Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ Κ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ, Ο ΦΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙ Κ ΕΤΣΙ ΑΠΟ 
1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ , ΜΙΑΣ Κ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΥΤΩΝ




Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ Κ Η ΑΤΤΙΚΗ- ΧΩΡΙΣ ΓΣ ΟΜΩΣ...


Από 1/9/12 αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ με βάση απόφαση
 ΓΣ ΠΦΣ και ΔΣ ΦΣΑ 

ΩΣΤΟΣΟ , Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕΙ
 ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ...

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ανδρέας Κωνσταντάτος: "Ποιος είναι αυτός ο τύπος??"

 Στον καιρό του μνημονίου, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που  ξεφυτρώνουν από το πουθενά. Επιχειρήσεις κλείνουν κ ξεφυτρώνουν ενεχυροδανειστήρια.. Σχολεία κ νοσοκομεία κλείνουν , κ ξεφυτρώνουν casino..
Κ ο λαός , γιατί δεν αντιδρά??
ΦΟΒΟΣ...
Η κατάσταση που ζούμε δε διαφέρει σε τίποτα από τον εκβιασμό των σωματεμπόρων στις πόρνες. "Αν δεν κάνεις ότι σου ζητάμε, τότε θα βλάψουμε την οικογένεια σου"...

Ενδεικτικό , είναι ένα προεκλογικό άρθρο του κου Κωνσταντάντου.



Πως λειτουργούν όμως τα ΜΜΕ? 
Καταρχήν , χρειάζονται μια μαριονέτα, όπως τον Καραγκιόζη του Σπαθάρη.. Να κουνάς μερικά νήματα, κ να γελάει ο κόσμος.. Όπως ο Σπαθάρης χάριζε το γέλιο, αλλά ταυτόχρονα περνούσε το μήνυμα του, έτσι κάνει κ το κάθε κρατικοδίαιτο κανάλι..
Κι αν δεν βρούμε Μαριονέτες.???
Πάντα βρίσκονται.. Στις εξεγέρσεις , στις απεργίες, στους αγώνες , πάντα υπάρχει κάποιος που εκμεταλλέυεται την κατάσταση... Φεύγει από το κοπάδι, προτιμάει να μην βελάζει..
Έτσι , όταν από το MEGA αποχώρησαν 24 δημοσιογράφοι , λόγω του ότι αρνήθηκαν να δεχτούν τις μειώσεις στους μισθούς, που τους επέβαλε το "Μεγάλο κανάλι", μία μαριονέτα βροντοφώναξε παρούσα! Τι κ αν το Φεβρουάριο κατέκρινε με το αρθρο του 

Οι «Βούλγαροι» Έλληνες εργάτες… τις μειώσεις μισθών, λίγους μήνες αργότερα , δε δίστασε να φάει τη δουλειά συναδέλφων του...


Δε θα δώσω καμία αξία στα λόγια ενός τέτοιου τύπου.. Ξέρω ότι κάποιοι θα δώσουν.. Δε θα αναρωτηθούν πόσοι φαρμακοποιοί είναι χρεωμένοι στις Τράπεζες εξαιτίας του κράτους, δε θα τους νοιάξει να φέρουν ένα ευρωπαικό λειτουργικό σύστημα στη χώρα μας.. Είναι οι τύποι που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, πληρώνονται για αυτό κ δεν αγωνίζονται,, Είναι οι τύποι που στα άρθρα τους , προσπαθούν να μεταπείσουν ότι ο άναρχος ανταγωνισμός κ ο καπιταλισμός, είναι το ιδανικό για εμάς, κ προτείνουν μοντέλα ανάλογων χωρών.. Αραγε, ποσοι Αμερικάνοι πολίτες έχουν δικαίωμα στην υγεια??
Με ενδιαφέρει μόνο η γνώμη της "συντεχνίας" , της δικιάς μου συντεχνίας, της συντεχνίας του ταξιτζή, της συντεχνίας του "πολύτεκνου" , της "συντεχνίας του αστυνομικου".. Ακόμα κ της συντεχνίας των καλων δημοσιογράφων, που προσπάθησαν να υψώσουν ανάστημα...
Αλλά κάποιος παραμόνευε....

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Απόφαση ΓΣ ΠΦΣ

αναστολή πιστωσης αποφάσισε η ΓΣ του Πανελληνιου



                                                                                                                                                Αθήνα, 25/8/2012
                                                     ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση  των  Φαρμακευτικών Συλλόγων, με  αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η  Σεπτεμβρίου .
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1.  Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν  πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών  καθώς και των όρων που αφορούν  την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6%  του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
 4.  Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον  τραπεζικό δανεισμό των  φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.
Μπροστά  στην δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε και στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε,  ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου  έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Δ.Σ. Σε δήλωσή του ανέφερε «Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου» .
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. εκτιμώντας τις εξελίξεις θα αποφασίσει για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες για την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων λόγω αναστολής πίστωσης από τα φαρμακεία


Αθήνα, 21 Aυγούστου 2012 
Αρ. Πρωτ.: οικ. 36392
«Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία».

Σχετικό: 1.Το 221/13-1-2012 γενικό έγγραφο Ε.Ο.Π.Υ.Υ 


Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:

  1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ). 
  2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων. 
  3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο. 
  4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται) 
Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. 
Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους. 
Τα τμήματα παροχών πρέπει να προχωρήσουν στην εκκαθάριση και ενταλματοποίηση και πληρωμή των εν λόγω δαπανών των ασφαλισμένων και να ενημερώσουν τον ΕΟΠΥΥ για το οφειλόμενο ποσό ώστε να αποδοθεί προς τα ταμεία. 

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Νικόλαος Καρβουνάς 

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ενημερωση ηλεκτρονικου φακελου ΤΣΑΥ


– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΤΣΑΥ

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του, το ΕΤΑΑ μας ενημέρωσε με έγγραφό του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ταμείου.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Ηλεκτρονικός Φάκελος των φαρμακοποιών που σε όλη τη διάρκεια της ασφάλισής τους ασκούν αποκλειστικά ελεύθερο επάγγελμα, θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση του ηλεκτρονικού τους φακέλου από 1/9/2012 έως 31/10/2012 διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αποστολή των ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών, η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας και οι λοιπές παροχές του Ταμείου.

Όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για τη διαδικασία επικαιροποίησης – ενημέρωσης του ηλεκτρονικού φακέλου για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ www.tsay.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ υποβολής ερωτημάτων από τους ασφαλισμένους: 2130069384 και 2130069765.

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (εμμίσθων κ.λπ.) θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Like

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Διευκρινησεις Φυκ


Θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων του Παραρτήματος 1α της Υπουργικής απόφασης ΔΥΓ 3(α) οικ. 34092 (ΦΕΚ 1003/ Β/2012) σε ασθενείς ιδιωτικών κλινικών και Κρατικών Νοσοκομείων»

Σχετικά:
Έγγραφό μας 27454/11-06-2012 με τίτλο: «Σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων
του Παραρτήματος 1α Υπουργικής απόφασης ΔΥΓ 3(α) οικ. 34092 (ΦΕΚ 1003/
Β/2012) σε ασθενείς ιδιωτικών κλινικών και Κρατικών Νοσοκομείων»
Έγγραφό μας 26362/01-06-2012 με τίτλο: «Σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς ιδιωτικών κλινικών και Κρατικών Νοσοκομείων»
Έγγραφο 52269/21-05-12 Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας
Υπουργική απόφαση ΔΥΓ 3(α) οικ. 34092 (ΦΕΚ 1003/ Β/2012)
Με την ανωτέρω (4) σχετική Υπουργική Απόφαση ορίσθηκε ο τρόπος διάθεσης των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλού κόστους. Αναλυτικότερα ορίσθηκαν τα σκευάσματα τα οποία:
θα πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά από τα Νοσοκομεία (Παράρτημα 1α)
θα πρέπει να χορηγούνται από τα Νοσοκομεία ή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
(Παράρτημα 1β)
θα πρέπει να χορηγούνται από τα Νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή τα
ιδιωτικά φαρμακεία (Παράρτημα 2).
Ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε άμεσα διαθέτοντας τα σκευάσματα που όριζε η εν λόγω
Υπουργική απόφαση από τα φαρμακεία του. Ωστόσο, με το 52269/21-05-12 έγγραφο του Υπουργείου ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει τη χορήγηση ενός περιορισμένου αριθμού φαρμάκων του Παραρτήματος 1α επικουρικά με τα Νοσοκομεία προκειμένου τα τελευταία να ανταπεξέλθουν στον υφιστάμενο προϋπολογισμό τους και να αντιμετωπισθούν οι παρατηρούμενες ελλείψεις τους. Για το λόγο αυτό διαθέτει τα σκευάσματα του Παραρτήματος 1α σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό (1) έγγραφό μας και μόνο σε περίπτωση που τα Νοσοκομεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν.

