαία Πανελλαδική κινητοποίηση.


Zητάμε

Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς  όπως και με τα πολιτικά κόμματα.
Στις συναντήσεις θα επιμείνουμε και στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, στην προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και στην πίεση προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους.


Συνάδελφοι,

Μόνο ο Ενιαίος Πανελλαδικός συντονισμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα.
Τα φαρμακεία θα επιβιώσουν και θα επιτελέσουν τον ρόλο τους ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλάι  στους  Έλληνες πολίτες , τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Πάρτε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.

Όλοι να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση της περίθαλψης, της κοινωνικής  ασφάλισης και της υγείας.

Όλοι να συμβάλλουμε στην επιβίωση του Ελληνικού φαρμακείου.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου