Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (Claw back) έτους 2013 δαπανών νοσηλείας, διαγνωστικών εξετάσεων και φυσικοθεραπείας Πηγή: PHARMA TEAM: Μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (Claw back) έτους 2013 δαπανών νοσηλείας, διαγνωστικών εξετάσεων και φυσικοθεραπείας

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν. 4172/2013 (Α΄167) και ιδίως των παραγράφων 4 και 5 αυτού.
2. Τις διατάξεις των άρθρων 2 και 4 του π.δ. 85/2012 (Α΄141).
3. Τις διατάξεις του π.δ. 119/2013.
4. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκύπτει δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:


1. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για το 2013, δεν μπορεί να υπερβεί για νοσηλεία το ποσό των 520 € εκατομμυρίων (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας) και για διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπεία το ποσό των 370 € εκατομμυρίων (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας).

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η διαχείριση του ωραρίου του φαρμακείου στο απελευθερωμένο περιβάλλον. by koytepas

αναδημοισευση από
http://koutepas.hellenic-pharmacy.com/?p=291

Σημείωση: Το παρακάτω άρθρο δεν γράφτηκε με αφορμή την απόφαση του Δ. Αθηναίων για επέκταση του ωραρίου των φαρμακείων αλλά γράφτηκε εδώ και δύο μήνες με την ανησυχία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δημοσιεύτηκε στο τεύχος που κυκλοφορεί του περιοδικού Φαρμακόγλωσσα.
Σε όσα σημεία αναφέρεται επέκταση του ωραρίου σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αναφέρεται σε επέκταση ωραρίου πάνω από τις 43 ώρες/εβδομάδα η οποία είναι και η μόνη ικανή παραδοχή και συνθήκη αφήνοντας ελεύθερες 5 ώρες/εβδομάδα να παρέχει τις αναγκαίες 20 ώρες/μήνα που απαιτούνται για την ομαλή εκτέλεση εφημεριών και διανυκτερεύσεων χωρίς να παραβιάζεται η κοινοτική οδηγία περί μέγιστου εργάσιμου χρόνου/εβδομάδα 48 ωρών
Salv
.
.
.
Κατά την εφαρμογή των μνημονίων προσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας που συνόδευσαν τις δανειακές συμβάσεις, ένα από τα κυριότερα σημεία που έθιξαν τα φαρμακεία ήταν και η απελευθέρωση του ωραρίου τους. Η «απελευθέρωση»

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΦΣ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ. 1714
ΠΡΟΣ
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Κύριο Δημήτρη Κοντό 

Κοινοποίηση:
Προϊσταμένη Δ/νσης 
Οικονομικών Υπηρεσιών
Κυρία Φωτεινή Περδίκη

Κύριε  Πρόεδρε,

Επανερχόμενοι  στο ζήτημα  της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας αναφέρουμε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν ανά ταμείο, και που δυστυχώς οδηγούν στην αδυναμία πληρωμής αυτών.
Συγκεκριμένα,
ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ
Μετά από  μήνες κωλυσιεργίας και αμφιταλαντεύσεων για το πώς θα προχωρήσουμε στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, εστάλησαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στον υπεύθυνο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ, κ. Παράσχο, τα ονόματα των φαρμακείων που δεν θα πληρωθούν εξαιτίας των εκχωρήσεων που έχουν προς τρίτους.  
Παρόλα αυτά δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία, αν και  οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΖΟΛΕΣ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τραγικό έγγραφο ΠΦΣ για τις διανυκτερευσεις

Ο ΠΦΣ έχει καταστεί το τελευταίο διάστημα δέκτης αναφορών, καταγγελιών και παραπόνων, τόσο συναδέλφων, όσο και πολιτών, ότι μερικοί – ελάχιστοι – συνάδελφοί μας παραβαίνοντας το νόμο και ενεργώντας αντιδεοντολογικά, εκπληρώνουν τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις (κυρίως) κατά το δοκούν.
Έτσι, μερικοί συνάδελφοι κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεών τους, παρανόμως ενεργούντες, π.χ. είτε αρνούνται να χορηγήσουν φάρμακα, συνταγογραφούμενα ή μη, και φαρμακευτικά προϊόντα, είτε απουσιάζουν αδικαιολογήτως από το φαρμακείο τους.


Κατόπιν των ανωτέρω περιστατικών που εκθέτουν τον κλάδο, αλλά και δυνητικώς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας, θα θέλαμε να καταστήσουμε απολύτως σαφή τα κάτωθι:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

πώληση ΜΗΣΥΦΑ μέσω διαδικτύο

Aναμένεται η υπουργική απόφαση εντος 2μηνου.



Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε επίσης πως, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός του προσεχούς τριμήνου, θα δοθεί το δικαίωμα στους αδειούχους φαρμακοποιούς να διακινούν μέσω διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, πως η αλλαγή αυτή σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για καθολική απαγόρευση διακίνησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, προέκυψε καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εντάξει στη νομοθεσία της, Ευρωπαϊκή Οδηγία που επιτρέπει την εν λόγω διακίνηση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις (από το 7'20" και μετά):
  

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛ. ΦΑΚΕΛΟΥ

Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει οι ασφαλισμένοι μας να προβούν γενικότερα σε ενημέρωση του ηλεκτρονικού τους φακέλου και ειδικότερα του ιστορικού απασχόλησής τους είτε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (πληροφορίες στο www.tsay.gr ανακοίνωση της 8/2/2013) είτε με προσέλευσή τους στα γραφεία μας κεντρικά και περιφερειακά.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ,ενόψει της επικείμενης αναγκαστικής είσπραξης καθυστερημένων καιληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω ενιαίου φορέα, να γίνει άμεσα η ενημέρωση του ιστορικού απασχόλησης προς αποφυγή λαθών και πρόσθετης ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
Σημειώνουμε ότι όσοι ασφαλισμένοι μας έχουν ήδη προβεί σε επικαιροποίηση-ενημέρωση του ιστορικού απασχόλησής τους δεν χρειάζεται να επανέλθουν.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Δ.Ε. Υγεινομικών η καταβολή των εισφορών Α' εξαμήνου 2013 παρατείνεται μέχρι 31.7.2013.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Νέες Οδηγίες Για πραζόλες- Προσοχή στις περικοπές

Δόθηκαν νέες οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση πραζολών και ειδικά οι κωδικοί ICD-10 για τις 3 ενδείξεις συνταγογράφησης

ΠΡΟΣΟΧΗ: επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρχουν οι 3 αυτές γνωστές ενδείξεις (πεπτικό έλκος, ΓΟΠ, γαστροπροστασία σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης 12δακτυλικού έλκους) η συνταγή δεν θα αποζημειώνεται!!!
Με βάση τα ανωτέρω οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων αποζημιώνονται για τη
θεραπεία:
1.Πεπτικού έλκους με κωδικούς ICD-10 τους Κ25, Κ26, Κ27, Κ28
2. Γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με κωδικό ICD-10 τον Κ21
3. Ως γαστροπροστασία σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γαστροδωδεκαδακτυλικού έλκους με κωδικό ICD-10 τον Τ88.7

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΑ 25 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 0%

ΑΠΟ 01/07/2013 ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 25Ε ΑΝΑ ΚΟΥΤΙ 50 ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 0%.
ΟΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ 25% ΣΤΟΥΣ ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2
 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΟΥ

Δείτε την διευκρινιστική εγκύκλιο: