Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κουτσουρεμένη η πληρωμή Γενάρη

Το 50% της πληρωμής συνταγών Ιανουαρίου

 θα είναι στους λογαριασμούς μας...Τετάρτη 29/4 απόγευμα ή Πέμπτη 30/4 πρωί
Για το υπόλοιπο περιμένουμε ενημέρωση...

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥΣ

Επειδή κατανοώ ότι κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν κόσμο και ο κόσμος πάντα προηγείται.
Ας δοθεί η δυνατότητα σε κάποια φαρμακεία να δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα αλλά υπό προυποθέσεις
1) Θα δουλεύετε 24 ώρες το 24ωρο. Όπως συμβαίνει και στη Γαλλία. 3 βάρδιες την ημέρα από 8 ώρες, είναι 48 ώρες την εβδομάδα έκαστος  και την Κυριακή κλειστά.
2) επειδή φαρμακείο έχετε , πρέπει να έχετε και φαρμακοποιό όλες τις ώρες, συνεπώς στο roster πρέπει να υπάρχουν 3 φαρμακοποιοί όπωσδηποτε, και μόνο για το διάστημα που τους κρατάτε , θα μπορείτε να δουλεύετε έτσι
3) Σε περίπτωση άδειας του ενός , πρέπει να κοινοποιείται ο αντικαταστάτης ή να σταματάτε το διευρυμένο.
4) Υποχρεωτική ανάρτηση σε όλα τα φαρμακεία , διευρημένα και μη , σε εμφανή θέση , οι εργαζόμενοι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ. Υποχρεωτικά καρτελάκια με μεγάλη γραμματοσειρά , όπου να τονίζεται η ιδιότητα έτσι ώστε ο ασθενής να ξέρει αν εξυπηρετείται από φαρμακοποιό, αισθητικό, βοηθό ή λαντζιέρη.. Γιατί το θέμα με τις λευκές ποδιές έχει παραγίνει..
5) Υποχρεωτική συμμετοχή του αδειούχου Φαρμακοποιού τόσο στις βραδινές βάρδιες , όσο και του Σαββάτου. Όχι χώνουμε τον Πακιστανό Φαρμακοποιό , όπως κάνουν τα boots να βγάζει 14 ώρες δουλειά και εμείς τρώμε στο Μεγάλη Βρετάνια...
6) Βαριές χρηματικές ποινές για τη μη τήρηση των κανόνων και επιστροφή πειθαρχικών
7) Και προς θεού , στις ΑΡΓΙΕΣ κλειστοί.. από σεβασμό στην αξία κάποιων ημερών
Έτσι, θα εξυπηρετείτε σωστά τους ασθενείς και εγώ μαζί σας θα είμαι. Γιατί οι ασθενείς δικαιούνται όχι μόνο ποσότητα, αλλά και ποιότητα...

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η παράνοια του μνημονιακού Πορτοσαλτε

Πως είναι δυνατό να επιτρέπεται σε κάποιον να κάνει κήρυγμα διαχείρισης όταν ο ίδιος είναι το ζωντανό πρότυπο αποφυγής? Κι όμως γίνεται..
Ένας δημοσιογράφος με το όνομα Πορτοσάλτε κάνει κάθε μέρα εκπομπή στο ΣΚΑΙ.  Τα βάζει με τους  συλλόγους και είναι αυτονόητο. Ο ίδιος διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ για ένα χρόνο, μιας και όταν οι συνάδελφοι του κάνανε στάση εργασίας, ο ίδιος έκανε εκπομπή.
Κράζει κάθε μέρα τους μεροκαματιάρηδες. Ο ίδιος ωστόσο αμείβεται με παχυλό μισθό από έναν ιδιοκτήτη που χρωστάει ένα κάρο λεφτά στο κράτος. Χρέη που τα επωμίζονται οι ίδιοι οι πολίτες,  από τους αρτοποιούς, , στους ιατρούς, τους φαρμακοποιούς , τους ιδιωτικόυς και δημοσίους υπαλλήλους , τους πραγματικούς  δημοσιογράφους μέσω των μνημονιακών μέτρων που ο ίδιος υποστηρίζει. Λογικό δεν είναι? Χωρίς αυτά τα μέτρα, δε θα πληρωθεί.
Όταν από ένα περίεργο δρόμο, μεταξύ των πιο τρανταχτών ονομάτων-φεσατζήδων , Μπατατούδης- Κοντομηνάς - Αλαφούζος, επαναλειτουργεί μία συχνότητα υποθηκευμένη στην ΑΤΕ, και κάπου στη μέση μεσολαβεί η Γερμανική RTL, κάτι βρωμάει...
Για ποιο λόγο δίνεται το δικαίωμα σε κάποιον να αμείβεται με πολλαπλάσιο μισθό του βασικού από μια επιχείρηση που χρωστάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα ο ίδιος να προσπαθεί να επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα στις τάξεις?
Ως πότε ο εισαγγελέας θα αφήνει τις πολύτιμες κοινόχρηστες συχνότητες να λυμαίνονται από τέτοιες επιχειρήσεις και να παραπλανούν τον κόσμο? 
Ως πότε κύριε Προτοσάλτε θέλετε να θεωρείτε τον κόσμο χαζό?

   

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που σκάβει τον ίδιο του τον τάφο..

Το ωραίο είναι ότι τις περισσότερες φορές νομίζει ότι σκάβει τον τάφου κάποιου άλλου! Είναι έτσι από τη φύση του, μεγαλειομανής που κρυφογελάει σε κάθε τσάπισμα του χώματος... Αλλά στο τέλος, είναι έτσι φτιαγμένος καθ'εικόνα του, γιατί ακόμα και τον τάφο του τον οραματίζεται μόνο στα μέτρα του!
Καλή Ανάσταση!

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το ωράριο της συντεχνίας των φαρμακοποιών

Άποψη φαρμακοποιού με αγάπη στον κόσμο:
" Δε μπορώ να καταλάβω το μένος των συναδέλφων για να πάμε σε ενιαίο ωράριο. Για ποιο λόγο να μη μπορώ να αναπτύξω το φαρμακείο μου και να μένω στάσιμος. Κάποιοι είναι τεμπέληδες , δε θέλουν να δουλέψουν παραπάνω. Εγώ όμως που θέλω να εξυπηρετήσω τους πελάτες ,μου γιατι να μου το στερήσει κάποιος?
Άλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που είπα στην υπάλληλο μου. Εσύ τεμπέλα δεν είσαι, θα έρχεσαι να δουλεύεις και τα Σάββατα. Αύξηση μισθού να ξέρεις δεν παίζει, άλλωστε και ο γείτονας που άνοιξε πρώτος ,τις κοπέλες του τις απέλυσε όλες τις προηγούμενες. Ήταν ακριβές βλέπεις , με τις παλιές συμβάσεις. Έγω πάντως τη δικιά μου την κράτησα. Μπορεί από τα 800ευρώ να την πήγα στα 400, αλλά να ευχαριστεί το θεό που κρατάει τη δουλειά της. Πλέον θα δουλεύει κοντά στις 55 ώρες την εβδομάδα, αλλά δουλειά θα έχει. Τώρα , θα μου πεις , τι το θες το Σάββατο, θα αρρωστήσει περισσότερο  ο κόσμος? Ή παράγεις και συμβάλλεις στην εθνική οικονομία?
Τίποτα από τα δύο, αλλά ξέρεις το φαρμακείο είναι εμπόριο. Νούμερα βλέπουμε. Αν ανοίξω περισσότερες ώρες, εγώ που είμαι στο κέντρο , θα τσιμπήσω το τυράκι από το φαρμακείο της γειτονιάς. Και της είπα της υπαλλήλου, ότι αν πάμε καλά , ίσως πάρω και άλλον υπάλληλο, κανέναν από αυτούς που απέλυσαν τα άλλα φαρμακεία που δεν άντεχαν οικονομικά. Φθηνοί είναι αυτοί, υπάρχει και ανεργία , όσο θέλω θα τον πάρω και θα προσφέρω και εργασία. Ελπίζω να μην πάει στο μυαλό της ότι θα δουλέψει λιγότερες ώρες, δεν είμαστε τεμπέληδες, απλά θα ανοίξουμε παραπάνω ώρες. Κάποια στιγμή ίσως βελτιωθούν τα πράγματα. 
Με προβληματίζει μεν λίγο γιατί εγώ τα Σαββατοκύριακα τα θέλω ελεύθερα. Αλλά θα το κάνω όπως ο γείτονας που πάνε μόνο τα κορίτσια στο φαρμακείο κ αν χρειαστεί κάτι με παίρνει τηλέφωνο η υπάλληλος. Έχω και τις κάμερες πλεον και ελέγχω τι κάνουν, μη με κλέψει καμία.
Το καλό είναι ότι τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και πρέπει να το παραδεχτούμε , δε γίνεται να μένουμε στα παλιά. Θυμάμαι τότε ερχόταν ο τεμπέλης ο υπάλληλος ζητούσε άδειες, δώρα και άλλα πολλά. Τι είμαι εγώ , καμία μηχανή που γεννάει λεφτά? Τώρα ούτε επόπτης εργασίας ούτε τίποτα. Άντε γεια ρε...
Νομίζουν κάποιοι ότι εμείς οι φαρμακοποιοί είμαστε δημόσιο. Ξέρεις πως κάνουν όλοι οι καθηγητές, που δε δουλέυουν. Απορώ γιατί πρέπει να πληρώνουμε τόσους φόρους για αυτού., Αφού στο τέλος τα παιδιά στο φροντιστήριο θα τα στείλουμε, γιατί να πληρώνω και για το δημόσιο..
Και οι συνταξιούχοι , άλλο φρούτο και αυτοί. Πρέπει να πληρώνω και εκεί φόρους για να πάει ο κάθε αργόσχολος να εξετάζεται τζάμπα. Λεφτά έβγαλε στη ζωή του, γιατί να τον πληρώνουμε εμείς τις κάθε απαιτήσεις που έχει..
Είναι σίγουρα πράγματα αρκετά που πρέπει να αλλάξουν.
Σκοπός μας εμάς των διευρυμένων είναι να εξυπηρετήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη, γιατί εμείς πραγματικά σας νοιώθουμε. Μην αφήσετε το συνδικαλιστή φαρμακοποιό σας να πλουτίζει εις βάρος σας. Ο Χατζηδάκης , ο Βορίδης και ο Άδωνις, μας έβαλαν στο σωστό δρόμο. Η φωνή μας, των αγανακτισμένων διευρυμένων ακούγεται καθημερινά από τα στόματα των δημοσιογράφων που θέλουν να λάμψει η αλήθεια, θέλουν το καλό σου.
Σκέψου, ότι αύριο , εγώ θα είμαι ο νέος σου φαρμακοποιός σου...

"Το άνωθεν κείμενο είναι φανταστικο. Παρολα αυτά , οι εικονες που περιγράφει , δεν είναι δύσκολο να τις συναντήσεις στην πραγματικότητα"

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΟΠΥΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΜΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επαναλαμβανόμενες συνταγές διάρκειας ως και έξι μηνών, υπενθυμίζουμε, ότι μπορούν να εκδίδουν οι γιατροί σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 'Β 3677/31-12-2014).

Ειδικότερα, επιτρέπεται στους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» έως και εξάμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.
Οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες επιτρέπεται η χορήγηση «επαναλαμβανόμενων συνταγών έως εξάμηνης διάρκειας» είναι οι παρακάτω:


α) Οι χρόνιες παθήσεις για τη συνταγογράφηση των οποίων γίνεται χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων ενσωματωμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για φάρμακα που περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα πρωτόκολλα.
β) Οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες η συμμετοχή του ασφαλισμένου ασθενούς έχει καθοριστεί ως μηδενική ή 10% στην αποζημίωση των φαρμάκων, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
γ) Παρατίθεται ενδεικτικός κατάλογος χρονιών παθήσεων:
o   Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
o   Πνευμονική Ίνωση