Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αυτός ο Τζήμερος , από που ψωνίζει φάρμακα.

Τι να πεις για άτομα που γράφουν, χωρίς να σκέφτονται.
Άτομα μνημονιακά που εξυπηρετούν απλά συμφέροντα.
Ο Τζήμερος , με το λογότυπο, "μένουμε Ευρώπη¨στο facebook του εξηγεί πως ονειρεύεται την Ευρωπαική Ελλάδα.
ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερμαρκετ. Τα σούπερμαρκετ που ανήκουν σε 4 πολυθενικές δεν είναι συντεχνία, συντεχνία είναι τα 11.000 φαρμακεία.
Οι 4 πολυεθνικές λειτουργούν με ανταγωνισμό (σχεδόν ίδιες τιμές σε όλα τα προιόντα μεταξύ τους σε μη διατιμιμένα προιόντα με markup τουλάχιστον 50%) ενώ οι 11.000 φαρμακοποιοί με το μισό ποσοστό κέρδους, δε δημιουργουν?
Ο Τζήμερος θέλει τον πολίτη να πάρει σιμβαστατίνη TEVA με 1€, όχι ελληνική στα 8 (ανωτάτης ποιότητας, εφάμιλλης της εισαγόμενης των 11€), που είναι και η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ πανευρωπαικά. Ας μας εξηγήσει την εξαίρεση της Teva του 1€ να ελέγχεται από τον τοπικό ΕΟΦ μετά από διμερή συμφωνία Ισραηλ- ΕΕ....
Τα βράδια , ποιος θα τα πουλάει τα ΜΥΣΥΦΑ? Όχι τα ΣΜ, αλλά τα φαρμακεία. Τα σμ , δεν τα συμφέρει να τα δουλεύουν τέτοια ώρα, ο "συντεχνιακός¨ φαρμακοποιός μπορεί.. 
Αλλά όπως λέει και ο ίδιος. ας πουλάει πιο ακριβά.. Ίσως για να κάνει το κομμάτι του ο Τζήμερος, να χαιδέψει αυτάκια, νομίζει ότι επειδή αυτός θέλει να παίρνει ότι βρίσκει στα δικά του παρεάκια, προτείνει ο φτωχός νεοέλληνας να αγοράζει πιο ακριβά... Έτσι απλά , για να μπουν στα σμ κ να πάρουν και άλλο κομμάτι ύλης. Και ο Έλληνας να αγοράζει πιο ακριβά φάρμακα που δεν αποζημιώνονται από το ταμείου του, γιατί απλά κάποιοι φάγανε τα λεφτά των εισφορών του, και για αυτό το κομμάτι, δε μιλάει καθόλου ο Τζήμερος.
Ας μου απαντήσει αυτός ο άνθρωπος. Γιατί ο νόμος με υποχρεώνει να είμαι παρών συνεχώς στο φαρμακείο μου και να πουλάω συγκεκριμένη ύλη, αλλά ο μαρκετας να πουλάει ντεπον, καλοριφερ, κλιματιστικά , καφετιέρες, κρέατα, ψωμιά? Γιατί να δίνεται σε κάποιον να πουλάει ότι θέλει, και σε άλλον όχι?
Ας μας εξηγήσει ποιος εξοφλεί το ΦΠΑ, τους μισθούς και την εφορία του τακτικά? Ο μαρκετάς , η euromedica ή το φαρμακείο και το ιατρείο της γειτονιάς?
Ποιός θα πληρώσει τα χρέη αυτών των εταιριών στο Δημόσιο? Ο τζήμερος ή ο έλληνας φορολογούμενος? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου