24.10.10
Πρόσθετες διευκρινίσεις στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησηςΜετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το 11131 της e-συνταγογράφηση, λάβαμε τις εξής απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Τα «κουτάκια» που τυπώνονται στην εκτυπωμένη από το φαρμακοποιό συνταγή είναι ίσα με τον αριθμό των σκευασμάτων που δηλώνονται στη συνταγή;
ΟΧΙ! Δεν υπάρχει τέτοια αντιστοιχία. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα προτυπωμένα «κουτάκια», κολλάμε τις επιπλέον ταινίες γνησιότητας σε άλλα σημεία, χωρίς φυσικά να επικαλύπτονται στοιχεία της συνταγής.
2. Τι γίνεται στην περίπτωση της μερικής εκτέλεσης; Που κολλάμε τις ταινίες γνησιότητας;
Όταν δεν έχουμε ακυρώσει όλες τις ταινίες γνησιότητας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και επιλέξουμε «εκτέλεση» συνταγής, τότε το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για «μερική εκτέλεση» και μας ζητά να δηλώσουμε το λόγο. Αν πρόκειται για έλλειψη κάποιου φαρμάκου, τότε η συνταγή καταχωρείται ως μερικώς εκτελεσμένη και τίθεται στη διάθεση του φαρμακοποιού για ολοκλήρωση της εκτέλεσης (5+3 εργάσιμες ημέρες). Στην περίπτωση αυτή, προβαίνουμε σε εκτύπωση της μερικώς εκτελεσμένης συνταγής και κολλάμε τις ταινίες γνησιότητας των χορηγούμενων σκευασμάτων. Όταν έχουμε στη διάθεσή μας το σκεύασμα που έλειπε (εντός φυσικά των προβλεπόμενων προθεσμιών), αναζητάμε τη συνταγή μας, ακυρώνουμε τις επιπλέον ταινίες γνησιότητας και εκτυπώνουμε την ολοκληρωμένη πλέον συνταγή μας. Οι επιπλέον ταινίες γνησιότητας επικολλούνται στην εκτυπωμένη «μερικώς εκτελεσμένη» συνταγή, εκεί δηλαδή που είναι και οι ταινίες γνησιότητας των υπόλοιπων φαρμάκων. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, έχουμε να επισυνάψουμε στην τελική μας συνταγή, τόσο τη μερικώς εκτελεσμένη συνταγή όσο και τη συνταγή του γιατρού (μαζί με τα τυχόν συνοδευτικά χαρτιά που μπορεί να υπάρχουν).
3. Ο ΑΜΚΑ του φαρμακοποιού δεν αναφέρεται ούτε στην εκτυπωμένη από μας συνταγή ούτε στη συγκεντρωτική κατάσταση…!
Πράγματι, ο ΑΜΚΑ του φαρμακοποιού δε δηλώνεται σε κανένα από τα έγγραφα που καταθέτουμε στους ασφαλιστικούς φορείς. Προς το παρόν, θα πρέπει να αναγράφουμε χειρόγραφα τον ΑΜΚΑ μας, αν δεν τον έχουμε ενσωματώσει στη σφραγίδα μας.
4.Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει δίκτυο DSL στην περιοχή;
Σε αρκετά χωριά δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο internet μέσω δικτύου DSL. Σ΄αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να καταφύγετε στην επιλογή του mobile internet με σήμα 3G. Αν δεν είναι διαθέσιμη και αυτή η επιλογή, τότε καταλήγετε σε dial up σύνδεση.
Παρατήρηση: Μας ενημέρωσαν ότι βάση και των δικών μας παρατηρήσεων για λάθη και παραλείψεις, η εφαρμογή θα διορθώνεται στην πορεία, όταν κρίνεται απαραίτητο.
ΠΗΓΗ:FSKILKIS.GR
Σελίδες
- Αρχική σελίδα
- ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 2015
- Αρνητικη λίστα
- ΜΗΣΥΦΑ
- Ποσοστά συμμετοχής φαρμάκων
- ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικό Ευρετήριο Εγγράφων - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
- Πίνακας τρόπου χορήγησης αναλωσίμων υλικών σακχαρώδη διαβήτη από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
- ΠΟΣΟΣΤΑ REBATE- MARKUP - ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΣΑΥ
- Wise List 2011 - Recommendations for Drug Common Treatment for Maximum Patient Benefit)
- ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ
- Ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλα σε 1
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου