Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 19ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19.11.2011, στα γραφεία του ΠΦΣ, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

1.  Ο ΠΦΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Φ.Σ. Αττικής και Πειραιά και υιοθετεί το πλαίσιο διεκδίκησής τους.


2.  Καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε  Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των φαρμακοποιών, προκειμένου να προετοιμαστούν για δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον χρειαστούν.
3.  Ο ΠΦΣ θα κηρύξει τριήμερη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με ελάχιστο αριθμό φαρμακείων το ποσοστό ασφαλείας, όταν κριθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και ανάλογα με τις εξελίξεις.
4.  Ο ΠΦΣ καλεί (και καλύπτει) τους ΦΣ να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για όσα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών πέραν από τον εύλογο χρόνο πίστωσης και ανοχής.


Η κίνηση αυτή δεν συνδέεται με το θέμα του ποσοστού κέρδους αλλά προβάλλεται ως αυτόνομο θέμα οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας προμήθειας των φαρμάκων λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων και του μεγάλου ύψους των οφειλών.
Η ημέρα έναρξης της πανελλαδικής κινητοποίησης θα καθορισθεί από τον ΠΦΣ, εκτιμώντας τις εξελίξεις επί των θεμάτων.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει θα ενημερωθείτε άμεσα με e-mail  και sms.

Για τον ΠΦΣ

Δημοσιεύτηκε: 21/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου