Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τρικαλινοί φαρμακοποιοί σε… απόγνωση


Τρικαλινοί φαρμακοποιοί σε… απόγνωση
Στα Τρίκαλα βρέθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος του
Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης ο οποίος στάθηκε στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κυρίαρχο αυτό της διαρκούς υποβάθμισης της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Παρόντες, σε συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε, ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο Ταμίας Σεραφείμ Ζήκας καθώς και ο πρόεδρος  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Νίκος Μάνος. Σημείωσαν ότι « τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα χρήματα που καταβάλλει το κράτος για την φαρμακευτική περίθαλψη είναι κατά 1/3 σε σχέση λιγότερα με πριν με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περίθαλψης των ασφαλισμένων», ενώ υπογραμμίστηκε ότι «ήδη παρά πολλά φάρμακα δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ και πολλά ακόμη αναγκάζονται οι πολίτες να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Κάτω από την πίεση των εγχώριων και των τροϊκανών δυνάμεων επιχειρείται η δραστική μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών με αποτέλεσμα το 15% των φαρμακείων της χώρας να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα που τους οφείλονται από τον  ΕΟΠΥΥ καθώς δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα».
Όπως είπε ο Κ. Θεοδοσιάδης «είναι εγκληματική πράξη να πωλούνται τα φάρμακα στα πολυκαταστήματα  αφού αυτοί που το πρότειναν θεωρούν ότι κάποια φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των μειωμένων ή και ανύπαρκτων κινδύνων, πράγμα που δεν ισχύει. Επιπλέον κάτι τέτοιο θα απελευθέρωνε τις τιμές αυτών των φαρμάκων, γεγονός που σήμαινε αύξηση της τιμής τους κατά 60 - 70%.
Η πρόταση βέβαια αυτή του υπουργείου Ανάπτυξης δεν πέρασε, καθώς έγινε κατανοητό τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το σύνολο της κοινωνίας ότι το μέτρο αυτό δεν “περπατάει”. Δεν θα εκχωρήσουμε σε κανέναν την επιστήμη μας και το αντικείμενό μας. Ούτε θα δεχτούμε να πωλούνται στους πάγκους των σούπερ

trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου