Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ANAPEN

 Προς ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεχόμαστε τηλέφωνα από φαρμακεία που ισχυρίζονται ότι παραλαμβάνουν από τς φαρμακαποθήκες το ANAPEN  είτε σε ψυγείο είτε με παγοκύστες.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ στις φαρμακαποθήκες με τέτοιο τρόπο το ANAPEN από τη LAS, συνεργάτη logistics της ALLERTEC, ώστε να εκλαμβάνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για προϊόν ψυγείου.

Η βασική οδηγία αποθήκευσης είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μεταξύ 15-25°C.

Πιο ειδικά:

  1. Να αποθηκεύεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. 
  2. Να ΜΗΝ τοποθέτειται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Θερμοκρασίες κάτω των 15°C μπορεί να βλάψουν τον μηχανισμό. Αν έχει γίνει, πρέπει να απορριφθεί και να γίνει προμήθεια νέου.
  3. Θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών δεν πρέπει να τρομάζουν τους χρήστες. Το προϊόν πρέπει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 5 ημέρες) εκτεθειμένο συνεχόμενα σε υψηλή θερμοκρασία που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δραστική. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ.
  4. Τόσο στην περίπτωση των υψηλών όσο και των χαμηλών θερμοκρασιών, μια μονωτική θήκη (τύπου θήκης ινσουλίνης) μπορεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση εάν βρισκόμαστε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. πεζοπορία, παραλία), ενώ επίσης να ΜΗΝ το αφήνουμε (ξεχνάμε) στο αυτοκίνητο σε περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.
Παρακαλούμε να τηρείτε από πλευράς σας τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου