Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

H Νέα Δημοκρατία και η τέχνη της "δημοσιογραφίας"

Δεν πέρασαν λίγοι μήνες, και όλα αρχίζουν και ξανακυλάνε με τους παλιούς γνωστούς ρυθμούς.
Η χώρα μπήκε ακόμα μια φορά σε ¨"ρυθμούς ανάπτυξης" και τις θέσεις κλειδιά τις κατέλαβαν τα σωστά άτομα , ναι αυτά που βαράνε πιο δυνατά τα παλαμάκια από τη θέση του εξώστη ή όσοι προεκλογικά έβαλαν το χέρι βαθιά στην προσωπική τους τσέπη, και τώρα πρέπει να προβούμε σε αντιλογισμούς. Έπρεπε κάποια στιγμή να μεταβούμε άλλωστε, από τη φιλοσοφία του "όλα πάνε ρολόι" και από πίσω βούρκος, στη φιλοσοφία του "όλα θα πάνε καλά",  ο βούρκος υπάρχει μεν, αλλά ο κόσμος μας εμπιστεύεται ότι θα τον καθαρίσουμε.
Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι για το βούρκο φταίνε κάποιοι τύποι που αμείβονται με 45.000€ καθαρό αφορολόγητο εισόδημα, το οποίο προσαυξάνεται στο διπλάσιο από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, φθάνοντας τα 90.000€ καθαρό ετήσιο εισόδημα, όταν ο μέσος όρος του καθημερινού πολίτη ανέρχεται στα 650€ μηνιαίο μισθό.
Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι για το βούρκο φταίνε οι τύπου με τα 90.000 ετήσια έσοδα, όταν στο πόθεν έσχες εμφανίζονται στην πλειονότητα να είναι σχεδόν άποροι και με μηδενικούς λογαριασμούς, ενώ στην περιουσία τους περιλαμβάνουν μόνο κάποια χωράφια στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
Για αυτό το λόγω, υπάρχει η δημοσιογραφία της ΝΔ. Σε όλους έλειψε. Όποτε θες να περάσεις ένα μέτρο για να βγεις από το βούρκο, αρκεί να ανοίξεις στα πρωινά "Ριάλιτι" όπου οι παρουσιαστές, απλά στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες. Φαρμακοποιοί, ιατροί, δάσκαλοι, εργάτες, υπάλληλοι.. Για όλα φταίνε οι άλλοι, όχι οι 300. Και αυτό , έρχονται πάλι να επιβεβαιώσουν τα τέρατα της δημοσιογραφίας. Αυτά τα τέρατα, που ήταν φιμωμένα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι εξαργύρωσαν θέσεις, κάποιοι θα χρειαστεί να συνεχίσουν το έργο τους για ακόμα λίγα χρόνια,
Οποιαδήποτε ομοιότητα με τα συμπαθή πτηνά της φωτογραφίας, είναι τυχαία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου