Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

δεν πρόλαβε να περάσει ουτε μια μέρα, και τα κοράκια αρχισαν να κραζουν

http://www.fortunegreece.com/article/ponokefalos-gia-tin-ellada-ta-13-dis-evro-gia-2015/

Όλα τα λεφτά στην τελευταία πρόταση! Έμεις παλι φταίμε!

Μετά τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα το 2013, το μεγάλο θέμα που μπαίνει στο τραπέζι είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τα ποσά που θα χρειαστεί η Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, στην έκθεση την οποία παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ», για το 2014 έχει καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, το οποίο στην έκθεση προσδιορίζεται λίγο πάνω από 5 δισ. ευρώ. Το ζήτημα προκύπτει για το 2015, όταν η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί συνολικά 13 δισ. ευρώ.
Σε αυτήν την περίπτωση η πρώτη λύση είναι η χορήγηση ενός νέου δανείου για την Ελλάδα, αν και η κυβέρνηση ελπίζει σε μια διευθέτηση του χρέους με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup στις 22 Νοεμβρίου του 2012. Δηλαδή, από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί ένα νέο «κούρεμα» του χρέους, να υπάρξει τουλάχιστον ελάφρυνση μέσω επιμήκυνσης του χρόνου εξυπηρέτησης των δανείων και κυρίως με τη μείωση των επιτοκίων, ώστε οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους να βαίνουν μειούμενοι.
Επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα – Αποτυχία οι μεταρρυθμίσειςΚατ’ άλλα στην έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Τρίτης, η τρόικα αποδίδει τα εύσημα στην Ελλάδα για την επίτευξηπρωτογενούς πλεονάσματος. Επιβεβαιώνει ότι ο προϋπολογισμός του 2013 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. ευρώ, μετά και τη στήριξη των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με επιπρόσθετα κονδύλια 500 εκατομμυρίων ευρώ και προσδιορίζει ως στόχο της Ελλάδας για το 2014 το να επιτύχει πρωτογενές πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ, κάτι που θεωρείται εφικτό, αφού τα μέτρα περικοπής δαπανών, μισθών και συντάξεων υπεραποδίδουν.
Για το 2014 δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, άρα δεν απαιτείται κανένα νέο μέτρο, αλλά για τον προυπολογισμό του 2015 το κενό εκτιμάται σε 2 δισ. ευρώ και για το 2016, οπότε και εκπνέει το μνημόνιο, στα 4 δισ. ευρώ.
Ο Τόμσεν όμως καυτηρίασε και πάλι την Ελλάδα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων το οποίο για μια ακόμη χρονιά (την τρίτη στη σειρά) έπεσε έξω στις προβλέψεις και τους στόχους για τα έσοδα. Ειδικά για εφέτος υπολογιζόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ ούτε το ένα τρίτο.
Σε τέσσερις δόσεις η δόσηΚατόπιν τούτων οι τεχνοκράτες, εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών, εισηγήθηκαν την καταβολή των δόσεων της βοήθειας πρός την Ελλάδα ως εξής:
-6,4 δισ. ευρώ από το ESM εντός του Απριλίου,
-3,4 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ εντός του Μαίου,
-1,2 δισ. ευρώ από το ESM τον Ιούνιο, και
-1 δισ. ευρώ από το ESM εντός του Ιουλίου.
Προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει ακόμη δύο δεσμεύσεις:
- Να θεσμοθετήσει κώδικα αντιμετώπισης της διαφθοράς στο δημόσιο (αφορά κρατική μηχανή, κόμματα και τους πολιτικούς), και
- Να μελετήσει εκ νέου τα ποσοστά κέρδους των φαρμακείων.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

O Λουράντος ξεφτιλίζει τον Άδωνη! Τον ξεγυμνώνει και προχωράει σε εκβιασμούς!

Από το Κάτω Παρταλι , τζάμπα Διακοπές στη Μύκονο και στην Αράχωβα!

Αυτό προωθεί το νέο νομοσχέδιο! Φαρμακοποιός εγκατεστημένος σε χωριό 300 κατοίκων , και με ένα φαρμακείο που βγάζει δε βγάζει λειτουργικά έξοδα, συστεγάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχείο all inclusive στη Μύκονο, στην Πάρο και σε οποιαδήποτε άλλη τουριστική περιοχή! Το κάτω Παρτάλι ήταν ασύμφορο, βενζίνες , εξυπηρετήσεις, άντε να περιμένεις τον αγροτικό ιατρό..
Μία συμφωνία, και τσακ 5 τετραγωνικά μέτρα εντός του ξενοδοχείου να πουλάς στις τουριστριούλες τα αντιηλιακά του κορρέ.. Και ούτε έκπτωση ούτε τίποτα... Κανένα panadol, καμία fenistil, σε μεγάλες ποσότητες όσο είναι ακόμα φθηνά, ενώ απο 1/1/2017 , όσο πιο ψηλό πυρετό έχει, τόσο πιο ακριβά πουλάς! Μονοπώλιο είσαι, ότι γουστάρεις κάνεις.. Εδώ πουλάνε το νερό 2 ευρώ, το panadol δε θα πουληθεί? Συνταγές?? Τι να τις κάνεις, ???
 Αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο, μετά δε λέει.. Οκτώβρη παίρνεις μια ανάσα, και από Νοέμβρη, πας στην αποθηκούλα των 10 τετραγωνικών που έχεις νοικιάσει στην Αράχωβα, και πουλάς cold & flu και bisolvon.. Άντε και κανένα pennsaid σε αυτούς που έχουν τράβηγμα από το ski, και καμιά ενυδατική στις Μεγάλες Κυρίες! Αλλά επειδή είσαι και πολύ αλάνι, στο χιονοδρομικό , δίπλα από τα σκι που νοικιάζουν, ανοίγεις και ένα παραρτηματάκι.. Ποιός θα σε ελέγξει?
Οι κάτω Παρταλιώτες??Αυτοί θα πληρώνουν κανά 10ευρω και θα τους τα πάει το ταχυδρομείο ή αν είσαι μάγκας απευθείας από το e-shop σου.... Στην τελική για ένα ντεπόν σιρόπι, θα πληρώνουν με τα έξοδα αποστολής κανά 10ευρω, αλλά Τι σε τρώει? Αντί να ευχαριστείς τον Άδωνι που θα σε κάνει τυπά, τον βρίζεις και απο πάνω..

ΟΤΑΝ Η ανικανότητα της ΚΜΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Δημόσιας Υγείας! Κέρδος για τις βιομηχανίες


Εδώ θα μου πείτε το έκανε η  ΕΛΣΤΑΤ, η ΚΜΕΣ δε θα το κάνει??
Ας δούμε τα πράγματα πως έχουν..

Μέσα στην αναμπουμπούλα του Γενάρη , αρκετοί συνάδελφοι έγραψαν τα τιμολόγια του Γενάρη Λάθος. Η ΚΜΕΣ, 40 μέρες  αργότερα, κάτι λιγότερο από το διάστημα των 60 ημερών μέσα στο οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει πληρώσει,  αποφάσισε να τα στείλει πίσω.  Το πρόβλημα ήταν ότι θα έπρεπε ορθώς, να διαχωριστεί η Δαπάνη των εμβολίων,ορών και των παραγώγων αίματος, από τη Φαρμακευτική Δαπάνη των 2 περίπου δισ.
ΠΑράδειγμα πρώτο
Έστω Φαρμακοποιός με
Δαπάνη Φαρμακων 1,000 ευρώ σε 40 συνταγές, τότε εισέπραξε από τον Ασθενή 40 ευρώ, και ο ΕΟΠΥΥ του οφείλει 960€, δηλαδή αφαίρεσε από το κονδύλιο των 2 δις, το ποσό των 960 €
Αντιστοίχως , ο ίδος φαρμακοποιός είχε 10 συνταγές με εμβόλια αξίας 100€, εκ των οποίων εισέπραξε τα 10€ από τον ασθενή, και τα άλλα 90 του τα οφείλει ο ΕΟΠΥΥ , χωρίς αυτά να υπολογίζονται στη Φαρμακευτική Δαπάνη.
ΠΛΕΟΝ, με το νέο έγγραφο, η ΚΜΕΣ, λόγω της ανικανότητας της να ελέγξει τα τιμολόγια, προωθεί την αλλαγή αυτών ώστε το ευρώ των εμβολίων να μετακυληθεί και να απομειωθεί από την αξία της Φαρμακευτικής Δαπάνης! Στο άνωθεν παράδειγμα, ο Φαρμακοποιός αν και τελικώς θα εισπράξει το ίδιο ποσό, εκδίδει τιμολόγιο όχι 960+90= 1050 αλλά 950+100=1050 ευρώ, ενώ η Φαρμακευτική Δαπάνη δεν απομειώνεται κατά 960 ευρώ αλλά κατά 950.
Ο Φαρμακοποιός κερδίζει ένα ασήμαντο rebate αλλά μπαίνει στην ταλαιπωρία να τροποποιήσει τα λογιστικά του βιβλία, ο δε φαρμακοβιομήχανος ένα σημαντικότατο clawback..
Άξιο απορίας μένει μάλιστα το Γεγονός, ότι αν και η επιλογή για είσπραξη ευρώ ήταν ελεύθερη, πλέον είναι κλειδωμένη..
 Και ενώ προφορικά παίρνουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι όσοι είχαν κόψει ορθά τα τιμολόγια δεν έχουν θέμα που υπολόγισαν τα ευρώ στα εμβόλια, στις κατα τόπους περιφέρειες οι πληροφορίες είναι αλαλούμ..

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ποιά φαρμακεία σε σούπερ μαρκετ?? Ξυπνήστε!!! Στα OTC παίζεται η μπάλα- Διορθώσεις στην ανάλυση ΠΦΣ


Κάποιοι μέσα στον πανικό τους, δε μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται με τις τροποποιήσεις..
Ας τα πάρουμε ένα - ένα..

1ον. Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα : 
α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί.  (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)
 β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super markets… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)

2ον. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%. Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων…

Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε φαρμακευτική ύλη και δημιουργία αλυσίδων , χωρίς να έχει καμία πρόθεση ο Βερόπουλος να μου αγοράσει την άδεια...
Παρανομώντας ως προς την κοινοτική οδηγία για ανεξαρτησία του φαρμακοποιού, απλά δίνει τη δυνατότητα να πουλάει φαρμακευτική ύλη ελεύθερα ο Βερόπουλος και τα jumbo... OTC και ότι άλλο έχει ζεστό χρήμα..

3ον. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων.-4ον. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια... Διαφορετικά αν κάποιος φαρμακοποιός ήταν κολλημένος στα Jumbo, θα δημιουργούταν πρόβλημα στο κόλπο

5ον. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες. -6ον. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, Κλαιν μάιν το ωράριο για τον υπουργό.. Τον έτρωγαν τα παράπονα "τηλεοπτικά διασήμων" συναδέλφων?? Αλλά με το νόμο λοβέρδου, και το διαφημιστικό όρο πλεον, φαρμακείου, δε θα μπορούσε το Lidl και τα Jumbo να λειτουργούν φαρμακείο σε ωράριο εφημεριων..


7ον. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών  Φαρμακείο μέσα σε ιατρική κλινική δε σας χάλασε γατάκια?? !

8ον. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ. που ήταν προηγουμένως… όπως προείπα, δεν θέλουν τα Jumbo φαρμακείο, ούτε τα carefour , ούτε τα lidl.. phama-corner θέλουν, ροή χρήματος από αγορές otc, otrivin δίπλα από τις σοκολάτες κτλ...

ΑΛΛΑ δεν αναφέρονται τα πιο σημαντικά!



Εντός του 3μήνου τα otc θα πάρουν το 10% αύξηση και από 1-1-2017 ανεξέλεγκτη χοντρική , ανεξέλεγκτη λιανική.. Χοντρή μπάζα λοιπόν για τους προλαλήσαντες.. Εμείς?? Εμείς στο επόμενο εξάμηνο όπως είπε ο Άδωνις θα πάρουμε το μνημονιακό 15%! Όλον τον τοξικό ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ στα χέρια μας! Οι περισσότεροι θα κλείσουν , οι άλλοι θα ψωμοζούν..

Χαμένοι δηλαδή εμείς..
Κερδισμένοι μόνο οι lidl, θανόπουλος, βερόπουλος, jumbo???
Όχι βέβαια, άλλωστε οι δύο είναι ελληνικές..
Κερδισμένη η glaxo, η novartis, που θα πουλάνε ΟΣΟ γουστάρουν στην ανεξέλεγκτη και φιλελεύθερη αγορά.. Δε θα μας φανεί περίεργο τα otc να έχουν αντίστοιχα μοίρα της βενζίνης , την πιο ακριβή στην Ευρώπη!
Μόνο αυτοι???, όχι βέβαια.. Φαρμακείο δεν ανοίγουν οι s/m, αλλά η Teva, η Mylan κτλ..!  Με μισθούς 400 ευρώ, ποιος θα αγοράζει σε 2 χρόνια plavix, procef ή ακόμα και elpen,specifar? Το κόλπο με τις ασφαλιστικές τιμές δεν ήταν τυχαίο.. Φθηνή πρόσβαση για κάποια χρόνια οι ασθενείς θα έχουν μόνο στα Ινδικά Γενόσημα, σε φαρμακεία με φουλ διαφήμιση, που θα έχουν ανοίξει ΜΕΣΑ στα νοσοκομεία, στις ιδιωτικές κλινικές, στο ΠΕΔΥ κτλ.. Κόστος παραγωγής μηδενικό, μόνο και μόνο με την είσπραξη της συμμετοχής, και το μονοπώλια εξασφαλίζουν τεράστια κερδοφορία..
Και τα ΦΥΚ ποιος θα τα δίνει?? Ο μαλάκας ο Έλληνας φαρμακοποιός?? Όχι, αυτός δε θα έχει να φάει..
Ο Θανόπουλος?? Αυτός ούτε σοκολάτα δε σου δίνει τζάμπα?
Θα πιστώσει η Novartis και h Roche το ΠΕΔΥ? Ούτε για γέλια..
Θα πεθάνει κόσμος?? Ναι, αλλά όχι γιατί δε θα πάρει το φάρμακο, μιας και τότε οι εταιρίες θα είναι χαμένες.. Να πουλήσους θέλουν.. Στις ΗΠΑ ενημερωτικά, η εταιρία στέλνει απευθείας στον πελάτη έναντι ενός θεωρητικά ευτελούς ποσού των 5$. Το ταμείο πληρώνει, αλλά για τον έλεγχο των συνταγων
 ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (Γερμανικές στη δική μας περίπτωση) κατακρατούν ως αμοιβή ελέγχου υγείας, το ποσό των 200$ μηνιαίως από τη σύνταξη του Αμερικάνου πολίτη..

Μάγκες, μην νομίζετε ότι τον ήπιαμε τώρα.. Όταν πριν 2-3 μήνες, συνάδελφος είχε ανεβάσει φωτογραφία φαρμακείου σε νεόδμητο κτίριο σουπερμαρκετ, τι νομίζετε ότι ήταν,,, ? Έπαιζε ο αρχιτέκτονας με τις πιθανότητες, η κάπνιζε μπάφο σαν την Πυθία?

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...


Σχετικά ελλιπής η ανακοίνωση του ΠΦΣ

Όπως σωστά παρατηρήθηκε , το κείμενο του ΠΦΣ ήταν ελλιπές. Ακολουθεί το σωστό κείμενο, για τις θέσεις.

• ΝΑΙ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατά την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου...

• ΝΑΙ στην παρακολούθηση εντός της Βουλής της όλης διαδικασίας...
• ΝΑΙ στην συγκέντρωση ΟΛΩΝ των Ελλήνων φαρμακοποιών έξω από την Βουλή...
• ΝΑΙ στην σταθερή διατιμημένη από το κράτος λιανική τιμή των Μ.Υ.ΣΥ. ΦΑ...
• ΟΧΙ στην παραχώρηση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ σε κανάλια εκτός φαρμακείου ...

• ΟΧΙ στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου και της μετατροπής του από επιστημονικό σε καταναλωτικό χώρο...
• ΝΑΙ στην μετατροπή των 11.000 ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εναντίον όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο που εφαρμόζει την «εκθεση» του ΟΟΣΑ.

Σε γενικές γραμμές αυτό ήταν το πλαίσιο.. Η απεργία θα γίνει, μετά τη δημοσίευση του του σχεδίου νόμου από το Υπουργείο ανάπτυξης.. Η διάρκεια της εξαρτάται από τη σύνταξη του κειμένου..

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Περι Γενικής Συνέλευσης - Άποψη με άλλο μάτι

Με αφορμή την παρθενική μου εμφάνιση ως αναπληρωματικός εκλέκτορας στη ΓΣ του ΠΦΣ, θα ήθελα να σας μεταφέρω το κλίμα της Γ.Σ. από μία διαφορετική άποψη.
Η Γ.Σ. ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Πρώτη φορά στην ιστορία των γενικών συνελεύσεων τίθεται θέμα προεδρίας της ΓΣ. Ο κος Θεοδοσιάδης πρότεινε τον νέο συνάδελφο κο Γκορτσίλα, η "αντίπαλη θέση" τον κύριο Γαλανόπουλο, και δεδομένης της διαφωνίας προχώρησαν σε ψηφοφορία! "Εδώ ο κόσμος καίγεται, και το μ%8νι γα*^#ται λέμε στην επαρχία.."
Από τους εκλέκτορες, τα πρόσωπα και των δύο υποψηφίων προέδρων ήταν σεβαστά, χωρίς να απασχολεί ουσιαστικά κάποιον το τελικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρά για θέμα εντυπώσεων έγινε ότι έγινε με σφάλματα και από τις δύο πλευρές, που δε θέλω να τα αναφέρω. Προσωπική μου θέση είναι ότι ο κος Γαλανόπουλος θα έπρεπε να παραιτηθεί εξαρχής για να δώσει τη θέση σου σε ένα νέο φαρμακοποιό για να μάθει, και ο κος Θεοδοσιάδης να το χειρίζοταν κάπως πιο κομψά. Το θέμα ίσως είχε θετικά αποτελέσματα, μιας και τα πνεύματα εκτονώθηκαν στα μη ουσιαστικά θέματα, και προς τιμήν του ο κος Γαλανόπουλος , παίρνοντας πρώτος το λόγο έδειξε, ότι μέσα σε εκείνη την αίθουσα, δεν υπάρχουν "μισοί- μισοί" αλλά είμαστε ΕΝΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Μακρυγιάννης, ο στεναχωρημένος από τον αποκλεισμό κύριος Λουράντος, ο Σοφιανόπουλος , ο Καραγεωργίου κτλ..

Για την ακρίβεια , δεν ήμασταν 100% όμως "ΕΝΑ"... Με λύπη μου , παρατήρησα ότι εντός της αίθουσας, υπήρχαν άτομα, που όχι μόνο δεν έκαναν για φαρμακοποιοί , αλλά ούτε για τσοπάνηδες! Κάποια στιγμή όλα τα πτυχία θα είναι σαν τα κωλόχαρτα, μόνο για σκούπισμα.. 


Στα θέματα μας τώρα... Από ότι ειπώθηκε κάποια λέγονται αλλά δε γράφονται.. Το ότι οι υπουργοί μας, βαράνε προσοχή στους τροικανούς είναι ένα θέμα γνωστό και που μας φέρνει όλους τους κλάδους στη δυσχερή αυτή θέση.. Τα προβλήματα ειπώθηκαν.. Δε συζητάμε επι της ουσίας για διαπραγμάτευση, γιατί για να διαπραγματευτείς πρέπει να έχεις όπλο, απλά αναφέρθηκε τι προσπάθησε ο κλάδος. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας απλά κέρδισε λίγο χρόνο , που είναι καλό προς το παρόν αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα, ειδικά μετά τις εκλογές.. Όπως προανέφερα, πρέπει να έχεις όπλο για να δώσεις μάχη, και όπλα δεν είναι ούτε οι απεργίες που έχουν 70% συμμετοχή ούτε 70% αναστολή ούτε πρωτοφανείς - πρωτοποριακές ιδέες! Δεν κατηγορώ τους έχοντες e-shop αλλά αυτούς τους μάγκες "συναδέλφους" που κανιβάλισαν τα πάντα στα e-shop, ούτε όλους τους διευρυμένους αλλά πάλι τους πρωτοπόρους διευρυμένους σε κάθε νομό..
Κάποιες στιγμές την προσοχή μου , αποσπούσαν κάτι γυναικείες κουβέντες κομμωτηρίου του στυλ..
"εγώ δεν βγαίνω οικονομικά στη Γλυφάδα να κάνω απεργία, έχω 3 υπαλλήλους.."
"εγώ δεν είμαι σαν τον άλλον το χαζό το δευρημένο που κάθεται ως τις 11, δουλεύω μόνο τις εμπορικές ώρες και όποτε σπάσει η δουλειά , φεύγω..."
Καταλαβαίνετε ότι με τέτοιο επίπεδο, δε γίνεται να υπάρχει ενότητα..
Κλείνοντας άποψη του κλάδου ενωμένου, ή "σχεδόν ενωμένου" ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους φιλικούς , ώστε να βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ ¨"καλών και κακών φαρμακοποιών", παρά το να αποτελούμε μπαλάκι μεταξύ "καλού και κακού υπουργού.. Τα μάτια μας τα βγάλαμε μόνοι μας όπως αποκαλύφθηκε, όταν κάποια τζιμάνια άπληστα, έστελναν email στην Τρόικα γιατί ο κακός και τεμπέλης Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν τους αφήνει να δρουν όπως γουστάρουν, ΑΛΛΑ τα ίδια τα τζιμάνια όταν τέθηκε θέμα ιδιοκτησιακού με δυνατότητα μη φαρμακοποιού να μπαίνει σε φαρμακείο , ήταν αυτά που τηλεφωνούσαν τα μέλη των ΔΣ , ακόμα και μια ώρα τη νύχτα γιατί τους έλουζε κρυος ιδρώτας...
Συνεχίζεται...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση απο ΠΦΣ, τι αλλάζει...

Αν κ μέχρι να βγει το τελικό κείμενο, κανένας δε μπορεί να είναι σίγουρος...
1)Μυσυφα με απελευθερωμένη τιμή. Το μπαλάκι στα χέρια μας... Μετα το 3μηνο θα δειξει , κανένας δεν ξέρει ως προς τα κανάλια διανομής.. Κάθε παράταση σε καλό
2) ποσοστο κέρδους . μετα τις ευρωεκλογές. Η μελέτη ανέφερε οτι το χαμηλότερο ποσοστο είναι της Πορτογαλίας με 18%.. Παράταση προς το παρόν
3) ωράριο το μπουλο... στα χέρια μας δηλαδή.. Επαρχίες με συνεννοησημα μέλη τη γλιτώνουν, οι υπόλοιποι σκλάβοι.. Σε αυτό συνέβαλλαν αρκετοί συνάδελφοί με μέιλ που έστειλαν στην τρόικα...
4) πληθυσμιακό οκ, αλλά τα μετρα μάλλον το Μπούλο... Σε συνδυασμό με το παρακατω μέτρο ειδικα...
5) ιδιοκτησιακό... Φαρμακοποιός θα έχει μέχρι 3-4 φαρμακεία, αλυσιδες με μάλλον μίνιμουμ ποσοστο 20% ανα φαρμακοποιό... Καλοθελητες  σαν αυτους που χτυπάνε πλειστηριασμούς έχουμε αρκετούς!
6) τέλος του 4 τις χιλιοις υπέρ πφσ με σκοπό την αποδυνάμωση του συλλογου... Η ίδια γραμμή θα ακολουθηθεί και στο τεχνικό επιμελητήριο, στο συλλογο νομικών κτλ..

Απο οτι καταλαβατε το μπαλάκι είναι στα χέρια μας.. Αν υπαρχουν μαλακές μεταξύ μας, τον ηπιαμε...

Ενημερωτικά, το σχέδιο νομού περνάει απο το υπουργείο ανάπτυξης, απο τον Χατζηδάκη.. 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

παπαντζες Γεωργιάδη δείχνουν εσωτερικό δολο

Σε ομιλία που είχε ο Άδωνις στη βουλη τόνισε:
Α) εσωτερικός ανταγωνισμός στα ΜΥΣΥΦΑ... Με τις σημερινές τιμες κ τα σημερινά ποσοστά κέρδους , δεν παιζουν εκπτώσεις..Απλα θα βρεθούν οι καλοί μας eshopαδες να μας σκίζουν...
Β) αποστάσεις , ποσοστό κέρδους.. Μετα τις ευρωεκλογές.. Θίγουν τους πάντες κ δε θέλει να ανοίξει μέτωπο
Γ) ωράριο... Οι Σαββατιανοι το ξεκίνησαν επι εποχής Λοβέρδου για να πουλήσουν καμια vichy παραπανω... Τώρα έγινε της Πόπης.. Καθαρα εσωτερικό. .
Δ) Ιδιοκτησιακό... Δεν είπε οτι δεν αλλάζει κάτι ΑΛΛα οτι μέτοχος σε πρωτη φαση θα ειναι Μόνο φαρμακοποιός χωρίς να έχει διευκρινήσει αν ο αριθμός φαρμακειων θα ειναι ο ίδιος... Απο καλοθελητες στον κλάδο , μας περισσεύουν... Κάποιος θα ανοίξει την αλτσιδουλα του!!!
Η απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, ειναι δεδομένη έτσι κ αλλιως.. Στις περισσότερες χώρες ισχυει... Για το Β , θα τα πούμε μετά τις εκλογές... Α,β,δ τα σκταωσαμε μόνοι μας...κλείνοντας να υπενθύμισω μια Κερκόπορτα... Αυτη της λίστας του ΕΟΦ με τα ειδη που θα πουλιούνται στα σουπερμάρκετ, και θα πρέπει εντός διμηνου να ειναι έτοιμη... Ξέρετε, ιχνοστοιχεία , μέταλλα κτλ.. Δε μιλαμε μονο για solgar κτλ..  Γιατί και το mag2 , το eviol, το sopa k, το neurobion...κάπου εκεί κανουν βόλτες...

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Επιστολή προς ΠΦΣ

Ας τη μεταβιβάσει κάποιος κοντινός στο προεδρείο

του Αναπληρωματικού Μέλους ΠΦΣ Του ΦΣ Τρικάλων

Αγαπητό προεδρείο, 

Καταρχήν , σας ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνετε. Είτε έχει καλά αποτελέσματα, είτε κακά, ο αγώνας μετράει. Και αυτός που αγωνίζεται πολλές φορές κάνει και λάθη, και τον δικαιολογώ, αυτόν που κάθεται σε μια καρέκλα , και μόνο κατηγορεί, χωρίς να ιδρώσει, και θυμάται μόνο το σύλλογο όταν τον έχει ανάγκη , ή όποτε θίγονται τα ατομικά του συμφέροντα μόνο , δεν το δικαιολογώ. 
Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι εν όψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης, έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος.
Μας έχετε στείλει επιστολές να παραβρεθούμε τα μέλη , τακτικά ή αναπληρωματικά κατά περίπτωση, χωρίς να γνωρίζουμε την παραμικρή λεπτομέρεια της συζήτησης ΤΡΟΙΚΑ - Κυβέρνησης. Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε, είναι ανεπίσημη , από κανάλια τηλεόρασης, εφημερίδες, αποσπάσματα ραδιοφωνικών σταθμών, και blog , με τον καθένα να εκφράζει μια διαφορετική άποψη. Καλείτε ουσιαστικά τα μέλη εκτός Αττικής, να δαπανήσουν ένα εύλογο ποσό σε έξοδα μεταφοράς και διαμονής, απλά για να ακούσουν, Γιατί δυστυχώς, χωρίς πληροφόρηση , μόνο αυτό μπορούν να κάνουν , το Σάββατο. Δεν τους δίνεται η δυνατότητα ούτε να ζυμώσουν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις, ούτε να μεταφέρουν προβληματισμούς. Μπορώ να αντιληφθώ μόνο ως σκοπιμότητα της μη ενημέρωσης , την αποφυγή διαρροής σημαντικών πληροφοριών προς τρίτους, μη φαρμακοποιούς για λόγους τακτικής. 
Δεδομένης της απουσίας του τακτικού μέλους, σας πληροφορώ, ότι δε θα είμαι ούτε εγώ παρόν στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, μιας και οποιαδήποτε δαπάνη   μεταφοράς, είναι ασύμφορη, για να παίξει απλά κάποιος το ρόλο  του ακροατή, 
Περιμένουμε ως μέλη της επαρχίας , κάποια επίσημη ενημέρωση , κατά προτίμηση πριν τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.

Με τιμή
Χαρίσης Ιωάννης
Αναπληρωματικό Μέλος ΠΦΣ Του ΦΣ Τρικάλων

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση απο Μακρυγι'αννη- εξελίξεις

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ PGEU
1. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ενάντια στα παραφαρμακευτικα της Ιταλίας δημιουργεί ένα επιπλέον νομικό επιχείρημα στην διατήρηση της λειτουργιας του ιδιωτικού φαρμακειου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συμμετοχή ιδιωτών σε ατομικά φαρμακεία με τη μορφή εταιρών-επενδυτών δεν ενισχύει ούτε προσφέρει κάτι περισσοτερο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς.
Εκτιμάται επίσης ότι η λειτουργία πολλών μικρών ιδιωτικων φαρμακειων εξυπηρετεί καλύτερα τους ασφαλισμένους λαμβάνοντας υποψιν

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"Περί απελευθέρωσης τιμών"

Αναδημοσίευση από ΣΚΑΙ!!! ιανουάριος 2014
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαφημίσεις GoogleCar Hire from 6€ per dayFind the best deals in Car Hire. Over 8000 locations worldwide!www.autoeurope.euCheap Car Rental TodayLow Prices, Unlimited Milage And No Cancellation Fees. Book Now!economybookings.com
«Σκανδαλώδες!» «Ένα σκάνδαλο!». Με αυτά τα λόγια Κουβανοί «έξω φρενών»χαρακτηρίζουν την απελευθέρωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στην Κούβα. Η άποψη αυτή κυριαρχεί εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών τιμών των αυτοκινήτων που μπορούν πλέον να πωλούν οι κρατικές αντιπροσωπείες. Οι τιμές φτάνουν μέχρι και τα 200.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο που σε άλλες χώρες του κόσμου θεωρείται μέσης κατηγορίας.

Από την Παρασκευή, οι Κουβανοί αλλά και οι ξένοι υπήκοοι στην Κούβα δεν χρειάζονται πλέον την ειδική άδεια που τους χορηγούσε το κράτος για να αγοράζουν με "προκαθορισμένη" τιμή εισαγόμενα αυτοκίνητα. Όμως η τελευταία οικονομική μεταρρύθμιση, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Ραούλ Κάστρο τον περασμένο μήνα και τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή άλλαξε το ισχύον καθεστώς και ανέφερε ότι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα θα βγαίνουν προς πώληση σε τιμές «παρόμοιες» με εκείνες που καθορίζονται από την αγορά.

Την Παρασκευή όμως, τα αυτοκίνητα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot, που είναι από τα λίγα προϊόντα που εισάγονται τακτικά στην Κούβα, κόστιζαν μεταξύ 90.000 έως 200.000 δολάρια, με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Οι κουβανοί που εργάζονται επί παραδείγματι στον δημόσιο τομέα κερδίζουν μόλις και μετά βίας 30 έως 40 δολάρια μήνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

«Ποιος εργαζόμενος έχει αυτά τα χρήματα εδώ στην Κούβα;» αναρωτήθηκε ο Ντιέγκο, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το πλήρες όνομά του. Ο 68χρονος Ντιέγκο, αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού της Κούβας , είχε στην κατοχή του επί δύο χρόνια την ειδική άδεια για να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο σε τιμή λίγο πάνω από τα 2.600 δολάρια. Τώρα δεν χρειάζεται πλέον την άδεια ωστόσο, το φθηνότερο διαθέσιμο αυτοκίνητο στην κρατική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε σε γειτονιά της Αβάνας, ένα μεταχειρισμένο Volkswagen Polo του 2007 κόστιζε 25.000 δολάρια. «Είναι ένα σκάνδαλο!» παραπονέθηκε ο Ντιέγκο αλλά και άλλοι κουβανοί στην αντιπροσωπεία.




Όταν οι αρχές ανακοίνωσαν την αλλαγή των κανόνων , είπαν ότι θα έχουν "προτεραιότητα" στην αγορά αυτοκινήτου οι πολίτες που είχαν από πριν την ειδική άδεια και προφανώς δεν την είχαν χρησιμοποιήσει. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τους επίδοξους αγοραστές. Η Μάτε Εσκαλάντε, μια 42χρονη νοικοκυρά , αποκλείει επίσης την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό σενάριο. Η άδεια της επέτρεπε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο για 5.300 δολάρια αλλά πλέον δεν θα μπορεί να αγοράσει κανένα σε αυτή την τιμή. «Είναι εξωφρενικό» παραπονέθηκε.

«Καμία τιμή αυτοκινήτου δεν είναι μέσα στις δυνατότητές του εργαζομένου», δήλωσε ο Γκάμπριελ Όρτα ένας 57χρονος μηχανικός της πολιτικής αεροπορίας, ο οποίος διάθετε άδεια για ένα αυτοκίνητο 6.000 δολαρίων.

Λίγο μετά την επανάσταση του 1959 η Κούβα απαγόρευσε σε μεγάλο βαθμό την πώληση αυτοκινήτων. Με τα χρόνια, όμως μια «ακμάζουσα» μαύρη αγορά αναπτύχθηκε στις άδειες αγοράς αυτοκινήτων, οι οποίες συχνά χορηγούνταν από την κυβέρνηση προς τους δημόσιους υπαλλήλους ή σε γιατρούς, για αρκετές χιλιάδες δολάρια. Τον Οκτώβριο του 2011 η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επέτρεψε σε ιδιώτες να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα ο ένας από τον άλλο κάτι που επιτρεπόταν μέχρι τότε μόνο για μοντέλα προ του 1959.

Η Κούβα και η πρωτεύουσά της Αβάνα μια δημοφιλής περιοχή για τους τουρίστες, χαρακτηρίζεται από την εικόνα αμερικανικών οχημάτων που χρονολογούνται από τα μέσα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, καθώς και από σοβιετικού τύπου αυτοκίνητα τύπου Lada και Moskvitch που έφτασαν στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Οι κρατικές αντιπροσωπείες είναι πλέον υπεύθυνες για την εισαγωγή νέων οχημάτων, σε μια κίνηση που αποσκοπεί , μεταξύ άλλων, και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών μεταφοράς.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

48ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ


ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας
Όλους τους φαρμακοποιούς
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα  την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής  πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.
Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.
Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.
-        Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
-        ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
-        Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
-        Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .
Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον  υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.
Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή  μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της  φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Όταν,στη "χώρα του ΔΕΝ', ο βιβλιοπώλης ξεγέλασε το φαρμακοποιό ..

Δεν πέρασε παρά ένα μικρό διάστημα, που ο Υπουργός Υγείας , ένας τηλεπωλητής , άδειασε έναν ολόκληρο κλάδο προβάλλοντας τη δύναμη του στον πρωθυπουργό της χώρας. Ήταν η στιγμή που πέρασε την τροπολογία της απελευθέρωσης της κατώτατης τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, πετυχαίνοντας έτσι:
1) να κερδίσει χρόνο έναντι των ευροεκλογών
2) να δείξει στο Σαμαρά και στο Χατζηγάκη ότι στο Υπουργείο του, κουμάντο κάνει αυτός και τα συμφέροντα του
3)να βάλει τους φαρμακοποιούς να τσακωθούν μεταξύ τους.
Βάσει απόφασης, υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Στο πρώτο σενάριο, τα φαρμακεία δε θα ρίξουν τις τιμές μιας και δεν έχουν το περιθώριο. Οι τιμές θα μείνουν αμετάβλητες και θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην πώληση αυτών από άλλα κανάλια διανομής. Στη δεύτερη περίπτωση, οι φαρμακοποιοί που θέλουν να είναι "ανταγωνιστικοί" (όπως άλλωστε έκαναν και με το ωράριο) θα ρίξουν τις τιμές, όχι μόνο στα φαρμακεία τους , αλλά και στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι τιμές μεν θα φαίνονται μειωμένες , αλλά μετά τις εκλογές τα άρθρα στο capital.gr , στο protagon και στα ΜΜΕ, θα βουήξουν ότι το "δια χειρός φαρμακοποιού" είναι αποδεδειγμένα τελειωμένο. Πλέον, θα είναι δια χειρός courier!
Εμείς οι φαρμακοποιοί τι κάνουμε? Ένα μερίδιο ευθύνης το έχει σίγουρα και ο ΠΦΣ, είτε ο τωρινός είτε ο χτεσινός είτε ο αυριανός. Ο τωρινός τουλάχιστον δεν πανηγύρισε ποτέ ότι το θέμα έληξε..
Εμείς ΔΕΝ κλείνουμε τα Φαρμακεία μας, είμαστε ΚΑΛΟΙ
Εμείς  ΔΕΝ αναστέλλουμε-καταργούμε τη σύμβαση, είμαστε εκτελεσάκηδες και απεργοσπάστες
Εμείς ΔΕΝ τηρούμε ενιαίο ωράριο , ως οφείλουμε ως κλάδος , αλλά κοιτάζουμε την πάρτη μας
Εμείς ΔΕΝ δίνουμε τα φάρμακα οι ίδιοι, βάζουμε την υπάλληλο που πουλάει Vichy , να δώσει και Παρακεταμόλη - Δικλοφενάκη - Ξυλομεταζολίνη
Εμείς ΔΕΝ παρέχουμε υπηρεσίες, (γιατί η υπηρεσία είναι γνώση και κάποιοι δεν την έχουν ) αλλά ΠΟΥΛΑΜΕ προϊόντα ( ο Άδωνις δυστυχώς ξέρει να πουλάει καλύτερα, το ίδιο και ο υπεύθυνος marketing των jumbo)
Και το πιο λυπηρό..
ΔΕΝ έχουμε κοινές προτάσεις, ΔΕΝ έχουμε κοινές λύσεις ,παρά μόνο κατηγορούμε τους άλλους για τα αποτελέσματα των  λαθών μας..
Και σας ρωτώ, δώδεκα χιλιάδες φαρμακοποιούς, και τέσσερις χιλιάδες στο facebook:
Αν αύριο βγει ο Άδωνις και πει:
" Όλα τα ΜΥΣΥΦΑ στο Μασούτη" , ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΥΣΗ , ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, που όλοι ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ...