Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην κρίση , γενούνται κροισοι


Έχοντας υπόψη το νεο νομοσχέδιο του αξιαγαπητου Υπουργου μας,( που δυστυχως καποιοι "κακοι" σύλλογοι τον στεναχώρησαν , μιας κ τόλμησαν να αναρτήσουν αφίσα με το πρόσωπο του Εθνοσωτήρα κ αδιαμφισβητητο προστάτη του ΕΣΥ , παραθετωντας τη λέξη "καταζητείται"), θα ήθελα να σχολιάσω κάποιες επιχειρηματικές προτάσεις . 
Το νέο νομοσχέδιο προτείνει ξεκάθαρα τη χορήγηση του πιο φθηνού σκευάσματος. Δηλαδή ,
θα αυξηθεί κατακόρυφα θεωρητικά ο τζίρος των generic εταιριών. Εταιρίες με ποιοτικά προιόντα όπως π.χ. η ELPEN  (όλα τα ονόματα είναι τυχαία)θα απωλέσει μέρος του τζίρου της . ο οποίος θα μετατοπιστέι σε μία εταιρία του εξωτερικού.. Η εταιρία αυτήν πρέπει να έχει φθηνό κόστος κατασκευής κ τίποτα άλλο.. Δεν μας νοιάζει η ποιότητα, μόνο το κόστος.
Οπότε γιατί να μην επενδύσουμε σε μετοχές μιας εταιρίας που παράγει generic , εαν καταφέρουμε να έχουμε μια καλή πληροφόρηση απο πριν, ποιες θα είναι οι εταιρίες που θα κάνουν "παιχνίδι" ??
Το πρόβλημα είναι ότι εμεις δεν ξέρουμε.. Κάποιοι όμως κύριε υπουργέ , μήπως ξέρουν?? Μήπως κάποιοι έχουν αγοράσει ήδη μετοχές κ κάνουν παιχνίδι?
Θυμαστε μήπως πριν 1 χρόνο τα άρθρα κάποιων οικονομικών εφημερίδων , όταν βγήκε στη φόρα το όνομα της Superpharm? Να σας θυμίσω... "Καιρό είχαν να δουν οι μέτοχοι της Lavipharm, τις μετοχές τους να εκτοξεύονται"
Μήπως κ τώρα το Ισραήλ έχει βάλει το δακτυλό του?? Μήπως ενώ στρέφουμε την προσοχή μας στην Ινδία κ στο Μπαγκλαντές, ξαφνικά καταλάβουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα deja vu? Ελληνικές εταιρίες να κλείνουν κ στη θέση τους να κυριαρχούν εταιρίες του Ισραήλ, π.χ TEVA (τυχαίο όνομα)
Δεν έχω κάτι με την οποιαδήποτε TEVA οπότε δε μπορώ να αμφισβητίσω την ποιότητα της. Αλλά, το κλείσιμο των ελληνικών εταιριών μόνο καλό στην οικονομία της χώρας μας δε θα κάνει...
Ίσως απλά , καποιοι δούνε πάλι τις μετοχές τους να γενάνε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου