Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΒΑΛΤΑ ΓΙΑ ΣΔ - ΛΟΙΠΑ

Αυριο Τρίτη Πληρώνονται τα φάρμακα Ιουλίου.
Ληξιπρόθεσμα από Σεπτέμβρη και αν ...
Αναλώσιμα με αργούς ρυθμούς. Μέχρι και τα αναλώσιμα Μαιου θα υπάρχει θέμα. Αναμένεται το 6μηνο καθυστέρησης. Συστήνουμε καλή οικονομική διαχείριση, ειδικά για το μεταβατικό στάδιο των συνταγών των Φαρμάκων, απο Γενάρη του 2018 όπου αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές και στα φάρμακα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΦΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΟΠΥΥ
Αθήνα 10 . 7 . 17
Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν, κατά την επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα (6.7.2017) αντιπροσωπείας μελών του ΠΦΣ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη και υπηρεσιακούς παράγοντες, έγιναν αποδεκτές. 
Οι προτάσεις αφορούσαν την δραστική μείωση των περιπτώσεων των περικοπών και συνεπώς και των ενστάσεων, οι οποίες ομολογουμένως έχουν ταλαιπωρήσει και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα.
Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ πλέον θα δέχονται να προσκομίζει ο φαρμακοποιός, αφού πρώτα ενημερώνεται ,τα δικαιολογητικά πριν γίνει η περικοπή και με τον τρόπο αυτόν θα αποσυμφορηθεί η όλη η διαδικασία των ελέγχων και θα επιτευχθεί συντομότερος χρόνος πληρωμής, από το να γίνει μια ένσταση και να περάσει από την επιτροπή ελέγχου.
Συγκεκριμένα αυτό θα ισχύει στις περιπτώσεις :
α) όπου δεν υπάρχουν οι υπογραφές του παραλήπτη
β) όπου λείπει η διάγνωση ΣΔ ή λείπει ο τύπος του ΣΔ.
Επίσης προς το παρόν δεν θα περικόπτονται γνωματεύσεις ΣΔ, οι οποίες εκτελέστηκαν για το ίδιο όνομα μέχρι δύο φορές στον ίδιο μήνα.
Σημειωτέον θα ακολουθείτε, ως προς τα
δικαιολογητικά , τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως σας είχαμε ανακοινώσει .
Όπως διευκρινίστηκε, αυτό θα ισχύει προς το παρόν για τις υποβολές Φεβρουαρίου και για τις υποβολές Ιανουαρίου που ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί.
Για τα θέματα αυτά Θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Τέλος , ζητήθηκε και έγινε δεκτό , να υπάρξουν επεξηγηματικές οδηγίες σε εγχειρίδιο, που θα διαμορφωθεί με τη συνεργασία ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ , και το οποίο θα είναι για κάθε φαρμακείο ένα σημαντικό βοήθημα στη σωστή εκτέλεση των γνωματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου