Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Α. για το μήνα Μάρτιο
Όλες οι γνωματεύσεις που έχουμε εκτελέσει θα υποβληθούν αριθμημένες σε ξεχωριστή αναλυτική κατάσταση (χειρόγραφη ή εκτυπωμένη από το πρόγραμμα φαρμακείου) συνοδευόμενη από ξεχωριστό τιμολόγιο.
Β. για το μήνα Απρίλιο
Ο ΕΟΠΥΥ θα εκδώσει  νεώτερες  οδηγίες,  δεδομένου ότι  η υποβολή μέσω e- ΔΑΠΥ που θα λειτουργούσε από 2/4/2013 σύμφωνα με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία 29/3/2013, παρουσιάζει προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν χρειάζεται θεώρηση ακόμα και για ποσά που ξεπερνούν τα 150 ευρώ.
Συνάδελφοι,
Με αφορμή το θέμα αυτό ενημερώσαμε τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε και δεν θα εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αιφνιδιαστική απόφαση που μας  δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία.
Είναι υποχρέωση των υπηρεσιών του, όταν εκδίδει οποιαδήποτε απόφαση σχετική με την  εκτέλεση των συνταγών, να την έχει προετοιμάσει σωστά και να υπάρχει επαρκής χρόνος για την ενημέρωση και την ομαλή μετάβαση των φαρμακείων.
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εγγραφή στο e-dapy???


29/03/2013
Ηλεκτρονική υποβολή αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού
/Content/Images/Doc_PDF.pngΗλεκτρονική υποβολή αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού 29-03-2013


Με σημερινό έγγραφο ο ΕΟΠΥΥ , μας βάζει τελικά να πιστοποιηθούμε στο e-dapy!
Οδηγίες εδώ

Περιμένουμε νέα ανακοίνωση απο τον ΠΦΣ!
Σε περίπτωση εγγραφής,
πάμε εδώ
https://apps.ika.gr/eApplicationUnregisterPha/
εκεί που ζητάει κωδικό e-syntagografisis βάζουμε το κωδικό πιστοποίησης που βρίσκουμε στο https://register.e-syntagografisi.gr εκεί που λέει πιστοποίηση λογαριασμού..


Τι να προσέχουμε



Πραζόλες...

Χορηγούνται μόνο για ΓΟΠ και εκρίζωση ελικοβακτηριδίου και ΜΟΝΟ απο Γαστρεντερολόγο...
Τώρα αν έρθει απο άλλη ειδικότητα , οι απόψεις διίστανται! Κάποιοι δεν εκτελούν , κάποιοι εκτελούν.. Προσωπικά εκτελώ..


Κάποια φάρμακα βγήκαν εκτός λίστας, όπως το euthyrox  το alphazol, ktl.. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορεί να μην τα παίρνει, αλλά οι πράσινες ενιαιου τύπου σε περίπτωση αδυναμίας συστηματος πέρνουν πολλά!



Οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες.. Καλά είναι πριν εκτελέσετε, να ενημερώνετε τους ασθενείς...

Tη διαφορά του 50% την καλύπτει μόνο ο ΕΟΠΥΥ! Κοινώς προσοχή στο στρατό όπου ο ασθενής πρέπει να υπολογίσει όλη τη διαφορά.. Κάποια προγράμματα δεν το υποστηρίζουν...Περιμένουμε ενημέρωση.. ΣΤο ΤΥΠΕΤ δεν υπάρχει ακόμα ασφαλιστική τιμή..(Στις περισσότερες πόλεις το ΤΥΠΕΤ δεν έχει σύμβαση, οπότε πληρώνονται μετρητοις τα φάρμακα και δεν μας αφορά)

Στα περισσότερα προγράμματα γίνεται ενα μπάχαλο. Περιμένουν και οι ίδιο προγραμματιστές ενημερώσεις για να διευθετηθεί το θέμα.
Ταυτόχρονα περιμένουμε και διευκρινήσεις για τις λεπτομέρειες υποβολής των αναλώσιμων υλικών στο e-dapy..
Υπομονή!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 26/3/2013
Κατατέθηκε σήμερα στους Διανεμητικούς Λογαριασμούς των Συλλόγων το ποσό της εξόφλησης των συνταγών του μηνός Νοεμβρίου.
Αύριο θα είναι διαθέσιμο στους Λογαριασμούς των φαρμακείων που πληρώνονται μέσω Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προσοχή: Τράπεζες Κύπρου

Ο ΠΦΣ αναμένεται να δώσει οδηγίες την Τρίτη 26 Μαρτίου για τον τρόπο πληρωμής σε όσους πληρώνονται τον ΕΟΠΥΥ σε λογαριασμο υποκαταστήματος Κυπριακής Τράπεζας. Αν δεν αλλάξει κάτι ίσως χρειαστεί να εκτυπωθεί το παρακάτω έγγραφο.
Εως τότε αναμονή...

 ΑΙΤΗΣΗ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Από το Σεπτέμβριο το ειδικό σύμβολο σε υπό επιτήρηση φάρμακα


Όλα τα φάρμακα που υπόκεινται σε συμπληρωματική παρακολούθηση στην Ευρώπη θα πρέπει να φέρουν ένα μαύρο ανεστραμμένο τρίγωνο προειδοποίησης, σύμφωνα με τους νέους κανόνες φαρμακοεπαγρύπνησης που δημοσιεύθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΠΥΥ


Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το Μάρτιο του 2013 έχουν επιβληθεί κυρώσεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις και οριστικό αποκλεισμό σε παρόχους υγείας ύψους 500.000 ευρώ. Επίσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων η αναζήτηση και ο καταλογισμός των πάσης φύσεως αστικών και ποινικών ευθυνών.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέρει:


«1. Από πρόσφατους ελέγχους σε δύο φαρμακεία της Καλλιθέας και στο ιατρείο ενός ιατρού, διαπιστώθηκε παράνομη πώληση φαρμάκων από τα φαρμακεία προς δύο φαρμακεμπορικές επιχειρήσεις και παράνομη συνταγογράφηση. Στα συγκεκριμένα φάρμακα περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, και φάρμακα που περιλαμβάνονταν σε αποφάσεις ΕΟΦ απαγόρευσης εξαγωγών.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Διευκρινήσεις ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση κατ' οίκον και αναγραφή των φαρμάκων στα βιβλιάρια υγείας


Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, πατήστε εδώ.


Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για τους ιατρούς που συνταγογραφούν σε κατ' οίκον επισκέψεις

Μπορούν να συνταγογραφούν σε πράσινες (άρα σημειώνοντας το λόγο ώστε να είναι προφανές) και φυσικά ισχύει ότι και για όλους: αν συνταγογραφούν φάρμακα εκτός ειδικότητος οφείλουν να επισυνάπτουν τις σχετικές γνωματεύσεις!

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Αθήνα. 8/3/2013

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης για τον τρόπο απόδοσης δαπάνης αναλωσίμων διαβητολογικού υλικού, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε την επισυναπτόμενη ΟΔΗΓΙΑ
Τα παρακάτω επισυναπτόμενα έντυπα 1 και 2 αφορούν στον ενιαίο τύπο γνωμάτευσης στον οποίο  θα συνταγογραφείται πλέον το διαβητολογικό υλικό:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ


ΠΡΟΣ 
Όλους τους φαρμακοποιούς


Σας ενημερώνουμε ότι, τα τιμολόγια που αφορούν τους πρώτους δύο μήνες επεξεργασίας των συνταγών έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά και είναι στη διάθεση των φαρμακείων.
Υπενθυμίζουμε ότι, οι φαρμακοποιοί για να μπορούν να εκτυπώσουν τα τιμολόγια αυτά που αφορούν την παρακράτηση των 0,04 ευρώ ανά συνταγή, πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΥΥ – ΚΜΕΣ https://www.eopyykmes.gr και να αποστείλουν την υπογεγραμμένη αίτηση εγγραφής με τις συνταγές υποβολής Μηνός Μαρτίου 2013 στην ΚΜΕΣ.  Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία εγγραφής θα έχει ολοκληρωθεί, μετά την παραλαβή της υπογεγραμμένης και σφραγισμένης αίτησης από την ΚΜΕΣ η οποία θα στείλει e-mail επιβεβαίωσης στο φαρμακείο και μόνο τότε θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης ο φαρμακοποιός στα στοιχεία του λογαριασμού του. (Εκκαθαριστικά σημειώματα, παρακρατήσεις, περικοπές κ.λπ.)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΠΟ 1/3/13


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ  ΑΠΟ 1/3/13

Όσες συνταγές πράσινες εκδόθηκαν έως και 28/2/2013 και περιέχουν:
  1. Αναλώσιμα και φάρμακα ΣΔ
  2. Μόνο αναλώσιμα ΣΔ συνοδευόμενα από γνωμάτευση ιατρού, όλες αυτές οι συνταγές θα εκτελεστούν και θα υποβληθούν προς εξόφληση μαζί με την φαρμακευτική περίθαλψη εντός της προθεσμίας των πέντε εργάσιμων ημερών.
Από 1/3 δεν ισχύουν πράσινες συνταγές αναλωσίμων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Αθήνα, 6/3/2012

Αριθμ. Πρωτ. 500

ΠΡΟΣ
- Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας
-  Όλους τους Φαρμακοποιούς
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ  παρουσία του προέδρου και μελών ΔΣ του ΠΦΣ.
         
Συζητήθηκε το θέμα των πληρωμών των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, καθώς και της αποπληρωμής των παλαιών οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Πρότυπο Ιατρικής Γνωμάτευσης για ΣΔ

Πλέον απο τον ΕΟΠΥΥ επίσημο
Ο ενιαίος τύπος γνωμάτευσης χορήγησης αναλωσίμων που θα διατίθεται  στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης της σε όλους τους ιατρούς προκειμένου να συνταγογραφούν με ενιαίο τρόπο και μορφή τα αναλώσιμα σακχάρου χειρόγραφα (επισυνάπτεται η μορφή της ως συνημμένο), θα  καταργήσει την ισχύ των γνωματεύσεων, διατακτικών και παραστατικών που ισχύουν από 1/3/13.


Εαν βαρεθήκατε να λαμβάνετε κωλόχαρτα με μια σφραγίδα από τον ιατρό απο επάνω σας , χωρίς ΑΜΚΑ, συμμετοχές , κτλ τότε κατεβάστε το παρακάτω αρχείο κια δώστε του να το βγάλει μερικά αντίγραφα!...
Θα σας βοηθήσει και εσάς και αυτόν...
https://www.dropbox.com/s/aaov8y3b7ceawhs/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97.doc?m


Πληρωνει τα μισά ο ΕΟΠΥΥ

Τα μισά λεφτά αναμένονται στους λογαριασμούς, ως έναντι για το μήνα Νοέμβρη.. Το χρηματικό ποσό αναρτήθηκε στη διαύγεια κ αναμένεται ως την Παρασκευή ή τη Δευτέρα να κατατεθεί (55%).
Ταυτόχρονα, ίσως την Παρασκευή εκδοθεί και η νέα Θετική λίστα Φαρμάκων,,,,

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ 1-3-2013

Όσες πράσινες  γράφτηκαν έως και 28/2/2013 εκτελούνται με την ως τώρα διαδικασία (1. Χωρίς φάρμακο με συνοδεία γνωμάτευσης , 2. Αν έχει φάρμακο θα το αγνοήσω ) έως και 5 εργάσιμες ημέρες από την έκδοσή τους.  Υποβάλλονται τέλος Μαρτίου μαζί με τα παραπεμπτικά – γνωματεύσεις αναλωσίμων που  θα εκδίδονται από 1-3-2013, σε ξεχωριστό φάκελο, συνοδευόμενα από ξεχωριστή κατάσταση και ξεχωριστό τιμολόγιο από τα αντίστοιχα των φαρμάκων.
Από 1/3/2013 έως και 8/3/2013( οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η αυτόματη πιστοποίηση μας στο e- ΔΑΠΥ) : εκτελούμε χειρόγραφα τις γνωματεύσεις – παραπεμπτικά αναλωσίμων (προερχόμενα ακόμα και από μη συμβεβλημένους ιατρούς). Απαραίτητη η αναγραφή του ποσοστού συμμετοχής από τον ιατρό (25% ή 0%) επί της γνωμάτευσης χορήγησης αναλωσίμων σακχάρου (άρα και διάγνωσης). Η κοστολόγηση, επικόλληση ταινιών, σφραγίδες, υπογραφές μπορούν να υπάρχουν στο πίσω μέρος της γνωμάτευσης. Εκτελώντας μέσω προγραμμάτων φαρμακείου μπορούμε να λαμβάνουμε εκτύπωση σε Α4 (όπου επικολλάμε κουπόνια, σφραγίζουμε και υπογράφουμε) επισυνάπτοντας το παραπεμπτικό. Κρίνεται αναγκαία η καταχώρηση των εν λόγω  γνωματεύσεων στο πρόγραμμα του φαρμακείου ώστε να είναι δυνατή η έκδοση συγκεντρωτικής κατάστασης από αυτό, η οποία θα συνοδεύει την υποβολή τους στον ΕΟΠΥΥ. Δεν απαιτείται πλέον θεώρηση από ελεγκτή ιατρό.
Η έναρξη λειτουργίας του e-ΔΑΠΥ και η δυνατότητα ύπαρξης ενιαίου τύπου γνωμάτευσης χορήγησης αναλωσίμων θα καταργήσει την ύπαρξη διαφορετικών τύπου γνωματεύσεων διατακτικών και παραπεμπτικών.
Όταν ολοκληρωθεί η πιστοποίηση στο e- ΔΑΠΥ (λένε για 8/3/2013) : θα μπαίνουμε είτε απευθείας στην εφαρμογή ή μέσω προγράμματος φαρμακείου (κάνοντας χρήση username και password) και θα καταχωρούμε ηλεκτρονικά την χειρόγραφη γνωμάτευση που θα συνταγογραφεί ο ιατρός. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα συνίσταται σε καταχώρηση του ποσού κάθε γνωμάτευσης αναλωσίμων, που θα αθροίζει ένα συνολικό ποσό για κάθε φαρμακείο σε απευθείας γνώση πλέον για τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα μας απαλλάξει από την υποχρέωση να εκδίδουμε συγκεντρωτική κατάσταση που να συνοδεύει τη ξεχωριστή υποβολή των παραπεμπτικών στον ΕΟΠΥΥ.
Η κατάθεσή τους προς πληρωμή θα γίνεται μαζί με την κατάθεση του λογαριασμού ΕΟΠΥΥ που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη. Η εξόφληση των ποσών των δύο (2) τιμολογίων θα γίνεται στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχεί στον αριθμό σύμβασης ΕΟΠΥΥ του κάθε συναδέλφου.


ANADHMOSIEYSH ΑΠΟ ΦΣΚ