Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο ΦΣΑ για τα "λαστιχάκια"


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μας αποστείλατε σήμερα ενημερωτικό σημείωμα, που αφορά νέο τρόπο καταχώρησης και κατάθεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ώστε «… να διευκολυνθεί σε πρακτικό επίπεδο η διαδικασία του scanning».

Εν πρώτοις, είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός ότι συμφωνήσατε με τους νέους αυτούς τρόπου ώστε το σκανάρισμα των συνταγών να γίνεται ταχύτερα, λές και οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας προέρχονται από αυτήν την καθυστέρηση!!!

Στο έγγραφο αυτό, αναφέρετε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε συρραπτικά και συνδετήρες αλλά να κάνουμε χρήση λάστιχων. Αναφέρετε επίσης ότι θα ξεχωρίζουμε τα πακετάκια των συνταγών με λάστιχα, οριζοντίως και καθέτως ανά ημέρα εκτέλεσης, μαζί με τα διάφορα δικαιολογητικά που μπορεί να έχει κάποια συνταγή, προκειμένου να μην παραπέσει κάποιο δικαιολογητικό και απορριφθεί η συνταγή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ο μόνος τρόπος για να μην χαθεί κάποιο δικαιολογητικό είναι η χρήση του συρραπτικού, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Τα λαστιχάκια καμία ασφάλεια δεν παρέχουν. Ανακαλύψτε π.χ. τον τρόπο που μπορούν δέκα περίπου συνταγές Α4 με τα δικαιολογητικά χωρίς να είναι διπλωμένες να γίνουν πακέτο, με λάστιχα οριζοντίως και καθέτως και μετά να μας ενημερώσετε ώστε να τον εφαρμόσουμε. Μας ζητάτε επίσης να διαχωρίζουμε τις συνταγές σε τέσσερα πακέτα. Ούτε αυτό δυνάμεθα να πράξουμε, διότι η σύμβαση λέει αποκλειστικά για δύο πακέτα ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης των συνταγών, το ένα με χειρόγραφη εκτέλεση και το άλλο με ηλεκτρονική εκτέλεση, και θα αρκεστούμε σε αυτό. Το αν το σύστημα πέφτει και οι ηλεκτρονικές εκδοθείσες από τον γιατρό συνταγές εκτελούνται από τα φαρμακεία χειρόγραφα και αυτές πρέπει να μπαίνουν σε ξεχωριστό πακέτο, δεν πρέπει ούτε κάν να το ζητάτε.

Τέλος θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορούμε να λειτουργείτε σαν γραφείο τύπου του ΕΟΠΥΥ, ούτε να επιβαρύνουμε τα φαρμακεία μας, με διαδικασίες οι οποίες στο τέλος θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για απόρριψή συνταγών μας. Αντί να ζητάτε την έγκαιρη πληρωμή των συνταγών μας, έρχεστε με έγγραφό σας, και δίνετε δικαιολογία στον ΕΟΠΥΥ για τις καθυστερήσεις που θα προέρχονται από μη … τακτοποίηση τεσσάρων σήμερα και δέκα αύριο πακέτων. Δεν κατανοούμε πλέον τις ενέργειές σας!

Τέλος, αδυνατούμε να συμπράξουμε στις συνεχείς οδηγίες και ενημερώσεις που κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι οποίες ξεκινούν από τις πληρωμές μας με τον σύστημα των «σφηνακίων» και φθάνουν στο να πληρώνουμε εμείς τους ελεγκτές των συνταγών μας!!! Αν πράγματι ο ΕΟΠΥΥ ήθελε απλούστευση των διαδικασιών, ας δεχόταν την πρόταση του ΦΣΑ περί εκτέλεσης των συνταγών στην πίσω κενή σελίδα της συνταγής του ιατρού. Όλα τα άλλα αποτελούν φθηνές δικαιολογίες.

για τον Φ.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου