Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΦΥΚ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΥΚ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ




Με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση κοινοποιούνται οι εξής κατάλογοι φαρμάκων:
· Ιδιοσκευάσματα τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα Νοσοκομεία (Παράρτημα 1)
· Ιδιοσκευάσματα τα οποία χορηγούνται από τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Παράρτημα 1)
· Ιδιοσκευάσματα τα οποία χορηγούνται από τα Νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα ιδιωτικά φαρμακεία (Παράρτημα 2).
Δεδομένου ότι παρατηρήθηκε δυσκολία στη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εφοδιάσει τα φαρμακεία του με τα νέα σκευάσματα σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μέχρι νεωτέρας τα ιδιοσκευάσματα του Παραρτήματος 1 μπορούν να χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία σε περίπτωση ελλείψεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση των εν λόγω σκευασμάτων θα είναι η αναγραφή επί της συνταγής της ένδειξης «Στερούμεθα» η οποία θα τίθεται:
· από τον υπεύθυνο φαρμακοποιό του Νοσοκομείου σε περίπτωση σκευασμάτων που χορηγούνται αποκλειστικά από τα Νοσοκομεία
· από τον υπεύθυνο φαρμακοποιό του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση σκευασμάτων που χορηγούνται από Νοσοκομεία ή τον ΕΟΠΥΥ.
Επισημαίνεται ότι τα σκευάσματα του Παραρτήματος 2 χορηγούνται κανονικά και από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία χωρίς να απαιτείται η ένδειξη «Στερούμεθα».
Χειρόγραφες συνταγές με ιδιοσκευάσματα του Παραρτήματος 1 που φέρουν την ένδειξη «Στερούμεθα» δεν απαιτούν θεώρηση προκειμένου να εκτελεστούν από τα Ιδιωτικά φαρμακεία.
Η χορήγηση των σκευασμάτων υψηλού κόστους της ανωτέρω υπουργικής απόφασης στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΝΑΤ θα πραγματοποιείται όπως και για τους λοιπούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ανωτέρω.
Φάρμακα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω υπουργική απόφαση και είχαν δεσμευθεί με αποφάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού ώστε να χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να χορηγούνται όπως μέχρι σήμερα.
Όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί και καταστεί εφικτή η χορήγηση των σκευασμάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση θα ακολουθήσουν νεώτερες αναλυτικές οδηγίες από τη Διοίκηση του Οργανισμού.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου