Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μόνο στα φαρμακεία!

Αφορμή για το εν λόγω άρθρο, αποτελεί η δημοσίευση ενός παραπλήσιου από ένα δημοσιογράφο (πρωην φαρμακοποιό) με γνωστές αμφισβητούμενες θέσεις επί τη χρησιμότητα του επαγγέλματος, με αναφορά στο διαζύγιο της apivita με το φαρμακευτικό κλάδο. Η θέση του αρθρογράφου ήταν σαφέστατα επιτηδευμένη με σκοπό την απομείωση του επαγγέλματος, αλλά δεν αξίζει να σπαταλάω χρόνο και bytes για τέτοιες αρλούμπες.
Στο "ρεζουμέ" η Απιβίτα , αφού έγινε γνωστή δια χειρός και στόματος φαρμακοποιού, ξαφνικά μπραφ, και παίζει μόνη της. Κρατάει ακόμα κανα 2-3 παίχτες e-shopαδες, για να της κάνουν τζάμπα τη δουλειά που ακόμα αυτή δεν κάνει στην Ελλάδα (απευθείας ηλεκτρονική πώληση), και ανοίγει δικά της καταστήματα.. Το φαρμακείο πλέον καθίσταται ασύμφορο, και επειδή στο χρήμα δεν υπάρχει ούτε ηθική ούτε φιλία,το παρατάει. Ο φαρμακοποιός ήδη έκανε τη δουλειά του, διαφήμισε μια εταιρία για ένα κομμάτι ψωμί,  και τώρα είναι αναλώσιμος. Αναλώσιμοι βεβαίως είναι και οι πωλητές της που λιγοστεύουν, χάρη βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας. Αναλώσιμα θα είναι μελλοντικά και τα ίδια της τα καταστήματα, και οι υπάλληλοι της, μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι δε θα αναπτύσσει κερδοφορία, ενώ η εταιρία, έχοντας ήδη δεδομένα - data από κερδοκάρτες κτλ, θα πουλάει απευθείας Online και στην Ελλάδα, Zara style.....
Με νοιάζει εμένα?Βεβαίως και ναι , μιας και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία! Προσωπικά διαζύγιο έχω πάρει πολλά χρονια πριν και από την Απιβίτα, και από χίλιες δύο έξυπνες εταιρίες που ήθελαν να πλουτίσουν στην πλάτη μου. Πριν 2 μέρες, με ρώτησε ένας φίλος αν πουλάω ένα συμπλήρωμα διατροφής γνωστής εταιρίας (αποκλειστικά στα φαρμακεία! ), που στο όνομα της, υπάρχει και το κομμάτι pharm!! Αφού κοίταξα το κατάλογο της εταιρίας, του απάντησα ότι το σκεύασμα κάνει 70€+μεταφορικά , αλλά δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης, καλό θα ήταν να το σκεφτεί. Μου απάντησε αφοπλιστικά, ότι ίσως κάνω λάθος μια και το παίρνει 55! Το μυαλό πήγε στους eshopades αλλά η χαμηλότερη ιντερνετικη τιμή ήταν μόλις 10% του καταλόγου.Απορείτε?
H απάντηση: Ο κολλητός πήγαινε σε συγκεκριμένο ιατρό, ο οποίος τηλεφωνούσε απευθείας στην εταιρία, και η οποία έστελνε direct στον ασθενή την αγωγή! Ο dr έπαιρνε την προμήθεια του για να γράφει μαζικά, ο ασθενής πλήρωνε λιγότερα, ενώ η εταιρία πούλησε περισσότερα κομμάτια στη χονδρική τιμή! Το κομμάτι της αλυσίδας- φαρμακείο , πλέον είναι οικονομικά ασύμφορο για τις εταιρίες! Είναι ιδανικό στην αρχή, για να μεταλαμπαδευτεί η αξιοπιστία του φαρμακοποιού, η συμβουλή αυτού,αλλά μετά κοστίζει! Άλλωστε, η δική μου συμβουλή τον απέτρεπε να αγοράσει.. Οι εταιρίες δεν κοιτάζουν ποιότητα, δεν κοιτάζουν όνομα. Στην εδώ και χρόνια χρεωκοπημένη Ελλάδα, η καλύτερη οικονομική τακτική είναι της αρπαχτής! Και μετά , on line  οι ίδιες..
Συμπέρασμα:Οι εταιρίες δεν στέκονται δίπλα μας, αλλά μας κλέβουν. Θα συνεχίσουμε το ίδιο τροπάριο? Ή θα είμαστε σκλάβοι, και θα ζούμε από τα αποφάγια τους, ή θα είμαστε αφεντικά και θα τρώμε τα δικά μας.  Θέλουμε ποιότητα, τιμή, αναγνωρισημότητα..
Οι άλλοι μπορούν , εμείς γιατί όχι?
manufactured 
by Greek Cooperative Pharmacists


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου