Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ. Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑΦΩΝΗ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! (Πηγή :Pharmateam)




Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΦΣ με τον Υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς, τα νέα είναι τα εξής:

Συγκεντρώθηκε όλη η συζήτηση στα εξής σημεία:
  1. Rebate: όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί συμφωνία στο θέμα αυτό, έχει σχεδόν κλείσει.
  2. Συμφωνήθηκε να μην ανοίξουν επιπλέον φαρμακεία, αλλά να μετέχουν νέοι φαρμακοποιοί σε προυπάρχοντα φαρμακεία ως εταίροι.
  3. Ο υπουργός ζητά για τα Σάββατα τουλάχιστον το 25% των φαρμακείων να είναι ανοικτά και μάλιστα με νόμο, όχι με συννενόσηση των τοπικών συλλόγων με τις Περιφέρειες, αλλιώς ενημερώνει πως η Τρόικα ζητά και Δευτέρες και Τετάρτες και Σάββατα.
  4. Στο πνεύμα του αιφνιδιασμού και της έκπληξης που θέλει να διατηρεί ο Υπουργός και πιστός στη συνήθειά του να πετά νέα θέματα στο τραπέζι, ένω ως τώρα έλεγε πως δε μιλάμε για πληθυσμιακά όρια, τώρα ανέφερε τη μείωση των ορίων αυτών. (Όχι αποστάσεις)
  5. Και συνεχίζοντας να αιφνιδιάζει, ζήτησε την πώληση των OTC και από άλλα κανάλια διανομής.
Μετά από όλα αυτά ο ΠΦΣ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με τα τρία τελευταία σημεία και αναφέρει πως το κλίμα δεν φαίνεται καλό. Για τη συγκρότηση ενιαίας γραμμής, συζήτησης και λήψη αποφάσεων, σχεδιάζει Γενική Συνέλευση στις 3 Ιανουαρίου 2011.


phgh: Pharmateam.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου