Κυριακή 3 Μαΐου 2015

1η ΜΑΪΟΥ 2015 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Π.Φ.Σ.

λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής αναμένονται
Μετά από σειρά επαφών μεταξύ του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) επετεύχθη τελικά η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, η οποία τίθεται σε ισχύ από 1ης Μαΐου 2015 και αφορά στη διευκόλυνση αλλά και την ανακούφιση των ασφαλισμένων μελών του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. που διαμένουν στην Περιφέρεια, όσον αφορά στην φαρμακευτική τους κάλυψη.
Σύμφωνα με την ανωτέρω σύμβαση συνεργασίας τα μέλη του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., εφεξής έχουν τη δυνατότητα προμήθειας φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία όλης της χώρας, καταβάλλοντας μόνο το αναλογούν ποσοστό συμμετοχής.
Αυτονόητο είναι ότι εξακολουθούν να ΙΣΧΥΟΥΝ οι προϋποθέσεις χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων ήτοι:
  • Για συνταγές κόστους άνω των 100,00€, για Αθήνα, Πειραιά & Θεσσαλονίκη, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
  • Για συνταγές κόστους άνω των 250,00 € για την υπόλοιπη χώρα, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
  • Για συνταγές κόστους άνω των 600,00€, καθώς και για φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης, Botox  & Disport, ανεξαρτήτως ποσού, απαιτείται προέγκριση της Υ.Ε. Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Από την προαναφερόμενη διαδικασία εξαιρούνται τα εξής:
  • τα αναλώσιμα υλικά της νόσου του διαβήτη (ταινίες σακχάρου, σύριγγες ινσουλίνης και βελόνες)
  • τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα γαληνικά και τα φαρμακοτεχνικά σκευάσματα (μόνο για το φαρμακευτικό μέρος και όχι για το καλλυντικό)
  • τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα
  • τα εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ φάρμακα
  • τα σκευάσματα ειδικής διατροφής
    για τα οποία τα μέλη καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής αξίας στο φαρμακείο και για την αποζημίωσή τους, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις,  απευθύνονται στις  υπηρεσίες του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.,  προσκομίζοντας την απόδειξη λιανικής πώλησης, συνοδευόμενη από τη σχετική συνταγή και την ιατρική γνωμάτευση.
Η επιτυχία αυτή του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. προσβλέπει αποκλειστικά στο όφελος των ασφαλισμένων μελών του και την εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας διαδικασίας αποζημίωσης των εξόδων, που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου