Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

συμφωνησαμε????

Συμφωνία, στην οποία κατέληξαν πριν από λίγο υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί κρατάει ανοικτά τα φαρμακεία. Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά κατά την συνάντησή της με τον Ανδρέα Λοβέρδο συμφώνησαν να αποδεχθούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους για τους νέους φαρμακοποιούς, επιτρέποντας τις συστεγάσεις. Η ρύθμιση θα αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς που προβλέπει για κάθε άδεια φαρμακοποιού και φαρμακείο. Η έκπτωση (rebate, δηλαδή το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία) συμφωνήθηκε να είναι κλιμακωτή, αλλά να μην ισχύσει για τις πρώτες 3.000 ή 4.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία το Σάββατο όλων των φαρμακείων και όχι μόνον εκείνων που εφημερεύουν, οι φαρμακοποιοί αντιπρότειναν τη μέση λύση της λειτουργίας ενός 25 ή 30% των φαρμακείων κυκλικά από τους καταλόγους των συλλόγων, όπως ισχύει σήμερα για τις εφημερίες. Ο υπουργός ζήτησε να επιτρέπεται να λειτουργούν όλοι, να είναι δηλαδή στη διακριτική ευχέρεια κάθε φαρμακείου αν θα ανοίξει ή όχι και το ελάχιστο ποσοστό να καθορίζει ο περιφειάρχης αντί του οικείου συλλόγου, ωστόσο οι φαρμακοποιοί σε αυτό το σημείο παραμένουν αρνητικοί. Τελικά μετά από πρόταση του υπουργού «να αφήσουμε το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ μας» συμφωνήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα να αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να μην μπλοκάρει τώρα τη συμφωνία.
Προηγουμένως ο κ. Λοβέρδος είχε επαναλάβει, μιλώντας στους φαρμακοποιούς, ότι «δεν θέλουμε να ανοίξουν περισσότερα φαρμακεία, επειδή όμως το μνημόνιο μιλά για άνοιγμα του επαγγέλματος πρέπει να βρούμε ισοδύναμα μέτρα». Και εξήγησε: «Γι' αυτό λέμε για λειτουργία το Σάββατο, κλιμακωτή έκπτωση και συνεργασία των φαρμακείων». Στη σύσκεψη, που έφερε θετικό αποτέλεσμα, συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Μ. Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αντ. Δημόπουλος. Μετά από αυτό το πολυνομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=375312&dt=29/12/2010#ixzz19VLShshy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου