Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Α)REBATE: ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ REBATE ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 3% ΓΙΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΩς  70.000 ΕΥΡΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ...


Β) μειωση στους φαρμακέμπορους: ναι, αλλά με τη μορφή rebate, δηλ θεωρητικά ίδιο ποσοστό κέρδους, αλλά η "μείωση" θα επιστρέφεται στα ασφαλιστικά ταμεία,όχι στη βιομηχανία. Ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου συνολικού ποσοστού έκπτωσης(επι τιμολογίου κ σε είδος) των βιομηχανιών κατα την απευθείας παραγγελία εμπορευμάτων στα φαρμακεία. Ίσως φαίνεται κακό για τον φαρμακοποιό , αλλά έτσι του εξασφαλίζει την επιβίωση των συνεταιρισμών που είναι όργανα ζωτικής σημασίας. Όσοι ξεγελαστούμε από την υποτιθέμενη έκπτωση προσφορά κάποιων εταιριών, ας δούμε τι ποσοστό έκπτωσης έχουμε τωρα αν παραγγείλουμε ενα Spiriva...

3) Ωράριο: Αυστηρά ελεγχόμενο. Ήδη οι νόμιμες ώρες λειτουργίας είναι 40 χωρίς να υπολόγιστουν οι εφημερείες, οι υπερωρίες κ η "εργασία κατ'οικον". Συνοδευόμενη από την υποχρεωτική παρουσία του φαρμακοποιού για τη διασφάλιση της ποιοτητάς της παρεχόμενης υπηρεσίας. Επιπρόσθετες ώρες εργασίας οδηγούν είτε σε κόπωση είτε στην παράνομη ανάθεση της επαγγελματικής συμβουλής σε ανειδίκευτο προσωπικό, ενέργειες που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη υπηρεσία.
Ανεκτή θεωρώ την παράταση κατα μισής με μιας ώρας ημερησίως, οπου το ΕΣΥ ειναι λειτουργικό, κατά την οποία εξυπηρετούνται περιστατικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ όχι πώληση παραφαρμάκων.
Όσο για το Σάββατο :
1φαρμακείο ανά 10.000 κατοίκους. Υπεραρκετό. Αυτή είναι η αναλογία εξυπηρέτησης τις καθημερινές στις Ευρωπαικές χώρες.
Ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση του νόμου περί της λειτουργίας του σταυρού κ παραχώρηση κ στην αστυνομία να επιβάλλει ποινή όταν παραβιάζεται ο νόμος. Υποχρέωση των Συλλόγων να αποστέλλουν σε Κεντρικό δίκτυο του κράτους τις εφημερείες ανα δίμηνο, κ υποχρέωση του κράτους για ανάρτηση αυτών με τη μορφή Google maps.

4) Μεταβίβαση της άδειας
Η άδεια θα μεταβιβάζεται σε παιδί φαρμακοποιό εφόσον έχει πιάσει μια υποχρεωτική βάση στον "ΑΣΕΠ".
Σε διαφορετική  περίπτωση, διαγωνισμός ΑΣΕΠ , όχι εντός των αναξιόπιστων πλέον Πανεπιστημίων, αλλά με τη μορφή Πανελληνίων εξετάσεων κ δημιουργία επετηρίδας. Διεξαγωγή ΑΣΕΠ ανα 3ετια.

Χαρίσης Γιάννης

9 σχόλια:

  1. 4) Σαν πτυχιουχος φαρμακοποιος χωρις την τυχη υπαρξης μπαμπα φαρμακοποιου, να σε ευχαριστησω προσωπικα για την προταση "Σε διαφορετική περίπτωση", η οποια δηλωνει μεσα στα μουτρα μου οτι ειμαι κατωτερη και σε δευτερη μοιρα απο το παιδι ενος φαρμακοποιου. Σε εμας αξιζει μονο ο δευτερος γυρος, ετσι δεν ειναι; Κριμα, γιατι στην πορεια την Τριτη φωναξα πιο δυνατα απο πολλους φαρμακοποιους με φαρμακειο για τα κεκτημενα σας, περι οφειλων, ωραριου και κερδους.

    Ολοι εμεις οι φαρμακοποιοι χωρις φαρμακειο σας ευχαριστουμε που μας βαζετε συνεχεια τρικλοποδιες, εστω και σε δευτερο χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκτή η άποψη σου. Προσωπικά έχω ήδη άδεια κ δε με αγγίζει το μέτρο αυτό, απλά αυτή είναι η θέση μου. Εγώ θα βγω στη σύνταξη μετά απο 38 χρόνια, αλλά θεωρώ ότι οπως κάθε ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να μεταβιβασει κάτι στο παιδί του έτσι θα έπρεπε κ ο φαρμακοποιός να έχει τη δυνατότηττα αυτή. Ένα μέτρο , που αν όχι για πάντα, για 10 χρόνια τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύει.Διότι φαντάσου, υπάρχουν συνάδελφοι που βγαίνουν σε 3-5 χρόνια στη σύνταξη, τα παιδιά τους είναι ήδη πτυχιούχοι, έχουν αναλάβει σχεδόν αυτοί, κ πριν 2-3 χρόνια έριξαν 80.000-100.000 ευρώ για την ανακαίνιση του φαρμακείου. Για αυτά τα παιδιά , κ τα παιδιά που ήδη σπουδάζουν, θεωρώ άδικο να τους ανατρέπεις τα δεδομένα τελευταία στιγμή. Σπούδαζαν κ επένδυαν βασιζόμενοι σε ένα νομικό καθεστώς...
    εξάλλου δε σε απορρίπτω απο τη δυνατότητα απόκτησης φαρμακείου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, συναγωνίζεσαι με ίσους όρους για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας, όρους που αφορούν την επιστημονική σου κατάρτιση μόνο κ όχι την οικονομική σου.
    Εξάλλου, κ για τα παιδιά των φαρμακοποιών , θα ισχύει ένα "κατ'ευχήν" αδιάβλητο σύστημα ελέγχου των απαραίτητων γνώσεων, ώστε να μην αποτελεί απλή μεταβίβαση της εταιρίας σε κάποιον που κατάφερε "ποικιλοτρόπως" να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,,,
    Ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "έχουν αναλάβει σχεδόν αυτοί" στο φαρμακειο που δουλευω εχω και γω "σχεδον αναλαβει". Αυτο δε σημαινει οτι εχω την αδεια λειτουργιας του φαρμακειου.

    "κ πριν 2-3 χρόνια έριξαν 80.000-100.000 ευρώ για την ανακαίνιση του φαρμακείου." Το φαρμακειο τους το ανακαινισμενο πολυ ευχαριστως να το αγορασω εγω με 150000 αν θελουν, αν ερθει η σειρα μου πριν απο αυτους. Αφου δεν προκειται για κατι αυλο, θεωρειται ως επενδυση και ειναι περιουσια ΤΟΥΣ, με τον ενα ή τον αλλο τροπο.

    "Για αυτά τα παιδιά , κ τα παιδιά που ήδη σπουδάζουν, θεωρώ άδικο να τους ανατρέπεις τα δεδομένα τελευταία στιγμή." Εγω ποτε δεν ειχα δεδομενα, ή μαλλον ειχα την επικερδεστατη επιχειρηση της μαμας στην οποια ωστοσο δε βολευτηκα γιατι κυνηγησα τη δικη μου ζωη, χωρις να στερω απο αλλους την προσβαση σε αυτην.

    "Σπούδαζαν κ επένδυαν βασιζόμενοι σε ένα νομικό καθεστώς.." Αυτοι σπουδασαν σε ενα καθεστως που τους συνεφερε, κανοντας οχι μονο το κοροιδο για να μην αλλαξει τιποτα αλλα και τα αδυνατα δυνατα γι'αυτο. Εγω σπουδασα σε ενα καθεστως που μου στερουσε καθε μελλον, αν δε ζητουσα το νταβατζιλικι τους. Οσο για τις επενδυσεις, ειπαμε, αυτες δε χανονται ποτε.

    "Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, συναγωνίζεσαι με ίσους όρους " Αφου βολευτουν οι εχοντες προταιρεοτητα, ε; Ευχαριστω για τη μεγαλοψυχια (δεν επιτιθεμαι προσωπικα, αλλα στη νοοτροπια και μονο).

    Και γω ευχαριστω για το βημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ που και καλά δεν μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο και μυξοκλαίγεσαι:

    α. Ήξερες όταν έμπαινες στη Φαρμακευτική (εδώ ή έξω, ακόμα χειρότερα) ότι το επάγγελμα έχει περιορισμούς. Όλοι το ΞΕΡΑΜΕ, γιατί κι εγώ το 2004 τέλειωσα Πανεπιστήμιο, δεν τέλειωσα το 1985.

    β. Ακόμα και σήμερα, αντί να κάθεσαι να ονειρεύεσαι να ανοίξεις φαρμακείο απέναντι από το σπίτι σου (για να μην ξεβολευτείς κιόλας) ή στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, και σπούδασες γιατί αγαπάς το επάγγελμα και θέλεις να προσφέρεις, υπάρχουν χωριά, κοινότητες, νησιά ολόκληρα χωρίς φαρμακείο που μπορείς να ανοίξεις. Αλλά δεν σε νοιάζει η προσφορά, σε νοιάζει η 'κονόμα. ΕΓΩ γιατί ξεβολεύτικα και ξενιτεύτηκα να ανοίξω Φαρμακείο κι εσυ δεν μπορείς;
    Εντάξει, δεν μπορώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα να τα πίνω στον Ρέμο και την Ζήνα. So what. Είναι θέμα επιλογής.

    Όσο για το κληρονομικό δικαίωμα, παρότι δεν έχω παιδιά, δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί του γιατρού να κληρονομεί την πελατεία του μπαμπά, το παιδί του βουλευτού την πελατεία του μπαμπά, ενώ το παιδί του φαρμακοποιού να δίνει ΑΣΕΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως που μπαίνοντας στην αθήνα το 96 με γονείς μη φαρμακοποιούς θυμάμαι να λέμε ότι δε μπορεί να ειναι κόμης ο φαρμακοποιός και να μεταφέρει τη δυναστεία του. Τώρα που έχω φαρμακείο στην Αθήνα και έχω κι ένα μικρο γιο, επιμένω πως είναι άδικο. Φαντάζομαι ότι όλοι θέλουμε να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας αλλά και εμείς που δανειστήκαμε και πληρώσαμε τον υπό συνταξιοδότηση δεν μας ήταν εύκολο.

    Γιάννης Σταυρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά που γράφεις? "Η άδεια θα μεταβιβάζεται σε παιδί φαρμακοποιό εφόσον έχει πιάσει μια υποχρεωτική βάση στον "ΑΣΕΠ"." Are you serious man? Τα λες αυτά χωρίς να κοκκινίζεις? Η βασιλεία καταργήθηκε εδώ και κάτι χρόνια δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε ο μπαμπάκας που σου έχει έτοιμη τη δουλίτσα. Τι νομίζεις ότι είναι ρε το φαρμακείο για να μεταβιβάζεται από γονέα σε παιδί? Επώνυμο? Ή τα σεμεδάκια της γιαγιάς σου?

    Άμα ήταν έτσι τότε να πηγαίνουν στις φαρμακευτικές σχολές μόνο τα παιδιά φαρμακοποιών αφού φαρμακεία αυτοί μπορούν να ανοίγουν.

    Να ενημερώσω την "Μικροπολιτική" από πάνω ότι το οικογενειοκρατικό σύστημα που επικρατεί ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό στο επάγγελμα των φαρμακοποιών και σε κανένα άλλο. Κανένα παιδί γιατρού(αυτή το ανέφερε ως παράδειγμα) δεν κληρονομεί την πελατεία του πατέρα του, παρά μόνο το όνομα που έφτιαξε. Είναι καλός καρδιολόγος ο Τούτουζας? Λογικά θα είναι και ο γιός του και πιθανότατα να τον εμπιστευτώ. Δεν είδα όμως πουθενά να δίνεται στο γιό του Τούτουζα η θέση που είχε ο πατέρας του στο νοσοκομείο μόλις βγήκε στη σύνταξη! Ό,τι κάνει θα το κάνει με κόπο, περιμένοντας τη σειρά του όπως οι υπόλοιποι γιατρουδάκοι ή έστω θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του πατέρα του. Δε θα έχει έτοιμη δουλειά, πόστο και πελατεία μόλις σβήσει τα μάτια του ο πατερούλης. Νιώστε λίγο ρε παιδιά γιατί λέτε κάτι άκυρες κουβέντες λες και ζούσατε στον Άρη τόσα χρόνια (αλλά άτομο που ακούει Ρέμο και Ζήνα τι να περιμένεις). Το παιδί ενός καθηγητή δεν κληρονομεί τη θέση του πατέρα του στο σχολείο, αλλά δίνει ΑΣΕΠ, του δασκάλου το ίδιο, γιατί να μην κάνουν κι οι φαρμακοποιοί το ίδιο? Πλιζ μη λέτε ανακρίβειες χωρίς να σκέφτεστε γιατί μας ανάβετε τα λαμπάκια, γκεγκε?

    Αντί να το κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο που τόσα χρόνια είχατε κάνει το επάγγελμα προίκα σας, έχετε το θράσος να διεκδικείτε και να φωνάζετε για πράγματα που ουδέποτε σας ανήκαν.

    Αν θέλετε να μεταβιβάσετε κάτι στα παιδιά σας ας ανοίγατε καφετέρια. Ή καλύτερα ας φροντίζατε να τους μεταβιβάζατε αρχές και αξίες ώστε να γνώριζαν ότι στη ζωή πρέπει να δημιουργείς και όχι να κατσικώνεσαι σε πόστα εις βάρος των συναδέλφων σου.

    Κάτι τέτοιες απόψεις μόνο από βολεμένους ακούγονται που υπερασπίζονται αυτά που ΔΕΝ δικαιούνται και γιαυτό δε θα πάει μπροστά η Ελλάδα.

    Είστε για λύπηση, τα επαγγέλματα θα ανοίξουν κι οι γονείς σας θα σας μεταβιβάσουν μόνο τις μεγάλες περιουσίες τους και τις παρωπίδες που σας φόρεσαν από τα γενοφάσκια σας, οπότε όσο νωρίτερα το πάρετε χαμπάρι τόσο το καλύτερο για εσάς και τους υπόλοιπους μη "γαλαζοαίματους" συναδέλφους σας. Οπότε αντί να κλαίγεστε θα πρέπει να ευγνωμονείτε το κράτος που θα τα ανοίξει γιατί μαζί με αυτά θα ανοίξουν και τα μάτια σας και θα διαπιστώσετε πως η κοινωνία δεν είναι τσιφλίκι στο οποίο θα ζεις κρυμμένος και προστατευμένος πίσω από τις πλάτες του μπαμπά αλλά θα πρέπει να χορέψεις στον ίδιο χορό με αυτούς που διάλεξες να είσαι συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. phantom den einai toso eukola k wraia opws ta les. isws den einai dikaia kathari k h aditheti apopsi. alla den einai to idio me ti thesi tou kathigiti h thesi tou farmakopoiou. edw milame gia EPIXEIRISI, oxi gia thesi sto dimosio, oute gia thesi sto nosokomeio. o megalogiatros pou exei kliniki, dinei ti skytali sto paidi tou h oxi? k en pasei periptwsei na min kollame sto paidi, apla efoson prokeitai gia EPIXEIRISI pou xtistike me kopo, xrimata k xaraktira, na borei o farmakopoios na tin paraxwrisei SE OPOION THELEI o idios k oxi na tin paradidei etsi apla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @phantom
    "δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε ο μπαμπάκας που σου έχει έτοιμη τη δουλίτσα".
    Όντως η μητέρα μου είναι φαρμακοποιός αλλά εχω ΔΙΚΗ μου άδεια. Οπότε προσωπικά το μέτρο αυτό ΔΕ με αγγίζει! Δε σημαίνει όμως ότι δεν έχω άποψη επι αυτου΄.
    Εσυ μιλάς για μία επιχείρηση που θέλεις να έχει χρόνο ζωής 38 χρόνια. Να εξαφανίσεις από το επάγγελμα του φαρμακοποιού τον όρο "ιατρός, δικηγόρος, , φανοποιός , τσαγκάρης 2ης γενιάς". Ο όρος αυτός έχει αξία διότι δε μεταβιβάζεται το όνομα, αλλα το know how. Το know how είναι βασικός κορμός για την εξέλιξη ενός επαγγέλματος.Ένα know how, που πρέπει να συνοδεύεται κ από γνώσεις, για αυτό το λόγο πρέπει ΟΛΟΙ να δίνουν εξετασεις.
    Αν ο Thomas Edison κρατούσε τον πρώτο λαμπτήρα για την πάρτυ του, ακόμα με κεράκι θα διάβαζες... Μιλάς για φαρμακεία με περιορισμένο χρόνο ζωής, χωρίς λόγο εξέλιξης,, Αποψή σου είναι κ μάλιστα σεβαστή. Για αυτό το λόγο είναι τα blog, για να εκφράζουμε τις απόψεις μας....

    @aphtha
    Όπως ΣΩΣΤΑ σου απάντησε η Μικροπολιτική, "α. Ήξερες όταν έμπαινες στη Φαρμακευτική (εδώ ή έξω, ακόμα χειρότερα) ότι το επάγγελμα έχει περιορισμούς. Όλοι το ΞΕΡΑΜΕ, γιατί κι εγώ το 2004 τέλειωσα Πανεπιστήμιο, δεν τέλειωσα το 1985."
    Το θέμα είναι τη στιγμή που συμπληρώνεις το μηχανογραφικό σου , να ξέρεις τι δηλώνεις. Θα μπορούσα να γίνω Πολιτικός Μηχανικός, να έριχνα 2 εκατομμύρια ευρώ να σηκώσω ένα ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, να το πουλήσω 4 εκατομύρρια
    κ να μην ξαναδουλέψω στη ζωή μου. Αλλά, δεν είχα ούτε τα λεφτά ούτε τις γνώσεις, οπότε διάλεξα το επάγγελμα του γονέα μου. Αν ήταν τσαγκάρης, ίσως να διάλεγα κάτι που να έχει σχέση με τα παπούτσια...
    Αν με ενδιέφερε μόνο το "κύρος"('η ψώνιο) , θα γινόμουν ιατρός, μου περίσσευαν όσα μόρια θες... Απλά κοίταξα τις συνθήκες κ διάλεξα κάτι στο οποίο είχα μια βάση παραπάνω για να επιβιώσω.
    Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ καθηγητής μπορεί να μη μεταβιβάζει την πελατεία στον γιο του , αλλά όταν το παιδί του είναι στο σχολείο , έχει το χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, να του σταθεί εκεί που είναι αδύναμος κ στις Πανελλήνιες να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Εγώ, δεν ήμουν στην ίδια μοίρα, δε με βοήθησε κανένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ήθελα επίσης κάποιος να μου λυσει μια απορία.
    Αν εγώ βγω στη σύνταξη:
    α)ποιος θα πληρώσει την αποζημίωση της απόλυσης του υπαλλήλου
    β)ποιος θα θέλει να δουλέψει σε μια επιχείρηση που θα κλείσει de facto κ θα τον αφήσει άνεργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή