Η ιστορία που θα διηγηθώ είναι σχεδόν πραγματική...
Πριν χρόνια λοιπόν , ένας Ισραηλινός βιομήχανος, αρκετά ευκατάστατος ,καταπάτησε μία δημόσια παραθαλάσσια έκταση και την περιέφραξε. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζοντας ότι η περιοχή ανήκει σε αυτούς , στο δήμο, και όχι στο βιομήχανο, προσπαθούσαν να μπουν μέσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους, όπως δικαιούταν. Δεδομένης της οικονομικής του δυνατότητας του βιομηχάνου , απευθύνθηκε στον Άδωνι, τον νυν Υπουργό Υγείας, τότε βιβλιοπώλη, για να εξασφαλίσει την επένδυση του. Η φήμη που ακολουθούσε τον Άδωνι , τον ήθελε αυτοδημιούργητο και εργατικό. Εξοικειωμένος με τον τηλεοπτικό φακό, με περισσότερες εμφανίσεις και από αυτές του Λοβέρδου, αναρριχήθηκε , πουλώντας βιβλία με το κιλό. Αν κάτι δεν χωρούσε αμφισβήτησης , ήταν η εργατικότητα του. Άλλωστε, αποτελεί κάποιες από τις ελάχιστες εξαιρέσεις εντός της Βουλής, που ξέρει τι σημαίνει δουλειά (ανεξάρτητα αν πλέον λειτουργεί σε άλλο μήκος κύματος) , σε αντίθεση με τα συστημικά μαμόθρευτα παιδιά τύπου Παπανδρέου, Χατζηδάκη που δεν έχουν γράψει ούτε μια ώρα μεροκάματο.
Απευθυνόμενος υπό έναν όρο ο βιομήχανος μας στον Άδωνη, του προσέφερε ένα γενναιόδωρο ποσό , μία αντιμισθία για τη διάρκεια της σύμβασης και ο ίδιος δέχτηκε..
Ο όρος ήταν ότι ο Άδωνις δε θα χρησιμοποιούσε μόνιμα μέτρα, όπως κάμερες ασφαλείας και συναγερμό, αλλά προσωρινά, ζώα που θα προμηθευόταν από την ειδική αλυσίδα pet shop security του βιομηχάνου. Ο υπουργός επισκέπτεται ένα από τα pet shop security αλλά προς μεγάλη του έκπληξη, δεν βρήκε ούτε λιοντάρια για φύλαξη του χώρου, ούτε καν ντόπερμαν. Μόνο καμιά 50αριά πανέμορφα παπαγαλάκια και 10 σπιτάκια μικρά για να φιλοξενήσει κάποια από αυτά. Αυτά του υπέδειξαν , αυτά αγόρασε..Η χρήση συναγερμού ή άγριων ζώων στο καταπατημένο οικόπεδο, θα εξόργιζε και άλλο τους πολίτες, ενώ τα συμπαθή παπαγαλάκια θα έκαναν αλλιώς τη δουλειά τους. Η αλυσίδα παρείχε ταυτόχρονα , και έντυπα- οδηγίες για την αξιοποίηση των εμφανίσιμων πτηνών...
Ποιο ήταν το σχέδιο. Τα παπαγαλάκια ήταν αραδιασμένα πάνω στο φράχτη. Έχοντας μάθει συγκεκριμένες φράσεις , κάθε φορά που ένας πολίτης πλησίαζε το φράχτη του οικοπέδου, αυτά φώναζαν :"Κλέφτης, κλέφτης". Οι λοιποί πολίτες, ακούγοντας ότι κάποιος κλέφτης ήταν στην περιοχή τους, όντας ήδη εξοργισμένοι από την παράνομη περίφραξη του οικοπέδου, αποπροσανατολίζοταν , και στρεφόντουσαν κατά του "κλέφτη". Με αυτό τον τρόπο, και κανένας δεν έμπαινε στο οικόπεδο μιας και δεν τον άφηναν οι υπόλοιποι, αφετέρου σιγά σιγά οι πολίτες συνήθιζαν στην ιδέα ότι πλέον το οικόπεδο έχει περίφραξη και δεν απαιτούσαν οι ίδιοι να μπουν... Κάποια από αυτά ήξεραν να λένε και άλλες φράσεις , κολακευτικές όπως :"Υπουργέ μου είσαι ομορφάντρας!" , και χάιδευαν έτσι τα αυτάκια του Άδωνι..
Ποίο είναι το μεγάλο λάθος όμως??Σε αντίθεση με τα σκυλιά που είναι έντιμα και αγαπούν το αφεντικό τους, σε αντίθεση με τη μονιμότητα που θα μπορούσε να παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού, τα παπαγαλάκια είναι άπληστα και ανταγωνιστικά. Από τη μία δεν αναγνωρίζουν ιδιοκτήτη, λένε μόνο ότι τους επιβάλλει αυτός που τους δίνει εκείνη τη στιγμή καναβούρι, και όχι ο εκπαιδευτής που είναι μέρα νύχτα μαζί τους. Από την άλλη, τα σπιτάκια ήταν μόνο 10, και δεν τα χωρούσε όλα! Έτσι, όταν έφτασε η ώρα ο Άδωνις να συστήσει στο βιομήχανο ποια 10 παπαγαλάκια θα βολευτούν στα 10 σπιτάκια, και ποια θα μείνουν στο φράχτη να κελαηδάν, τότε τα "Αδικημένα" άλλαξαν τραγούδι, άλλαξαν στίχους... Και το "ομορφάντρας" έγινε "υπουργός με επιτήδεια ψέμματα" , και έπεσαν πάνω του να τον τσιμπήσουν με όλο τους το μίσος!
Χάριν συντόμευσης, στο τέλος του παραμυθιού ο Άδωνις απολύεται από τον εργοδότη με αμαυρισμένο όνομα αλλά με τη τσέπη γεμάτη, ο Βιομήχανος έκανε τη δουλεία του, ενώ τα 10 βολεμένα παπαγαλάκια, προσπαθούν να πείσουν τα άλλα 40 ότι και πάνω στο φράχτη είναι καλά, και θα έρθει και από αυτά η σειρά τους για ένα δικό τους σπίτι...
Και ζήσαμε εμείς καλά , και αυτοί καλύτερα...