Επειδή η ανωτέρω ρύθμιση οδήγησε σε διακίνηση εξαιρετικά αυξημένου όγκου φαρμάκων με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα οι ασφαλισμένοι της επαρχίας με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές της Επαρχίας που διαθέτουν φαρμακείο οφείλουν να χορηγούν στους νοσηλευόμενους ασθενείς τους τα σκευάσματα που είναι απαραίτητα για τη θεραπεία τους και να χρεώνουν στον ΕΟΠΥΥ τα εξαιρούμενα του νοσηλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από 1ης Σεπτεμβρίου

iatronet.gr


Τοις μετρητοίς θα αγοράζουν από το Σεπτέμβριο τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών στις 25 Αυγούστου, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα εισηγηθεί άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων για την πληρωμή των οφειλομένων από τον Οργανισμό.
Σήμερα αποφάσισαν άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας με απόφαση του συλλόγου τους, με αποτέλεσμα από την ημερομηνία αυτή να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, οι ασθενείς στην Κρήτη, την Εύβοια και τη Μαγνησία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να άρει την πίστωση στον Οργανισμό από 1ης Σεπτεμβρίου.
Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε σήμερα την κάλυψη όλων των συλλόγων.
Σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακοποιών, το χρέος του ΕΟΠΥΥ στη φαρμακευτική αγορά συνολικά, υπολογίζεται περίπου στο 1 δις. ευρώ και μόνο στα φαρμακεία,οφείλονται περίπου τα μισά.

το παρακάτω θέμα είναι συνάρτηση της απόφασης του ΔΣ του ΠΦΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Print Friendly and PDF


 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα 8/8/2012

Αριθμ. Πρωτ. 2411

ΠΡΟΣ


τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

                                                                                     της Χώρας


ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο ΕΟΠΥΥ   ή  θα  ενισχυθεί  ή θα καταρρεύσει.


Συνάδελφοι,   

Παρακολουθούμε την δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία.
Το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και η ρευστότητα του κράτους δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης.

Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών.
Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου.
Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Συγχρόνως  ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση  από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου και οι προμηθευτές έχουν εκμηδενίσει τις πιστώσεις.

Έτσι τα φαρμακεία αιμορραγούν μεταξύ της ανυπαρξίας πίστωσης από τους προμηθευτές και της συστηματικής καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ του Π.Φ.Σ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση  το Σάββατο 25/8/2012 με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα  ταμεία που δεν πληρώνουν.

Καλεί τους ΦΣ να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις   και να αποφασίσουν σχετικά.
Υποστηρίζει τις αποφάσεις των Συλλόγων αλλά συγχρόνως τους καλεί να λάβουν υπόψη την ενιαία Πανελλαδική κινητοποίηση.


Zητάμε

Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς  όπως και με τα πολιτικά κόμματα.
Στις συναντήσεις θα επιμείνουμε και στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, στην προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και στην πίεση προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους.


Συνάδελφοι,

Μόνο ο Ενιαίος Πανελλαδικός συντονισμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα.
Τα φαρμακεία θα επιβιώσουν και θα επιτελέσουν τον ρόλο τους ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλάι  στους  Έλληνες πολίτες , τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Πάρτε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.

Όλοι να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση της περίθαλψης, της κοινωνικής  ασφάλισης και της υγείας.

Όλοι να συμβάλλουμε στην επιβίωση του Ελληνικού φαρμακείου.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΦΣ Εύβοιας: Άρση επί πιστώσει χορήγησης από 10/8 μέχρι πλήρους εξόφλησης Ιουνίου!

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Εύβοιας είναι ο πρώτος οργανωμένος σύλλογος ο οποίος στην αποψινή έκτακτη γενική συνέλευσή του αποφάσισε την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ από 10/8 μέχρι πλήρους εξόφλησης ΚΑΙ του Ιουνίου!

Αναστολή συνεργασίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 20/8/2012. Πηγή: PHARMA TEAM http://pharmateam.blogspot.com/#ixzz22r0mjIaR

ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ: Αναστολή συνεργασίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 20/8/2012

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την εισήγηση της ΤΡΟΪΚΑ για περαιτέρω περικοπές συνολικού ύψους 1,2 δις € στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει 1,5 δις € έλλειμμα, ενώ οι οφειλές του στους παρόχους είναι άγνωστο αν είναι πλέον διαχειρίσιμες.
Ήδη ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. € στους συμβεβλημένους ιατρούς, συστηματικά μη ανταποκρινόμενος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μια που οφείλει ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2012. Οφείλει δε στο σύνολο του ιατρικού σώματος, άλλα 570 εκατ. ευρώ από οφειλές των ετών 2010 και 2011 !


Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πληρωμή του Αγίου Φουτσου Ανήμερα- Εξόφληση στις 31 Σεπτέμβρη μάλλον...


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                Αθήνα, 3/8/2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 2386

 
 
ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Τους Φαρμακοποιούς
 Όλης της Χώρας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επειδή πολλοί Σύλλογοι και συνάδελφοι ζητούν συνολική ενημέρωση, για την εξέλιξη των πληρωμών,  σας  ενημερώνουμε τα εξής:

Την Τρίτη 7 Αυγούστου θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών τα χρήματα που αφορούν στην α΄ δόση αποπληρωμής των συνταγών Μαΐου, δηλαδή 90 εκατ.
Το υπόλοιπο ποσό για τις συνταγές του μηνός Μαΐου θα αποπληρωθεί (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΠΥΥ) έως 15 Αυγούστου περίπου.

Εγκαίρως  θα σας ενημερώσουμε για την πληρωμή των συνταγών μηνός Ιουνίου.

Παράλληλα αναμορφώνεται (αυξάνεται) το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από τις πληρωμές μεγάλης σημασίας ζητήματα, τα θεσμικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κέρδος,  η ίδρυση φαρμακείων, απαιτούν διαρκείς παρεμβάσεις και συνεχή επαγρύπνηση.

Συνάδελφοι,

Σε καθημερινή βάση γίνεται από εμάς μια τεράστια και σε πολλά επίπεδα  προσπάθεια προκειμένου να κατορθώσει ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει.
Λόγω της ύφεσης που έχει επιβληθεί στην Ελληνική Οικονομία το κράτος και το Δημόσιο ταμείο δεν έχουν χρήματα στην αναγκαία ποσότητα.
Το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ  αποδίδουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που έχουν υποχρέωση και πρέπει να αποδίδουν.
Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όλο αυτά τα  δεδομένα, διαμορφώνουν  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ρευστότητα του Οργανισμού και συνεπώς για τις έγκαιρες πληρωμές μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπόλοιποι πάροχοι υγείας «καταγγέλλουν» τους φαρμακοποιούς ως δήθεν ευνοημένους.
Τους απαντούμε ότι η λύση δεν είναι ο μεταξύ μας εμφύλιος αλλά η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέφεται και η δική τους προσπάθεια.

Εκτιμούμε ότι αν δεν αναστραφεί το πρόβλημα ρευστότητας του Ελληνικού Κράτους ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών των επομένων μηνών.
Σας έχουμε ζητήσει να προσέχετε πολύ τις ημερομηνίες λήξης των επιταγών που εκδίδετε.
Οι επιταγές σε όλες τις περιοχές της Χώρας πρέπει να λήγουν με μέση πίστωση 60 τουλάχιστον ημέρες ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας.
Μην αποδέχεστε μικρότερη πίστωση.

Όλα τα παραπάνω θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ενιαία φωνή και Πανελλαδικό συντονισμό.

Κανείς δεν δικαιούται να δηλητηριάζει την ενότητά μας και να ασκεί ανέξοδη κριτική χωρίς να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους και σας καλούμε να ενημερώνεστε μέσω του site και του blog του ΠΦΣ και από τους Συλλόγους σας.

                                                                                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΠΦΣ - Νεότερη ενημέρωση για πληρωμές ΕΟΠΥΥ



ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει 90 εκατ. ως 1η δόση των συνταγών του μηνός Μαΐου.
Τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς την Τρίτη 7/8/2012.
Όπως μας ενημέρωσε ο ΕΟΠΥΥ το υπόλοιπο ποσό θα κατατεθεί στους
 λογαριασμούς των φαρμακοποιών προς το τέλος της άλλης εβδομάδας απ
ό 12 έως 15 Αυγούστου.
Η καθυστέρηση της καταβολής της α΄δόσης οφείλεται εν μέρει στην ελλιπή 
χρηματοδότηση από το ΙΚΑ και εν μέρει στην απεργία της Αγροτικής Τράπεζας
 στην οποία διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ το λογαριασμό του.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