Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Παράνομες συνταγές- Οι ανωμαλίες των ΦΕΚ

Ανασταστωμενος Φαρμακευτικός κ Ιατρικός Κλάδος. Τελευταία διαμάχη: Οι συνταγές Ναρκωτικών ουσιών.. 
Αλλά λέει το ΦΕΚ, το υπουργείο δε μιλάει, Η Ηδικα σε άλλους ρυθμούς, ο ΠΦΣ δίνει άλλες οδηγίες, ο ΠΙΣ δε δίνει μάλλον καν οδηγίες, ή αν δίνει, προφανώς κάπου χάνονται στο δρόμο γιατί οι δοκτορες ενημερώνονται στην πλειοψηφία τελευταίοι. Για να τους δικαιολογήσουμε, δουλειά τους όπως και των φαρμακοποιών είναι να συνταγιγραφουν σε ένα σύστημα που δουλεύει σωστά, και όχι σε ένα που θα δουλέψει...
Στο δια ταύτα... Οι κόκκινες συνταγές έχουν καταργηθεί.. Οι στρατιωτικοί δεν έχουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση ακόμα... Συγγνώμη που τους το λέμε, αλλά αν ο πόνος είναι υπερβολικός στη μέση,ίσως αν βαλουν κανένα φαντάρο να τους τρίψει, κάτι να γίνει (χιούμορ κάνουμε), αλλά αν για κακή τους τύχει χρειαστούν κάποιο ισχυρότερο παυσιπονο ή κάποιο ηρεμιστικό , "δεν προβλέπεται για τη σειρά σας..."
Ψάχνοντας όμως, βρισκεις κ αλλά μαργαριτάρια..Πάμε κ λέμε... Μια ηλεκτρονική συνταγή έχει πλέον ένα άνοιγμα 8 εργάσιμων ημερών να εκτελεστεί. Τι όριζει όμως ο νέος ΕΚΠΥ, που ουσιαστικά αποτελεί κ το τελευταίο ΦΕΚ?
4898 01.11.2018 σελ 58868...
. Η συνταγή των φαρμάκων, σε οποιαδήποτε μορφή, 
θα πρέπει να εκτελεστεί σε ιδιωτικά φαρμακεία εντός 
πέντε (5) εργασίμων ημερών ή σε οκτώ (8) εργάσιμες 
ημέρες, σε περίπτωση μερικής εκτέλεσης της ηλεκτρο-
νικής συνταγής.
Για τις επαναλαμβανόμενες, ούτε λόγος... 
Μάλλον δεν ξέρουν τι γίνεται πλέον.. Όπως και να έχει, θεωρητικά, μια συνταγή που εκτελείται την 6η εργάσιμη ημέρα και ας είναι εντός πεδίου ΗΔΙΚΑ. θεωρητικά είναι άκυρη...  "Κλεο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου