Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

"Promo" Vichy - "Έξυπνοι" συνάδελφοι...

-30%... ???
Έδω και περίπου 20 ημέρες νομίζω , ξεκίνησε το barrage έκπτωσης της Vichy.. Ας δούμε πως λειτουργεί

Αρχική καθαρή λιανική τιμή Liftactiv=31E - Φπα=  25,20
                                                                   Αγορά= 18,26
                                              Προ φόρων κέρδος= 6,94


Επειδή η τιμή μιας κρέμας στα 31 ευρώ ίσως θεωρηθεί ακριβή, η L'oreal λέει  "ας κάνω μια μείωση της τιμής κατα -20%, για να κάνω την κρέμα μου πιο ελκυστική στο καταναλωτικό κοινό, για μια περίοδο...  ΔΕ με συμφέρει να ρίξω ωστόσο επίσημα την τιμή γιατί, δημιουργώντας δεδομένο, θα έχω πτώση εσόδων, οπότε θα το κάνω ωs promo. Μήπως όμως θα μπορούσε κ ο φαρμακοποιός , να χάσει λίγο κ αυτος??" Οπότε πάει στον κύριο Μάκη κ του λέει:
-  "Τάκη θα μειώσω εγώ την τιμή κατά 20%, αλλά θα βάλεις κ εσύ ένα 10% από την τσέπη σου, οκ?"
-  "Όπα, απαντάει ο businessman, κ εγώ τι θα κερδίσω? Κάνει τους υπολογισμούς ο κύριος Μάκης κ βλέπει  
                                                 Νέα Καθαρή λιανική τιμή - ΦΠΑ= 25,2 -30%=  17,64
                                                              Νέα αγορά                      =18,26-20%=  14,60
                                                     Νέο προ φόρων κέρδος          = 17,64-14,60= 3,04
Πτώση κέρδους 56%
Ουσιαστικά έτσι πουλάω ένα προιόν με 15% κέρδος επί της λιανικής (με ΦΠΑ) , κ αν συνυπολογίσω τα λειτουργικά μου έξοδα (περίπου 11% επί του τζίρου), δουλεύω για ένα 4%!

-Απαντάει η L'oreal: " Έλα ρε πως κάνεις έτσι, θα σου δώσω κ άλλο ποσοστό έκπτωσςη επι του τιμολογίου , επειδή μου κάνεις μεγάλο τζίρο κ επειδή η παραγγελία σου θα είναι μεγάλη..
Μπαίνει σε σκέψεις o Kos Μάκης.. Ναι, είναι κ η έκπτωση επι του τιμολογίου γιατι θα STOCKαρω πολύ. (Stock = εμπόρευμα που κάθεται στο ράφι μερικές φορές= πεταμένα χρήματα  ή χρήματα που κάθονται).. Κ πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σκέψη του , του έρχεται η άλλη ιδέα στο μυαλο:
Αν εγώ πουλήσω 30% πιο φθηνά, θα ψωνίσουν όλοι από εμένα, θα πάρω την πελατεία των συναδέλφων, κ αντί να πουλήσω μια κρέμα, θα πουλήσω τρεις κ θα είμαι κερδισμένος..  Κ αρχίζει κ τρίβει τα χέρια του απο τη χαρά ο κος Μάκης κ κλείνει τη συμφωνία..
Ωστόσο, η L'OREAL έκανε την ίδια κουβεντα κ με τον γείτονα του τον Γιάννη, κ με τον Κωστα, κ με την Ελένη κ με τη Μαρία κ με τον Παναγιώτη... Κ αυτοί,παρόλο που  τις προηγούμενες φορές είχαν αρνηθεί, τώρα είπαν κ αυτοί ΝΑΙ, ίσως γιατί κάποιοι το ήθελαν κ σκέφτηκαν σαν τον κο Μακη, ενώ οι υπόλοιποι γιατι είναι διατεθιμένοι να πουλήσουν έστω κ με χασούρα, παρά να χάσουν τον πελάτη.. Κ όλοι στην γειτονία έχουν -30% κ όλοι έχουν πάλι τους ΙΔΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
Συμπέρασμα: α) ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΣ 56%
                        β) ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΕ-30%, Κ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
                       γ) Η VICHY ΞΕΣΤΟΚΑΡΕ ΑΝΕΤΑ Κ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ,  ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟΚΑΡΑΝ, Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ "ΔΙΝΕΤΑΙ" ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ -30%

Το ίδιο γίνεται κ από τις άλλες εταιρίες, το όνομα της Vichy ήταν συμπτωματικό λόγω τρέχουσας προσφοράς, Ίδια ακριβώς είναι κ η συμπεριφορά κάποιοων συναδέλφων που ξεκίνησαν κάνοντας εκπτώσεις στα φάρμακα, αφήνουν τους σταυρούς ανοιχτούς..... Δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαγκια να αφήσεις τον διακόπτη απο το σταυρό πάνω,να βγάλεις μια παράνομη πινακίδα, ούτε να ακολουθήσεις στην έκπτωση έναν συνάδελφο...Σήμερα το κάνεις εσύ, αυριο εγώ, μεθαύριο αυτός μέχρι να γίνει δεδομένο πλεον... Όλοι μπορούμε να το κάνουμε, το ζήτημα είναι να σκεφτόμαστε πιο ώριμα πριν το κάνουμε

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ -30%, Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΣΕΙ Η ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΕΙΝΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΟΠΟΤΕ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΓΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ. Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή