Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ , ΑΛΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

4. Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για το υγειονομικό υλικό:

 α. Οι δικαιούχοι που προμηθεύονται το υλικό που σχετίζεται με την πάθησή τους από τις Αποθήκες και τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Προς τούτο ο ΕΟΠΥΥ δύναται να προμηθεύεται τα υλικά με δημόσιους διαγωνισμούς με τιμή χαμηλότερη από την λιανική τιμή του προϊόντος.

 β. Οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι ακρωτηριασμένοι με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν το εξω-ιδρυματικό επίδομα, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας (αιμοκάθαρση, αιμοδιήθηση, αιμοδιαδιήθηση) ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι ασθενείς με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς (ΜΥΚ), οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων, οι HIV θετικοί ασθενείς. 
γ. Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και συναφείς αιμοσφαιρινοπάθειες, για τη δαπάνη αγοράς υλικών αποσιδήρωσης, εφόσον διενεργούν αποσιδήρωση. 
δ. Οι πάσχοντες από χρόνιο νόσημα, με πιστοποιημένη αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, ή με νεοπλασματικό νόσημα, για τα ακόλουθα υλικά:
- αναλώσιμα συσκευών σίτισης, εντερικής και παρεντερικής, - συσκευών συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, - συσκευών συνεχούς αναπνευστικής υποστήριξης σε ασθενείς που φέρουν τραχειοστομία ή για συσκευές που χρησιμοποιούνται στην θεραπεία του συνδρόμου άπνοιας του ύπνου (υπνική άπνοια).
 ε. Οι ινσουλινοθεραπευόμενοι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι διαβητικοί τύπου 1 που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, οι ινσουλινοθεραπευόμενοι διαβητικοί τύπου 2 ή από άλλου τύπου διαβήτη όπως ο μονογονιδιακός, διαβήτης κύησης και διαβήτης μετά παγκρεατεκτομή που ακολουθούν θεραπεία με δισκία ή άλλες ενέσιμες θεραπείες εκτός ινσουλίνης, για την δαπάνη αγοράς ταινιών μέτρησης σακχάρου και ισόποσων σκαριφιστήρων ή ίσης αξίας αναλωσίμων συσκευών στιγμιαίας μέτρησης σακχάρου, σύριγγες ινσουλίνης μιας χρήσης, βελόνες φυσοσυρίγγων, βελόνες χορήγησης ινσουλίνης, αναλώσιμα συσκευών έγχυσης ινσουλίνης όπως καθετήρες έγχυσης ινσουλίνης, δεξαμενές, αισθητήρες μέτρησης, μπαταρίες, όπως επίσης και για κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν που ο ΕΟΠΥΥ θα εντάξει στο σύστημα αποζημίωσης, με την διαδικασία που κάθε φορά ισχύει. 
στ. Οι πάσχοντες από κυστική ίνωση, για συστήματα έγχυσης ορού, βελόνες, σύριγγες, φλεβοκαθετήρες, στατώορού, λευκοπλάστ, γάζες που είναι αναγκαίο υγειονομικό υλικό για πραγματοποίηση κατ'οίκον ενδοφλέβιας αγωγής, όπως θα πιστοποιείται από τον θεράποντα ιατρό κάθε ασθενή. 
5. Τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη, χορηγούνταιως εξής: -
Για τους ινσουλινοεξαρτώμενους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη (διαβήτης τύπου 
1), χορηγούνται έως 200 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/μήνα, έως 200 σκαριφιστήρες ανά μήνα ή ίσης αξίας αναλώσιμα συσκευών συνεχούς μέτρησης επιπέδων σακχάρου, έως 50 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος και έως 200 βελόνες ανά μήνα, ένα σύστημα καταγραφής ή ελέγχου του σακχάρου, σύμφωνα με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση. - 
Για τους ινσουλινοθεραπευόμενους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη (διαβήτης τύπου 2), χορηγούνται έως 100 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/μήνα, έως 100 σκαριφιστήρες ανά μήνα, έως 30 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος και έως 60 βελόνες ανά μήνα, σύμφωνα με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση.  
Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή άλλες ενέσιμες αγωγές εκτός ινσουλίνης, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/δίμηνο και έως 50 σκαριφιστήρες/δίμηνο και έως 60 βελόνες ινσουλίνης ανά δίμηνο, για όσους λαμβάνουν σκευάσματα GLP-1 αναλόγων που δεν φέρουν ενσωματωμένη βελόνα στην προγεμισμένη σύριγγα. -
ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΥ, ΟΙ ΣΔ ΜΕ ΔΙΣΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ., 
 Σε διαβήτη κύησης, χορηγούνται έως 150 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/μήνα, έως 150 σκαριφιστήρες/μήνα και ως 150 βελόνες, σύμφωνα με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση. -
 Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετωπίζονται με διαιτητική αγωγή, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/τρίμηνο και έως 50 σκαριφιστήρες/τρίμηνο. -
Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, χορηγούνται, ένα σύστημα ελέγχου ή καταγραφής γλυκόζης σύμφωνα με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση, τα αναλώσιμα καταγραφής γλυκόζης συνδεδεμένα ή μη συνδεδεμένα με την αντλία και σε ποσότητα έως 5/μήνα, έως 200 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/μήνα, έως 200 σκαριφιστήρες το μήνα, 100 βελόνες για χορήγηση ινσουλίνης με πένα/εξάμηνο (σε περίπτωση εμπλοκής αντλίας ή πρόσθετης δόσης) και έως 50 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος. Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον ποσότητες από τις ανωτέρω ορισθείσες, για όλες τις κατηγορίες σακχαρώδους διαβήτη, θα πρέπει να προσκομίζεται αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για την πρόσθετη αιτούμενη ποσότητα, προκειμένου να την αξιολογεί και να αποφασίζει την έγκριση της, το Α.Υ.Σ.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΝΕΟΥ ΕΚΠΥ , ΣΤΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ 25%, ΩΣΤΟΣΟ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΟΥ.
Τώρα αναλόγως της ερμηνείας...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου